Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

Dit is de nieuwe Lamborghini jacht van Conor McGregor

Dit is de nieuwe Lamborghini jacht van Conor McGregor
Zijn linkerbeen is behoorlijk opgezwollen na de meest recente ontmoeting met Dustin Poirier tijdens UFC 264 maar aangezien Conor McGregor zojuist zijn aangepaste Lamborghini Tecnomar 63-jacht heeft ontvangen zal die daar niet zo veel meer van wakker liggen.

De voormalige MMA-wereldkampioen schonk zichzelf een wenkbrauwverhogende 3,6 miljoen dollar voor zijn nieuwste speeltje, bijgenaamd de "Supercar of the Sea". "Ik veeg mijn rijk af met je gevoelens over mijn werk", schreef Conor McGregor op Instagram, waarmee hij het beruchte vreugdevuur aanwakkerde.

Lamborghini Automobili kondigde vorig jaar rond deze tijd aanvankelijk zijn wellustige samenwerking aan met Italian Sea Group. De Lamborghini Tecnomar 63, die een OTT-zeeschip produceert, aangedreven door twee MAN V12-motoren die 4.000 pk kunnen produceren (topsnelheid: 60 knopen), is een ultralichtgewicht jacht dat voornamelijk bestaat uit koolstofvezel. Het meet tot 63 voet lang en weegt slechts 24 ton.

Met een exterieur dat de Lamborghini Miura en Lamborghini Countach uit de jaren 60/70 nabootst, haalt de Tecnomar ook inspiratie uit de Lamborghini Sian FKP 37 hybride hypercar. Wat betreft het interieur, het is wat de gerespecteerde autofabrikant zelf heeft beschreven als een "high-tech ontwerp gebaseerd op superpresterende materialen voor gewicht en functie"; met Lamborghini's iconische strakke lijnen, zeshoekige vormen, Y-motief en volledig aanpasbare kleuren.

"Tecnomar voor Lamborghini 63 is niet alleen een oefening in stijl en design", zegt Lamborghini's officiële persbericht. "Het vertegenwoordigt de voorhoede in luxe speedboten. Geïnspireerd door de prestaties van Lamborghini-supersportwagens, zijn de belangrijkste innovatieve kenmerken in het hart van het concept snelheid en de dynamiek van lichtgewicht techniek."

De Lamborghini Tecnomar 63 zal worden beperkt tot slechts 63 exemplaren. Overigens verwijst "63" naast de naam, lengte en productielimiet ook naar het oprichtingsjaar van Lamborghini.

Bezoek Website

Dit is de nieuwe Lamborghini jacht van Conor McGregor
Dit is de nieuwe Lamborghini jacht van Conor McGregor
Dit is de nieuwe Lamborghini jacht van Conor McGregor