Gucci gaat gigantische winkel openen in Parijs

Gucci gaat gigantische winkel openen in Parijs

Volgens recente berichten heeft Kering, het moederbedrijf van Gucci, naar verluidt een commercieel pand aan de Rue Saint-Honoré in Parijs verworven voor ongeveer €300 miljoen. Het gebouw bestaat uit zeven verdiepingen, inclusief een mezzanine, en beslaat een oppervlakte van bijna 8.000 vierkante meter. Hoewel het nog onduidelijk is wat Kering van plan is met de andere verdiepingen van het gebouw, zijn er volgens vastgoedontwikkelaar Knight Frank plannen voor een nieuwe flagshipstore van Gucci op de begane grond en eerste verdieping. Deze winkel zal zich uitstrekken over 2.350 vierkante meter en komt letterlijk tegenover het Parijse vlaggenschip van Louis Vuitton te staan. Het is niet bekend wanneer de nieuwe winkel zal openen.

Naast deze ontwikkeling heeft Gucci onlangs aangekondigd dat het een gigantische winkel van 3.000 vierkante meter zal openen aan de Avenue des Champs-Elysées in Parijs. De nieuwe winkel zal drie verdiepingen hebben en een breed scala aan producten aanbieden, waaronder kleding, accessoires, horloges en juwelen. Het interieurontwerp wordt geleid door creatief directeur Alessandro Michele en belooft een unieke en luxueuze winkelervaring te bieden.

De opening van deze nieuwe winkel past in de bredere strategie van Gucci om wereldwijd uit te breiden en zijn aanwezigheid te vergroten. Het merk heeft recentelijk nieuwe winkels geopend in andere grote steden zoals Tokyo, Shanghai en New York. Gucci lijkt vastbesloten om zijn positie als een van 's werelds toonaangevende luxe merken te behouden en te versterken, door zich te richten op fysieke winkelervaringen in plaats van online verkoop.

Deze verschuiving is te wijten aan het feit dat luxe merken zich realiseren dat de winkelervaring voor hun klanten cruciaal is en dat de fysieke winkelomgeving een belangrijke rol speelt bij het opbouwen van merkloyaliteit en het bieden van een exclusieve klantervaring. De fysieke winkels bieden de mogelijkheid om consumenten te betrekken en een emotionele verbinding met hen op te bouwen, wat de verkoop en merkentrouw kan vergroten. Gucci lijkt deze trend te omarmen en te investeren in fysieke winkelervaringen door het openen van deze nieuwe uitgebreide winkel in Parijs.

Opmerkelijk is dat de nieuwe Gucci-winkel aan de Avenue des Champs-Elysées een langdurig leegstaand pand van een voormalige Virgin Megastore zal bezetten.

Gucci is niet het enige luxemerk dat zijn fysieke aanwezigheid in Parijs versterkt. Het Italiaanse modehuis Prada heeft onlangs een nieuwe boetiek geopend in de Rue du Faubourg Saint-Honoré, terwijl het Spaanse merk Loewe onlangs een nieuwe flagshipstore heeft geopend aan de Place Saint-Sulpice. Daarnaast hebben Chanel, Dior en Louis Vuitton ook hun aanwezigheid in de stad uitgebreid en gerenoveerd.

Deze verschuiving naar fysieke winkelervaringen is niet beperkt tot Parijs alleen, maar is wereldwijd zichtbaar in de detailhandel. Luxemerken zoals Hermes, Cartier en Van Cleef & Arpels hebben de afgelopen jaren hun fysieke winkels vernieuwd en uitgebreid, terwijl merken zoals Apple, Samsung en Nike experimenteren met innovatieve en unieke fysieke winkelervaringen.

Hoewel de pandemie de detailhandel in het algemeen heeft beïnvloed, lijkt de trend van de fysieke winkelervaring te blijven bestaan in de luxesector. De consumenten zijn nog steeds op zoek naar de exclusieve en unieke ervaring die alleen fysieke winkels kunnen bieden, en luxe merken investeren in deze ervaring om klanten aan te trekken en hun merkloyaliteit te vergroten.