Disney heeft zojuist het 7e grootste cruiseschip ter wereld gekocht de Global Dream

Disney heeft net een schip gekocht dat zo groot is als een van zijn blockbuster-films. Het entertainmentconglomeraat kondigde eerder deze week aan dat het Global Dream had gekocht, het zusterschip van wat naar verwachting het grootste cruiseschip ter wereld zou zijn voordat het werd gesloopt vanwege de Covid-19-pandemie.

Disney zal nu klaar zijn met de bouw van de broer of zus van de beruchte boot, met als doel de bouw tegen 2025 te voltooien. Global Dream is onvoltooid op de voormalige scheepswerf van MV Werften in Duitsland sinds de scheepsbouwer eerder dit jaar faillissement aanvroeg vanwege de pandemie.

Disney is van plan om samen te werken met een andere scheepsbouwer van het land, Meyer Werft, om de bouw van de boot te voltooien. Na voltooiing wordt het schip hernoemd en versierd met de op Mickey Mouse geïnspireerde kleuren die te vinden zijn op de rest van de schepen van Disney Cruise Line, volgens een persbericht. Er zijn nog geen voorzieningen aangekondigd, maar het bedrijf zei dat het schip „innovatieve Disney-ervaringen” zal bieden, naast het schitterende entertainment, de restaurants van wereldklasse en de legendarische gastenservice die Disney Cruise Line onderscheidt. ”

Het schip, dat buiten de VS zal worden gestationeerd, zal ook als een van de eerste schepen worden aangedreven door groene ethanol met een lage uitstoot. De voltooide boot zal plaats bieden aan 6.000 passagiers en ongeveer 2.300 bemanningsleden. Dat zou de boot kleiner maken dan verwacht werd — Global Dream II zou plaats bieden aan 9.000 passagiers — maar de boot met een bruto gewicht van 208.000 ton zal nog steeds de zevende grootste en grootste in de vloot van Disney zijn.

Het conglomeraat heeft niet bekendgemaakt hoeveel het heeft betaald voor de Global Dream, behalve om te zeggen dat de Global Dream verzekerd was tegen een „gunstige prijs”. „Onze cruiseschepen bieden ons de unieke kans om fans Disney-magie te bieden, waar ze zich ook bevinden, en de toevoeging van dit schip zal een Disney Cruise Line-vakantie toegankelijk maken voor meer gezinnen dan ooit tevoren”, zei Josh D'Amaro, voorzitter van Disney Parks, Experiences and Products, in een verklaring. Wat er ook met het schip gebeurt, het zal een beter lot zijn dan zijn broer of zus overkwam.

Global Dream II werd ook gebouwd door MV Werften toen het bedrijf failliet werd verklaard. Eerder dit jaar werd het project volledig geschrapt, ondanks dat het volgens Jalopnik al 1,4 miljard kostte. Er zou bijna een kwart miljard dollar nodig zijn om de bouw te voltooien, wat zou kunnen verklaren waarom niemand heeft geprobeerd het project te redden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...