Disney heeft zojuist het 7e grootste cruiseschip ter wereld gekocht de Global Dream

Disney, de gigant in de entertainmentindustrie die ons al decennia hartverwarmende films en onvergetelijke parkervaringen brengt, heeft zojuist een gewaagde stap gezet op de internationale wateren. Het entertainmentconglomeraat heeft het zevende grootste cruiseschip ter wereld gekocht – de Global Dream – waarmee het zijn vloot van drijvende vakantieoorden uitbreidt.

De pandemie heeft veel industrieën hard geraakt, maar vooral de cruise-industrie heeft stormachtige wateren moeten trotseren. Een van de slachtoffers was de scheepsbouwer MV Werften, die faillissement aanvroeg na de financiële storm die Covid-19 veroorzaakte. Dit leidde tot de onvoltooide status van de Global Dream, het zusterschip van een project dat ooit gezien werd als toekomstig 'swerelds grootste cruiseschip. Maar waar één droom schipbreuk leed, zeilt Disney naar de horizon om een andere te vervullen.

Disney is van plan de bouw van de Global Dream te hervatten in samenwerking met Meyer Werft, een gerenommeerde Duitse scheepsbouwer. Het doel is om de boot tegen 2025 te voltooien en deze om te toveren in een wonderland op zee, doordrenkt met de magie waar Disney bekend om staat. Na de transformatie zal het schip, dat nu nog in de werf ligt als een stille belofte van wat had kunnen zijn, pronken met de iconische Mickey Mouse-kleuren en worden uitgerust met "innovatieve Disney-ervaringen," samen met de hoogstaande entertainment, restaurants, en service die Disney Cruise Line definiëren.

Het schip zal niet alleen in grootte indrukwekkend zijn; het zal plaats bieden aan 6.000 passagiers en ongeveer 2.300 bemanningsleden. Hoewel Global Dream II, de originele versie van dit droomschip, zelfs nog groter was bedoeld met capaciteit voor 9.000 passagiers, wordt het nieuwe vaartuig met een bruto gewicht van 208.000 ton alsnog een titan onder de cruiseschepen en de grootste in Disney'svloot.

Alsof deze aankondiging op zichzelf niet al een bewonderenswaardige ambitie toont, pakt Disney het ook nog eens milieubewust aan. Het schip zal één van de eerste zijn die op groene ethanol vaart, een brandstof die minder uitstoot genereert dan traditionele fossiele brandstoffen, en markeert zo Disney'sbetrokkenheid bij de bescherming van onze planeet.

Over de kosten van dit alles blijft Disney mysterieus, maar het persbericht bevestigt dat Global Dream werd gekocht tegen een "gunstige prijs." Josh D Amaro, voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products, benadrukte de waarde van de Disney-cruiseschepen als middel om de magie van Disney te brengen naar fans over de hele wereld.

De ironie wil dat het lot van Global Dream II, het broeder- of zusterschip van de Global Dream, verbleekt in vergelijking. Dit project werd eveneens gebouwd door MV Werften en was een voorbeeld van een droom die in duigen viel. De hoge kosten van afbouw weerhielden geïnteresseerden ervan om het project nieuw leven in te blazen.

Met deze recente ontwikkeling bewijst Disney echter dat het in staat is om niet alleen fantasieverhalen te vertellen, maar ook de dromen van een gigantisch cruiseschip werkelijkheid te maken. In een wereld waarin de cruise-industrie langzaam herstelt van de klappen van de pandemie, lijkt Disney’s Global Dream klaar om ons mee te nemen naar nieuwe horizonten vol avontuur, plezier en, uiteraard, een vleugje Disney-magie.

Terwijl families, stellen en Disney-enthousiastelingen uitkijken naar de kans om aan boord te gaan van dit nieuwste juweel op zee, werken de ingenieurs en kunstenaars achter de schermen onverminderd door om de Global Dream om te vormen tot een schip dat synoniem zal staan voor plezier, ontdekking en natuurlijk dromen die uitkomen. Zodra de trossen losgaan, zal de Global Dream een testament zijn aan het nooit eindigende streven van Disney naar groei en innovatie – een varend kasteel dat het wonder en de verwondering van Disney naar alle uithoeken van de wereldzeeën brengt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.