De Moonflower 72 superjacht kan openvouwen tot een strandclub

Dit is de Moonflower 72, een gigantisch conceptjacht uitgerust met twee opklapbare terrassen die kunnen worden omgebouwd tot een strandclub. Het platform maakt deel uit van het uitbreidbare achterdek van de boot en is zo groot dat het een verzonken zeewaterzwembad bevat. En dit is geen doorsnee conceptjacht, het is in opdracht van een anonieme koper gebouwd en wordt op dit moment gebouwd.

De bedrijven die het jacht hebben gemaakt, hebben de strandclub zelfs een naam gegeven. Ze noemen het 'The Island'. Wanneer de boot stilstaat, biedt het opvouwbare platform van 1.200 vierkante meter voldoende ruimte voor ongeveer een dozijn mensen. Er zijn vier zonnedekken naast de uitbreidbare, en natuurlijk is er ook een helikopterplatform. Het jacht is ook een festival van technologie.
Er is een systeem van kunstmatige intelligentie dat de gewoonten van de gasten bestudeert en dienovereenkomstig reageert. Wanneer het systeem bijvoorbeeld menselijke aanwezigheid detecteert, schakelt het automatisch de AC en de lichten in. Omgekeerd, wanneer je de cabine verlaat, schakelt de AI automatisch alles uit. Het is duidelijk dat de eigenaar het systeem altijd kan overschrijven en handmatig alles kan wijzigen wat hij wil.

Het 235 voet superjacht is bijna volledig gemaakt van aluminium, met uitzondering van de romp, die van staal is gemaakt. Binnenin vind je hout, porselein voor de badkamer en zelfs veganistisch leer. Qua prestaties is de Moonflower 72 uitgerust met twee elektrische generatoren die worden aangedreven door een enorme batterij.

Het conceptjacht ontwikkelt ongeveer 2.500 pk en kan reizen met snelheden tot 12 knopen, wat overeenkomt met 14 km/u. En trouwens, dit is meer dan alleen een prototype. Nadat het in opdracht van een anonieme koper is gemaakt, wordt het gebouwd en is de levering gepland voor 2025. De prijs is, net als de identiteit van de eigenaar, onbekend. Maar op basis van zijn omvang en futuristische technologie is het gemakkelijk om een prijskaartje van minstens €200 miljoen voor te stellen.

Het octrooiproces, dat drie jaar geleden begon en gericht was op het definiëren van de commerciële waarde van het idee in een economie zoals die van vandaag (verbonden met een mondiaal niveau en geleid door innovatie), leidde tot octrooiering van de uitvinding in Italië en twee octrooien als sierraad design in Turkije en, meer in het algemeen, in Europa.

De eerste behoudt het gebruik en de functie van een product of concept, terwijl de laatste het ontwerp beschermt. “Het verkrijgen van een patent – ​​merkt Pedol op – is een lang proces, dat is duur en soms moeilijk, maar in dit geval denken we dat het de moeite waard was. De erkenning door de markt van het recht op bescherming is belangrijker dan enig ander direct commercieel voordeel dat een octrooi kan opleveren.”

In dit geval wilde de ontwerpstudio ja, een onderscheidend kenmerk van zijn creaties beschermen, zoals het "strand op de achtersteven", maar ook een manier om te genieten van de natuur en de zee. Aan de andere kant, zegt Pedo, "de beste reden om een ​​superjacht te kopen is om zo direct mogelijk te kunnen genieten van de omgeving om je heen..."

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...