Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zijn, het zal ook enorm duur zijn en ongeveer 8 miljard kosten om te voltooien. Vernoemd naar Pangea, het supercontinent dat 200 miljoen jaar geleden bestond, is dit anders dan alles wat we eerder hebben gezien. Als het wordt gefinancierd, zou het een record vestigen voor de grootste drijvende bovenbouw die ooit is gemaakt. Met een lengte van 550 meter zou het drie keer langer zijn dan de Azzam, het grootste jacht ter wereld. Volgens Lazzarini, de ontwerpstudio die samen met Saoedi-Arabië aan het project werkt, is dit technisch gezien een jacht. Het kan grote afstanden afleggen door op het water te drijven en het kan aan de pier worden afgemeerd. Het idee is echter om er een volwaardige, zelfvoorzienende stad van te maken.

De schildpad van het Saoedische cruiseschip omvat winkelcentra, hotels, restaurants, openbare parken, havens voor kleinere schepen en natuurlijk woongebouwen. Dus hoe werkt het? Het jacht uit Saoedi-Arabië zou kunnen blijven drijven dankzij meer dan 30.000 cellen die onder de leefruimte zijn geplaatst. Het zou een kruissnelheid hebben van vijf knopen. Het is duidelijk dat een aanzienlijk deel van de romp en de balk bedekt zou zijn met zonnepanelen om energie te leveren. Dit is nog maar een prototype, maar Lazzarini en Saoedi-Arabië nemen het serieus. Tijdens het zeilen zullen de grote vleugels energie krijgen van het breken van de golven en Pangeos zal eeuwig zonder uitstoot rond de zeeën van de planeet Aarde varen. Verder is het dakgedeelte bekleed met zonnepanelen, die een deel van de benodigde schone energie leveren om het terayacht van stroom te voorzien lezen we op de website. De romp is onderverdeeld in ongeveer 30.000 cellen. Deze ruimte biedt een onzinkbare drijvende oplossing voor de kelder, die is samengesteld uit clustercompartimenten en verbonden door gangen. De drijvende structuur verdeelt de ruimtes in verschillende blokken en biedt plaats aan maximaal 60.000 accommodaties. De indrukwekkende afmetingen van de Pangeos-constructie creëren een onbeperkte mogelijkheid qua indeling en faciliteiten.

Ze zeggen dat de bouw in 2033 zou kunnen beginnen en dat het ongeveer acht jaar zou duren om te voltooien. Ze hebben zelfs een crowdfunding-campagne gelanceerd waarmee iedereen een virtueel ticket kan kopen voor $16 of een NFT die je toegang geeft tot je eigen virtuele appartement in het schildpaddenjacht.

Bezoek Website