Je kunt nu een ticket kopen voor een Virgin Galactic ruimtevlucht

Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf dat eigendom is van Richard Branson, heeft voor het eerst kaartverkoop aan het publiek geopend. De kaartjes zijn echter alleen beschikbaar voor degenen die de €450.000 prijs voor een stoel op een van de suborbitale ruimtevliegtuigen van het bedrijf kunnen betalen. De kaartjes zijn niet voor een specifieke ruimtevlucht, maar eerder voor een reservering voor een toekomstige vlucht. Klanten kunnen een reserveringsaanvraag indienen op de website van Virgin Galactic en als deze wordt geaccepteerd, kunnen ze een aanbetaling doen van €150.000, waarvan €25.000 niet-terugbetaalbaar is. De rest van het saldo moet vlak voor de vlucht worden betaald.

Er zijn drie soorten kaartjes beschikbaar: een enkele stoel, een pakket stoelen voor een stel of gezin, of een hele suborbitale ruimtevlucht. Het bedrijf heeft sinds de opening van de kaartverkoop in augustus aan bijna 100 reserveringen verkocht voor €450.000 per stoel aan degenen die eerder interesse hadden getoond. Virgin Galactic verkocht in het afgelopen decennium ongeveer 600 kaartjes, voornamelijk geprijsd op €200.000 en €250.000.

De reden voor de prijsstijging is niet duidelijk, maar het kan te maken hebben met het succes van de Unity22 van Virgin Galactic, die in juli zijn eerste commerciële vlucht voltooide met Branson aan boord. Hoewel de prijs misschien hoog lijkt voor een vluchtticket, zelfs voor een ruimtevlucht, is het vergeleken met de concurrentie relatief goedkoop. SpaceX en Blue Origin verkopen geen tickets aan het publiek, maar volgens The New York Times zijn vroege plaatsen op hun vluchten respectievelijk geprijsd op €55 miljoen en €28 miljoen.

Virgin Galactic

Virgin Galactic is een commercieel ruimtevaartbedrijf dat zich richt op suborbitale ruimtevluchten voor toeristen en wetenschappelijke missies. Het bedrijf werd opgericht in 2004 door de Britse zakenman Richard Branson en is gevestigd in Las Cruces, New Mexico, Verenigde Staten. Het bedrijf heeft als doel om ruimtevluchten voor commerciële doeleinden toegankelijk te maken voor het grote publiek. Virgin Galactic heeft verschillende ruimtevaartuigen ontwikkeld, waaronder SpaceShipTwo, dat is ontworpen om passagiers en wetenschappelijke apparatuur naar suborbitale hoogten te vervoeren. In juli 2021 voltooide Virgin Galactic zijn eerste commerciële bemande suborbitale vlucht met Branson zelf aan boord.

Virgin Galactic heeft als missie om suborbitale ruimtevluchten toegankelijk te maken voor het grote publiek en heeft zich daarom gericht op de ontwikkeling van commerciële ruimtevaartuigen. Het bedrijf heeft een aantal verschillende ruimtevaartuigen ontwikkeld, waaronder SpaceShipTwo en WhiteKnightTwo. SpaceShipTwo is ontworpen om passagiers en wetenschappelijke apparatuur naar suborbitale hoogten te brengen, terwijl WhiteKnightTwo het ruimtevaartuig naar grote hoogte brengt voordat het wordt losgelaten om zijn vlucht te beginnen.

Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren verschillende succesvolle testvluchten uitgevoerd en heeft in juli 2021 zijn eerste commerciële bemande suborbitale vlucht voltooid met Richard Branson aan boord. Virgin Galactic heeft ook aangekondigd dat het in de toekomst onderzoek en wetenschappelijke missies wil uitvoeren in de ruimte, en heeft samenwerkingen aangekondigd met verschillende onderzoeksinstellingen en ruimteagentschappen.

Het bedrijf heeft echter ook te maken gehad met tegenslagen en vertragingen, waaronder een dodelijk ongeluk tijdens een testvlucht in 2014. Het heeft ook concurrentie van andere bedrijven zoals Blue Origin en SpaceX, die zich ook richten op commerciële ruimtevaart. Toch blijft Virgin Galactic ambitieus en heeft het aangekondigd dat het van plan is om in de toekomst meer ruimtevluchten te lanceren en de ruimtevaartindustrie te blijven innoveren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...