Four Seasons brengt diensten naar de zeeën door de lancering van luxe jachtervaringen

In samenwerking met luxe scheepvaartexperts Marc-Henry Cruise Holdings LTD en de vereerde Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri, zal het eerste Four Seasons Yacht naar verwachting in 2025 varen.

Een standvastige, ondernemende geest lanceert Four Seasons in een nieuwe en opwindende zakelijke uitbreiding - Four Seasons Yachts. Samen met Four Seasons brengt deze nieuwe onderneming een ongeëvenaarde groep partners samen: Nadim Ashi en Philip Levine, toonaangevende luxe-ondernemers en gedurfde visionairs van deze uitzonderlijke jachtervaring, evenals Fincantieri, een van 's werelds toonaangevende scheepsbouwgroepen, die zal leveren het eerste nieuwe schip tegen eind 2025.

De order, die afgelopen juli werd aangekondigd, omvat de optie voor twee extra schepen en bedraagt ​​circa 1,2 miljard euro. Het eerste Four Seasons-jacht zal worden gekenmerkt door op maat gemaakt vakmanschap, persoonlijke service en toewijding aan uitmuntendheid, aantrekkelijk voor veeleisende gasten die hun liefde voor reizen opnieuw willen uitvinden door de pracht van moderne zeereizen te ervaren.

"Four Seasons Yachts vertegenwoordigt het volgende hoofdstuk van onze lange geschiedenis van toonaangevende innovatie en een mijlpaal voor ons bedrijf terwijl we blijven profiteren van nieuwe kansen om de wereld van Four Seasons uit te breiden", zegt Christian Clerc, President van Four Seasons Hotels en resorts. “Echte visie berust op het vermogen om je de mogelijkheden voor te stellen, terwijl je altijd trouw blijft aan je waarden.

Onze visie voor deze nieuwe onderneming doet precies dat. Samen met onze partners bij Marc-Henry Cruise Holdings LTD creëren we iets buitengewoons dat hun expertise combineert met wat Four Seasons het beste doet: ongeëvenaarde kwaliteit en uitmuntendheid leveren, omringd door prachtige service en liefde voor onze gasten.” Met zijn inaugurele reis die eind 2025 wordt verwacht, zal het eerste Four Seasons-schip 207 meter (679 voet) lang en 27 meter (88,6 voet) breed zijn met 14 dekken.

Tegen een te bouwen kostprijs van 4,2 miljoen per suite, worden kosten noch moeite gespaard op het gebied van het opmerkelijke custom design. Het eerste Four Seasons-jacht biedt bijna 50 procent meer leefruimte per gast dan momenteel beschikbaar is, en biedt ultieme privacy, flexibiliteit en ruimte in een nautische woonomgeving met alleen suites. Larry Pimentel, ervaren expert in de luxereisindustrie, is verantwoordelijk voor het leiden van de nieuwe onderneming. “In samenwerking met Four Seasons creëren we een nieuwe categorie luxe lifestyle-reizen die veeleisende gasten aanspreekt.

We brengen het allerbeste uit alle sectoren samen om het topjachtaanbod te creëren door middel van ontwerp van wereldklasse, samengestelde ervaringen en werkelijk uitzonderlijke service”, zegt Pimentel. “Als we in 2025 te water gaan, zal er niets anders zijn op open zee. Ons scheepsbouwpartnerschap met Fincantieri rondt een triumviraat van marktleiders af in dit ongekende luxe lifestyle-project.”

De 95 ruime accommodaties van het schip zullen beschikken over een uitgebreid netwerk van combinaties van suites die aanpasbare, villa-achtige woningen creëren. Elke suite heeft kamerhoge ramen die vrij natuurlijk licht bieden en toegang tot uitgestrekte terrasdekken. De combinatie van royale binnen- en buitenruimte voor gasten en plafondhoogtes van meer dan 2,4 meter (7,9 voet) zal een nieuw niveau van gastcomfort bereiken.

Suite-accommodaties beginnen bij gemiddeld 54 vierkante meter (581 vierkante voet) woonruimte binnen en buiten, naadloos ontworpen om deel uit te maken van elke kamer. Zestig procent van de inventaris van het schip is meer dan 76 vierkante meter (818 vierkante voet) binnen- en buitenruimte. De meest uitgestrekte residentie, de "Funnel Suite", zal een verbazingwekkende vier niveaus hebben en meer dan 892 vierkante meter (9601 vierkante voet) gecombineerde binnen- en buitenruimte bieden, inclusief een eigen pierenbadje en een speciale privé-spa, waardoor een zee ontstaat thuis weg van huis bekijken.

Wereldwijd gerenommeerde ontwerppartners zijn betrokken, waaronder Tillberg Design of Sweden als hoofdarchitect die verantwoordelijk is voor het ontwerp van exterieur en gastensuites, en de in Londen gevestigde Martin Brudnizki Design Studio voor het ontwerp van veel van de spectaculaire gastenruimten van het jacht.

Deze ontwerppartners worden gekoppeld aan de creatieve leiding van Prosper Assouline. De restaurants, lounges en barconcepten van het schip vieren de uitmuntendheid en creativiteit die het kenmerk zijn geweest van de geschiedenis van Four Seasons op het gebied van culinaire innovatie en aandacht voor de voorkeuren van gasten. Een perfecte cappuccino in de lobby, een mediterraan geïnspireerde lunch, een dinerproeverij in de sushibar of een glas champagne op het adembenemende terras - gasten zullen nooit ver verwijderd zijn van een perfecte hap, altijd gepaard met een opmerkelijk uitzicht op zee, gerenommeerde intuïtieve service, en veel meer.

Het Four Seasons Yacht biedt gasten ook een full-service spa, salon en wellnessprogramma's - van fitness tot gezondheid en voeding. Het klassieke kanovormige achterdek zal een groot zwembaddek huisvesten, voor momenten van ontspanning en ontspanning laxatie. Dit gebied zal ook veranderen in een openluchtbioscoop of ruimte voor een scala aan privé-evenementen. De elegante en in de branche eerste dwarsliggende jachthaven is ook een ideale plek voor gasten om te genieten van het uitnodigende water, te zonnebaden of het speciaal ontworpen waterspeelgoed en -accessoires te verkennen.

Veel meer van de unieke kenmerken en programmering van het schip zullen in de komende maanden en tot aan de oplevering van het schip eind 2025 worden onthuld. De jachtervaring aan boord zal worden geleid en bemand door een toegewijd Four Seasons Yacht-team om de reisroute en bestemmingen van elke reis naar leven.

Het schip zal een toonaangevende personeel-tot-gastverhouding hebben om een ​​ongeëvenaarde standaard van zeer persoonlijke service te leveren. Gepland als het eerste van een vloot van Four Seasons Yachts in de komende vijf jaar, wordt het eerste schip momenteel ontworpen in Triëst, Italië door toonaangevende scheepsbouwers Fincantieri, een van 's werelds grootste scheepsbouwgroepen. "We zijn verheugd om deze nieuwe kans met Four Seasons te omarmen, waarmee we onze wereldwijde leiderschapspositie kunnen versterken", zegt Pierroberto Folgiero, CEO en Managing Director van Fincantieri.

"Met een reputatie die is gebaseerd op innovatie en betrouwbaarheid, combineert Fincantieri baanbrekende techniek en technologie om de beste schepen ter wereld te creëren, waarbij duurzaamheidspraktijken worden geïntegreerd in het ontwerp en de gastervaring." Met een duidelijke focus op gastgerichte luxe afwerkingen, heeft Fincantieri wereldwijde bekendheid gekregen en industrieprijzen gewonnen.

"Dit project is een klasse apart en combineert het beste van de constructie van passagiersschepen en jachtontwerp om een ​​nieuwe maatstaf te creëren voor ultraluxe schepen", voegt Luigi Matarazzo, General Manager Merchant Ships Division van Fincantieri, toe. Four Seasons Yachts is de nieuwste toevoeging aan het aanbod van wereldklasse van het merk, van de voortdurende wereldwijde uitbreiding van nieuwe hotels, resorts en woningen tot de Four Seasons Private Jet Experience, de Four Seasons At Home Collection en meer. Deze introductie van een nieuwe lifestyle-reiservaring vindt plaats op de wereldberoemde Monaco Yacht Show op 28 september 2022.

Marc-Henry Cruise Holdings LTD is opgericht en bedacht door luxe ondernemers, Nadim Ashi en Philip Levine. Nadim Ashi, eigenaar van Fort Partners, is de visionair die verantwoordelijk is voor Four Seasons Hotel in The Surf Club, Surfside, Florida en meerdere andere eigendommen, waaronder het toekomstige Four Seasons-hotel in Rome. Philip Levine is voormalig tweevoudig burgemeester van Miami Beach en ondernemer in onroerend goed en cruises.

De heer Levine is de ontvanger van de vooraanstaande Franse onderscheiding, "Officer of Légion d'honneur" voor zijn gepassioneerde werk in de strijd tegen klimaatverandering. Zowel de heer Ashi als de heer Levine dienen als co-executive stoelen van het nieuw gevormde luxejachtbedrijf. Marc-Henry Cruise Holdings LTD is opgericht in Valletta, Malta en is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van jachten, maritieme, technische operaties, navigatie, implementatiestrategie en gerelateerde kust- en scheepsbemanning vanuit het operatiekantoor in Miami, Florida. De reserveringen voor het Four Seasons Yacht zullen naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 worden geopend.

Fincantieri is een van 's werelds grootste scheepsbouwgroepen, wereldwijde Italiaanse leider in het ontwerpen van cruiseschepen, referentiespeler in alle hightech scheepsbouwsectoren, van marine tot offshore schepen, van zeer complexe veerboten tot megajachten, evenals de productie van systemen en componentapparatuur voor mechanische en elektrische segmenten, van interieuroplossingen voor cruiseschepen, elektronische en softwaresystemen tot infrastructuren en maritieme constructies, evenals after-sales services.

Met meer dan 230 jaar geschiedenis en meer dan 7.000 gebouwde schepen, behoudt Fincantieri zijn knowhow, expertise en managementcentra in Italië, waar 10.000 werknemers in dienst zijn en ongeveer 90.000 banen worden gecreëerd, die wereldwijd verdubbelen dankzij een productienetwerk van 18 scheepswerven actief op vier continenten en met meer dan 21.000 medewerkers.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...