Qantas A380 First Class is terug en met een nieuwe facelift

Qantas A380 First Class is terug en met een nieuwe facelift

Qantas First Class is terug! Nog beter, het heeft een facelift gehad! Een vierde Qantas A380, de Reginald Ansett (VH-OQH), is net voor het eerst uit de Californische woestijnopslag gekomen sinds het daar in maart 2020 werd geparkeerd, en de eerste hut is vernieuwd, zegt Qantas. Qantas gebruikte de tijd terwijl het vliegtuig in de woestijn was om het aantal premium stoelen in de A380's te vergroten en de hutten op te knappen.

Qantas heeft de business class-cabine van de A380 opnieuw geconfigureerd, waardoor het 70 bijgewerkte business suites kreeg, en breidde het premium economy-gedeelte uit (het heeft nu 60 zitplaatsen, een stijging van 35), evenals het verfrissen van de economy en First Class-hutten. Qantas zegt dat de lounge op het bovendek ook volledig is vernieuwd. Het heeft nu zitplaatsen in standstijl voor 10 passagiers, een zelfbedieningsbar en een optie om kenmerkende drankjes en snacks te bestellen.

Vanaf 27 maart zal Qantas zijn Sydney en Melbourne International Business Lounges heropenen naarmate meer passagiers de lucht in gaan en zijn First Lounges in Australië, die tijdens de pandemie als hybride First/Business Lounges opereerden, terugzetten naar het volledige premium aanbod", kondigde de luchtvaartmaatschappij maandag aan. De in aanmerking komende First Lounge-klanten zullen opnieuw genieten van een door Neil Perry samengesteld à la carte dinermenu, champagnes en heerlijke Australische wijnen, evenals een seizoensgebonden cocktailselectie. Qantas Spa gaat ook weer open.

De spa biedt boetiekbehandelingen voor reizen, zoals hotstone-massages en mini-gezichtsbehandelingen. Stephanie Tully, Chief Customer Officer van Qantas, zei dat de terugkeer van Qantas premium aanbod een welkom teken is dat internationale reizen zich gestaag herstellen. We weten dat onze klanten de Qantas A380-reiservaring net zo veel hebben gemist als ons team heeft gemist om deze voor hen te kunnen leveren, dus het is fantastisch dat we weer in de lucht zijn met onze premium full service op deze onlangs gerenoveerde vliegtuigen. Qantas heropent ook zijn First Check-in suite op Sydney International voor First-klanten en Frequent Flyers van het hoogste niveau.

De Qantas A380 vliegt momenteel van Sydney naar Los Angeles en vliegt vanaf juni tussen Sydney en Londen via Singapore.