Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

Lady Gaga koopt landgoed Malibu met manege en Batcave

Lady Gaga koopt landgoed Malibu met manege en Batcave

Lady Gaga verhuist naar verluidt naar nieuwe opgravingen. De wereldberoemde kunstenaar gaat naar het zonnige Californië, waar ze een weelderig landgoed van 6 hectare in Malibu koopt. Met Lady Gaga's voorliefde voor het bizarre, zou je verwachten dat haar nieuwe huis zoiets is als een gotisch kasteel of een peperkoekhuis of iets dergelijks. Helaas is het pand een nogal onopvallend (althans volgens de normen van Malibu) huis in Europese stijl gebouwd in 2006 door voormalig Warner Bros. directeur Dan Romanelli, de man die de divisie consumentenproducten van de studio oprichtte.

De 10.000 vierkante meter woonruimtes omvatten vijf slaapkamers en twaalf badkamers, allemaal behoorlijk luxueus ingericht. Er is ook een wijnkelder met 800 flessen, een verlicht jeu de boulesbaan en zelfs een zoutwaterzwembad, naast een manege en weiden voor de paarden van de vorige eigenaren. Een beetje een excentrieke noot toevoegen aan het huis (we zijn er zeker van dat de nieuwe bewoner het niet erg zal vinden) is de zogenaamde Batcave. Geïnspireerd door de schuilplaats van de superheld, liet Romanelli deze ruimte (die toegankelijk is via een geheime doorgang in de woonkamer) creëren en uitgerust met een authentieke bowlingbaan uit de jaren zestig en twee basketbalmachines met vrije worp.

Het is, zoals hij het zei, een kamer voor „oudere mensen die zich als kinderen voelen” - wat, we moeten toegeven, best cool is. Het landgoed Malibu stond genoteerd op €25 miljoen, maar Lady Gaga betaalde er uiteindelijk ongeveer €23 miljoen voor.