Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Je kunt nu een ticket kopen voor een Virgin Galactic ruimtevlucht

Je kunt nu een ticket kopen voor een Virgin Galactic ruimtevlucht
Virgin Galactic van Richard Branson heeft eindelijk de kaartverkoop voor het publiek geopend, meldt CNBC. Niet het grote publiek natuurlijk - alleen het publiek met diepe zakken om de €450.000 te betalen die een stoel op een van de suborbitale ruimtevliegtuigen van het bedrijf kost.

De tickets, die woensdag in de verkoop zijn gegaan, zijn niet zozeer een ticket voor een specifieke ruimtevlucht, maar wel een reservering voor een ticket voor een toekomstige vlucht. Als u op de knop Vliegen met ons op de Virgin Galactic website klikt, kunt u een aanvraag aanvragen om een ruimtevlucht reservering te maken.

Na er van te hebben uitgegaan dat u het aanmeldingsproces hebt doorstaan, kunt u volgens het financiële nieuwsnetwerk een aanbetaling van €150.000 op uw ticket storten, waarvan €25.000 niet kan worden gerestitueerd. Dat is echter alles wat u vooraf hoeft te betalen, omdat de rest van het saldo pas vlak voor de vlucht verschuldigd is. Er zijn ook drie verschillende aanbiedingen om uit te kiezen: een enkele stoel, een pakket stoelen voor een stel of gezin of, voor de echte high rollers die er zijn, kun je een hele suborbitale ruimtevlucht boeken.

Dit zijn niet de eerste Virgin Galactic tickets die beschikbaar zijn. In augustus opende het bedrijf de kaartverkoop voor degenen die al interesse hadden getoond in een stoel aan boord van een van de ruimtevliegtuigen van het bedrijf. Sinds €450.000 per stuk zijn bijna 100 reserveringen verkocht.

Daarvoor verkocht de operatie aan het Branson-front in het voorgaande decennium ongeveer 600 tickets, de meeste in de €200.000 en €250.000. Er is geen reden gegeven voor de prijssprong, maar het zou iets kunnen hebben om te doen het feit dat Unity22 afgelopen juli een succesvolle eerste commerciële vlucht voltooide, met de miljardair niet minder aan boord.

Dit klinkt misschien allemaal als veel voor een vliegticket - zelfs als het een ruimtevliegtuig is - totdat je het vergelijkt met hoeveel een stoel aan boord van de competitie kost. Noch SpaceX, noch Blue Origin verkopen tickets aan het publiek, maar The New York Times heeft gemeld dat stoelen op de vroegste vluchten van het bedrijf respectievelijk €55 miljoen en €28 miljoen kosten.