Custombuild lanceert uniek woonproject Residentie Karmel

Een duurzaam nieuwbouwproject met 29 stijlvolle appartementen en prachtige groenzones in het bruisende hart van de stad Vilvoorde.

Projectontwikkelaar Custombuild, gekend voor het bouwen van eigentijdse, duurzame nieuwbouwprojecten, lanceert vandaag zijn gloednieuwe woonproject “Residentie Karmel” in de Leuvensestraat 69 - 73 in Vilvoorde. Midden in het bruisende winkelhart van de stad realiseert Custombuild een verrassend nieuwbouwproject dat twee losstaande gebouwen omvat: een knap, geïntegreerd en ecologisch stadsproject bestaande uit 29 stijlvolle en energiezuinige appartementen met elk een ruim privéterras en één, twee of drie slaapkamers. Naast de private woningen zijn er ook twee prachtige groenzones waaronder een gezellige, gemeenschappelijke binnentuin en een intensieve daktuin bovenop de commerciële ruimte aan de Leuvensestraat – ook toebehorend aan residentie Karmel – waar de bewoners van de aangrenzende appartementen heerlijk kunnen vertoeven.

Achteraan loopt de residentie door tot in de Riddersstraat waar de inrit van de ondergrondse parking is. Residentie Karmel zal opgetrokken worden op basis van een ingenieus ontwerp met oog voor zowel esthetische als ecologische details waaronder het gebruik van mooie duurzame materialen, vooruitstrevende technische voorzieningen, tal van energiezuinige implementaties, de opvang van het regenwater door regenwatertanken, enzovoort. Ook qua vorm en stijl zal het woonproject mooi opgaan in de omliggende bebouwing en voor een rustig doch karaktervol aanzicht zorgen dankzij de zachtrode baksteen, het architectonisch beton en de elegante verticale ramen. Custombuild realiseert dit gloednieuwe woonproject samen met STYFHALS architecten uit Machelen. De voorbereidende werken vangen in de zomer van 2023 aan. De oplevering staat gepland voor het najaar van 2025.

Residentie Karmel: privédomein en groenzones

Residentie “Karmel” omvat twee losstaande gebouwen met 29 hedendaagse en energiezuinige appartementen. Er zijn vijf type appartementen: naast de appartementen met één, twee of drie slaapkamers zijn er ook enkele ‘penthouses’ met een omvang van 145 m2 en één (kleine) studio. Alle units zijn voorzien van een ruim privéterras. Verder kunnen de bewoners ook heerlijk vertoeven in de (dak)tuinen van de residentie. Tussen de twee gebouwen bevindt zich namelijk een prachtig aangelegde, gemeenschappelijke tuin met originele zit- en trapelementen.

Daarnaast is er in het gebouw aan de kant van de Leuvensestraat een commerciële ruimte op het gelijkvloers met bovenop een private buitenruimte met graszones, vaste planten, kleine bomen en zitplaatsen die enkel toegankelijk is voor de bewoners. Verder loopt er langs de gebouwen en het binnenplein een pad dat overdag een publieke doorgang vormt tussen de Leuvensestraat en de Riddersstraat. ’s Nachts is de doorgang enkel toegankelijk voor bewoners. Aan de Leuvensestraat is het pad overdekt, maar vanaf het binnenplein tot aan de Riddersstraat loop je in de openlucht tussen weelderige sieraanplanting.

Een immense parkeerruimte

Residentie Karmel heeft een mooi uitgebouwde en zeer ruime ondergrondse parkeerverdieping. De parking is voor alle bewoners van Residentie Karmel toegankelijk via de Riddersstraat. In totaal worden er 33 autostaanplaatsen voorzien waarvan twee aangepaste plaatsen voor andersvaliden en vijf individuele garageboxen. Verder is er ruimte voor negentig fietsen in een gemeenschappelijke fietsenstalling en komen er bovengronds ook nog twintig fietsenstalplaatsen bij. Daarnaast bevinden zich in de kelder 29 privébergingen en een ruime collectieve afvalberging. Voor elektrische wagens wordt er ook stroom voorzien zodat er een laadpaal geplaatst kan worden.

Ecologisch nieuwbouwproject: hedendaags comfort en duurzaamheid

Qua vorm en stijl past deze nieuwbouw mooi bij de omliggende bebouwing. Het project oogt hedendaags en toch bescheiden. Een baksteen in zachtrode kleur geeft de gevels een rustig doch karaktervol uiterlijk. De commerciële ruimte op het gelijkvloers aan de Leuvensestraat krijgt bovendien een eigen identiteit door het gebruik van architectonisch beton. Verder wordt het karakter van Residentie Karmel mee bepaald door elegante verticale ramen en luchtige borstweringen met spijlen in natuurkleurig aluminium. Daarnaast genieten de bewoners van al het nodige hedendaags comfort dankzij de vooruitstrevende en ecologische aanpak. De afwerking gebeurt met duurzame materialen en bijzondere aandacht voor kwaliteit en leefbaarheid.

Alle appartementen zijn voorzien van geavanceerde verluchtingssystemen, zuinige vloerverwarming, perfecte isolatie,… en ook toekomstgerichte technische voorzieningen. Sébastien François, zaakvoerder van Custombuild vult aan: “Alle appartementen hebben minimum een E30 E-peil, ook wel BEN 30 genoemd. BEN-gebouwen verbruiken weinig energie voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Er wordt onder andere overal vloerverwarming voorzien die aangesloten is op warmtepompen. Verder schenken we in dit project specifiek aandacht aan een correcte verwerking van het hemelwater. De (dak)tuinen hebben sowieso, naast hun esthetische en ecologische waarde, een bufferend en vertragend insijpeleffect. Verder zetten we volop in op hergebruik van zuiver regenwater, via grote regenwatertanken waarop recuperatie voor toiletspoeling wordt aangesloten. En er komt een afzonderlijke tank waarin hemelwater afkomstig van het groendak wordt opgevangen. Dat water recupereren we voor irrigatie van alle aanplanting tijdens drogere periodes.”

Voor het ontwerp en de realisatie van residentie Karmel werkt Custombuild samen met STYFHALS architecten uit Machelen.

Interieurinrichting & assistentieverlening

Alle appartementen kunnen op maat, volgens de wensen en behoeften van de koper, ingericht worden. In overleg met de bewoners zorgt de klantenbegeleidster van Custombuild er vervolgens voor dat alle woningen tot in detail afgewerkt worden. De focus ligt telkens op kwaliteit. De 360° service is het grondbeginsel van Custombuild: van het bouwontwerp tot de persoonlijke opvolging van de inrichting van het interieur en andere mogelijke zaken die de bewoners wensen in het kader van levensbestendig wonen. In Residentie Karmel blijf je zo lang je wenst zelfstandig wonen. De residentie is ook overal makkelijk toegankelijk voor andersvaliden.

Bereikbaarheid & troeven van Vilvoorde

Residentie Karmel heeft een Mobiscore van 9,3 op 10. Dat betekent dat de bewoners zelden gebruik moeten maken van een auto want het aanbod van openbaar vervoer is uitstekend. Bovendien zijn scholen, winkels en horeca zeer goed te voet of met de fiets bereikbaar. Ook vind je ontspanning, sport en cultuur allemaal vlakbij, net als diverse zorgfaciliteiten.

Vilvoorde telt bijna 46.000 inwoners, waarvan de helft tussen de 25 en de 65 jaar oud. Een relatief jonge bevolking en dat vertaalt zich in een opvallende stadsdynamiek. De driemaandelijkse Stadskrant barst van de ideeën en (burger)initiatieven. Heel het jaar door worden er evenementen en buurtfeesten georganiseerd. Er gaat veel aandacht naar ecologie, (mentale) gezondheid en inclusie. Ook het vrijetijdsaanbod is erg gevarieerd en gericht op alle leeftijden. Kortom, Vilvoorde is een stad in volle bloei. Dit merk je ook aan de vele strategische projecten die van Vilvoorde de place to be maken, op sociaal-cultureel, ruimtelijk en economisch vlak: het Kanaalpark is opgewaardeerd, het grote stadsvernieuwingsproject ‘4 Fonteinen’ krijgt zichtbaar vorm, Buda verandert stilaan in een dynamische bedrijvenzone, de plannen liggen klaar voor de ontwikkeling van de Asiat-site, enzovoort. Custombuild draagt graag bij aan de Vilvoordse transformatie.

De vastgoedmarkt in Vilvoorde

Vilvoorde is een stad gelegen in het Vlaams Gewest van België, in de provincie Vlaams-Brabant. De vastgoedmarkt in Vilvoorde is relatief actief en wordt vooral beïnvloed door de vraag en het aanbod van huizen en appartementen in de regio. De vastgoedprijzen in Vilvoorde zijn over het algemeen hoger dan het nationale gemiddelde in België. Dit komt voornamelijk door de locatie van Vilvoorde, omdat het zich op slechts 12 kilometer afstand van Brussel bevindt. Dit maakt het aantrekkelijk voor mensen die in de hoofdstad werken en op zoek zijn naar een woning net buiten de stad.

De vastgoedmarkt in Vilvoorde wordt ook beïnvloed door de aanwezigheid van een aantal grote bedrijven en kantoren, zoals Coca-Cola en de NAVO, die zorgen voor een constante stroom van expats en werknemers die op zoek zijn naar huisvesting in de buurt. Er is een ruime keuze aan vastgoed in Vilvoorde, waaronder oude historische panden, appartementen en moderne nieuwbouwwoningen. De prijzen variëren sterk, afhankelijk van de locatie, grootte en staat van het pand. Over het algemeen blijft de vastgoedmarkt in Vilvoorde stabiel en groeit deze gestaag. Dit maakt het een populaire locatie voor zowel lokale bewoners als expats die op zoek zijn naar een woning in een mooie en centrale omgeving.

Algemene info en verkoop

Custombuild starte met de verkoop van de 29 appartementen. Nederlandstalige geïnteresseerden kunnen telefonisch contact opnemen met Custombuild voor een afspraak op het nummer 03/376 15 50 of via e-mail: info@custombuild.be. Mensen die graag in het Frans bijkomende informatie en advies willen verkrijgen, kunnen terecht bij de makelaar Ring Consult op het nummer 02/253 34 44 of via e-mail: info@ringconsult.be. Verder kunnen geïnteresseerden nog meer informatie over Custombuild vinden op www.residentiekarmel.be, alsook op Instagram en Facebook: “Custombuild”.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...