De Ritz Carlton Yacht Collection onthult haar eerste schip Evrima

Het lang uitgestelde debuut van The Ritz-Carlton Yacht Collection, de nieuwe cruisetak van luxe hotelketen Ritz-Carlton, zal volgens het bedrijf zaterdag daadwerkelijk plaatsvinden. Het eerste schip, de Evrima met 298 passagiers, is eindelijk klaar en begint aan zijn eerste zeiltocht. Het merk stuurde zelfs foto's om dat te bewijzen. Zoals het bedrijf beloofde toen het merk werd aangekondigd, heeft het interieur van het schip met 10 dekken een elegante, residentiële uitstraling die is ontworpen om stamgasten van Ritz-Carlton aan te spreken.

Onder de partytenten bevindt zich de eersteklas Observation Lounge, die uitzicht biedt over de boeg vanuit gebogen ramen van vloer tot plafond. Er is ook een „binnenhuiskamer” die als centraal verzamelpunt op het schip zal dienen, foto's waarvan het merk niet heeft verstrekt. Het bedrijf verstrekte geen afbeeldingen van de Owner's Suites, maar bood een kijkje in een Loft Suite en kleinere Grand Suites en Signature Suites.

De laatste twee kamercategorieën zijn nog steeds groot volgens de normen van cruiseschepen met respectievelijk 587 vierkante meter en 427 vierkante meter, exclusief balkonruimte. Al deze suite-categorieën bieden woonkamerruimte met plekken om te dineren, evenals slaapkamers. Er is een royale loungeruimte op het dek om te zonnebaden, waaronder een gedeelte aan de achterkant van het schip met een klein zwembad op dek 8, genaamd het Mistral Terrace, en een toekomstgerichte ruimte op dek 9, genaamd het spaterras.

Het Mistral Terrace doet ook dienst als locatie voor lunch en diner in de buitenlucht, met een visbar en eersteklas vleeswaren die op bestelling worden gegrild. Een andere loungeruimte genaamd Marina Terrace ligt dichter bij de waterlijn in de jachthaven aan de achterkant van het schip. Naast een hoofdrestaurant genaamd de Evrima Room, heeft Evrima vier eetgelegenheden, waaronder een à la carte restaurant ontworpen door Sven Elverfeld van het Aqua met drie Michelinsterren in The Ritz-Carlton, Wolfsburg in Duitsland.

Er is ook een spa op het schip. De lijn bevatte geen afbeeldingen van het Elverfeld restaurant of de spa. Evrima's eerste zeiltocht op zaterdag is een reis van zeven nachten van Barcelona naar Nice, Frankrijk, met stops op de Spaanse Balearen Alcudia en Palma de Mallorca, plus een overnachting in St. Tropez, Frankrijk. Het schip wordt al jaren geteisterd door bouwproblemen, resulterend in een opeenvolging van acht vertragingen die de aankomst met bijna drie jaar hebben vertraagd. Het bedrijf gebruikte aanvankelijk een scheepswerf om Evrima te bouwen, die weinig ervaring had met het bouwen van luxe schepen.

Evrima is slechts een van de relatief kleine, jachtachtige cruiseschepen die op de markt komen omdat horecamerken de vraag zien naar intieme, luxe schepen. Emerald Cruises onthulde eerder dit jaar zijn eerste zeilachtige oceaancruiseschip, de Emerald Azzurra voor 100 passagiers, na enkele jaren alleen rivierschepen te hebben geëxploiteerd.

En vorige maand kondigde luxe hotelketen Four Seasons plannen aan om tegen 2025 een jachtachtig cruiseschip met 190 passagiers te lanceren. Luxe cruise-operator Scenic Luxury Cruises & Tours is ook bezig met het toevoegen van hoogwaardige, jachtachtige schepen met 228 passagiers. Met een hoogte van 10 dekken en een capaciteit van bijna 300 passagiers is Evrima aanzienlijk groter dan de schepen van deze andere merken, hoewel het nog steeds de vorm van een jacht heeft. Evrima is slechts het eerste van verschillende schepen die Ritz-Carlton plant voor zijn nieuwe cruisearm. In maart kondigde The Ritz-Carlton Yacht Collection aan dat er nog twee schepen voor het merk zouden worden gebouwd op de scheepswerf Chantiers de l'Atlantique in St. Nazaire, Frankrijk — een scheepswerf met veel meer ervaring in de bouw van cruiseschepen dan de scheepswerf waar Evrima oorspronkelijk werd gebouwd.

De twee nieuwe Ritz-Carlton-schepen, die groter zullen zijn dan Evrima, zullen naar verwachting respectievelijk in 2024 en 2025 hun debuut maken.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...