Agence Demanet verkoopt luxe penthouse gebouwd door burggraaf de Spoelberch in hartje Deurle

Een uitzonderlijke kans om rustig wonen te combineren met luxe, dit in het hart van Deurle dorp met een fantastisch zicht op het omliggende groen, zo lezen we op de website van Agence Demanet. In dit geval betreft het een kasteel in Engels-Normandische stijl gebouwd in de periode 1908-1910 door burggraaf de Spoelberch en herbouwd in 2001 en omgetoverd naar 8 luxeappartementen of luxe penthouses zoals men soms ook zegt.

Burggraaf de Spoelberch was een invloedrijke en welgestelde persoon in België aan het begin van de 20e eeuw. Hij was eigenaar van verschillende kastelen en landgoederen, waaronder het kasteel in Engels-Normandische stijl waarvan er nu exclusief een penthouse in te koop staat. Naast zijn ondernemingen in de landbouw en de voedingsindustrie was hij ook politiek actief. Zo was hij senator voor het arrondissement Gent-Eeklo en vervulde hij verschillende andere politieke functies.

Het kasteel dat hij in 1908-1910 liet bouwen, was bedoeld als zijn privéwoning en was gelegen in Deurle, een dorp in de buurt van Gent. Het kasteel was een indrukwekkend gebouw met een rijke geschiedenis, en werd in 2001 omgebouwd tot acht luxeappartementen. Burggraaf de Spoelberch overleed in 1937, maar zijn nalatenschap leeft nog voort in de kastelen en landgoederen die hij bezat en in de herinnering aan zijn belangrijke rol in de politiek en het bedrijfsleven van zijn tijd.

Dit luxe duplex heeft een bewoonbare oppervlakte van 217m² en geniet van een logische en functionele indeling. Er heerst een klassieke luxueuze sfeer dankzij het uniforme kleur- en materiaalgebruik. Bij het betreden van het appartement komen we via de ruime hal terecht in de leefruimte waar er een verrassend volume heerst. Aansluitend is er een open keuken met berging die uitgeeft op het ruime terras van 28m². Er zijn 2 slaapkamers met elk hun ensuite badkamer. Het duplex verdiep biedt nog een extra slaapkamer, apart toilet, opbergruimte en bureauruimte.

Alle leefruimtes zijn voorzien van maatwerk met ingebouwde kasten en een Bose geluidsinstallatie die het mogelijk maakt het geluid te bedienen per afzonderlijke kamer. De perfecte zonoriëntatie zorgt voor zon op elk moment van de dag zowel op het terras als binnenshuis. De 4 terrassen geven een subliem zicht over Deurle dorp, de Leie en het open landschap tot aan Ooidonk. Er zijn twee autostaanplaatsen voorzien in de ondergrondse garage. Een uitzonderlijke kans om rustig wonen te combineren met luxe, dit in het hart van Deurle dorp met een fantastisch verzicht op het omliggende groen.

Bij het betreden van het appartement komen we via de ruime hal terecht in de leefruimte waar er een verrassend volume heerst. Aansluitend is er een open keuken met berging die uitgeeft op het ruime terras van 28m². Er zijn 2 slaapkamers met elk hun ensuite badkamer.

Alle leefruimtes zijn voorzien van maatwerk met ingebouwde kasten en een Bose geluidsinstallatie die het mogelijk maakt het geluid te bedienen per afzonderlijke kamer. De perfecte zonoriëntatie zorgt voor zon op elk moment van de dag zowel op het terras als binnenshuis. De vraagprijs momenteel staat op € 1.495.000

Over Agence Demanet

Pieter Demanet startte in 2017 Agence Demanet op met een specifieke aanpak in een niche luxe markt. Het verkopen van high-end luxe vastgoed, dit gaat zowel van exclusieve villa’s, landhuizen, boerderijen tot lofts en uitdagende nieuwbouwprojecten in Sint-Martens-Latem en de Leiestreek. Met een uitgebreide zakelijke achtergrond in de financiële wereld, een 100% persoonlijke en discrete aanpak en een uitzonderlijk cliënteel groeiden het kantoor uit tot een referentie in de streek. Met deze heldere visie en vernieuwende aanpak beschikken ze over een uitzonderlijk netwerk en up-to-date kennis van de lokale markt.

Agence Demanet kiest er bewust voor om met een klein team te werken zodat klanten echt een persoonlijke service krijgen en zodat elk dossier discreet blijft. Elk teamlid beschikt over dezelfde passie en gedrevenheid en oprechtheid en respect worden bij ons hoog in het vaandel gedragen. Op het kantoor merkt u meteen dat er een warme familiale sfeer heerst. 

Voor het vinden van uw exclusieve villa te koop in Sint-Martens-Latem bent u bij Agence Demanet aan het juiste adres. Gelegen in het hart van dit pittoreske dorpje is men ongetwijfeld steeds op de hoogte van de nieuwste luxe villa’s te koop in Sint-Martens-Latem.

Bezoek Website
One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...