De Moonflower 72 superjacht kan openvouwen tot een strandclub

Een gepersonaliseerd stukje paradijs op zee, dat belooft de Moonflower 72 te zijn. Dit conceptjacht is een toonbeeld van luxe en innovatie, waarbij het idee van een traditioneel superjacht wordt overstegen. Het is een drijvende oase waar de grens tussen jacht en strandclub vervaagt door de genialiteit van ingenieurs en ontwerpers die nauw samenwerken om de dromen van welgestelde cliënten waar te maken.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft dit pronkstuk van nautisch design een imposante lengte van 235 voet en zal hij ongetwijfeld opvallen in elke haven waar hij aanmeert. Maar de ware betovering van de Moonflower 72 schuilt in zijn vermogen om zichzelf te transformeren. Met een druk op de knop ontvouwt zich op het achterdek een wereld van plezier en ontspanning, compleet met twee uitklapbare terrassen die overgaan in The Island – een luxueuze strandclub met een verzonken zeewaterzwembad, waarin zo n twaalf gasten kunnen vertoeven onder het genot van de zon en de zee.

Dit is geen toekomstmuziek, maar realiteit in wording. De bouw van het jacht is reeds gestart na een unieke bestelling van een anonieme koper, met een geplande levering in 2025. Het zal, gezien de exclusiviteit en technische snufjes, waarschijnlijk gekoppeld zijn aan een astronomisch prijskaartje. Maar geld lijkt voor de potentiële eigenaar slechts bijzaak te zijn; een waterresidensie die elke wens vervult, is wat telt.

Het interieur van de Moonflower 72 is net zo indrukwekkend. Hoogwaardige materialen zoals hout en porselein sieren de vertrekken, terwijl veganistisch leer een duurzame weelde brengt die hedendaagse ethiek met luxe verbindt. Qua technologie is dit jacht een levend, intelligent organisme. Een geavanceerd systeem van kunstmatige intelligentie anticipeert op de behoeften van de gasten door het automatisch regelen van verlichting en airconditioning, maar biedt de gebruiker ook volledige handmatige controle voor persoonlijke voorkeur.

Wat prestaties betreft, beschikt dit vaartuig over twee elektrische generatoren die door een krachtige batterij van energie worden voorzien. Met een paardenkracht van ongeveer 2.500 pk, kan het jacht snelheden halen van 12 knopen, omgerekend circa 14 kilometer per uur.

Natuurlijk, een creatie van deze omvang en innovativiteit vereist wettelijke bescherming. Drie jaar nadat het patentproces begon, is de Moonflower 72 nu octrooiering gegund in Italië, met twee extra octrooien voor sierraad design in Turkije en Europa. Dit waarborgt de unieke kenmerken van dit jacht, zoals het strand op de achtersteven , en beschermt de wijze waarop men de natuurlijke omgeving kan ervaren.

De vraag naar dit soort superjachten reflecteert een verlangen om de wereld te verkennen op een manier die privacy en exclusiviteit garandeert. De eigenaar van de Moonflower 72 zal zich kunnen laven aan een ongeëvenaarde luxe-ervaring waarin het bezit van een superjacht gelijkstaat aan de vrijheid om de wonderschone natuur en zee op hun allerintiemst te beleven.

In de wereld van superjachten is de Moonflower 72 een nieuwe stap in een promotie van weelde, vrijheid en ingenuity. Terwijl het nog even duurt voordat deze parel der zeeën de horizon opvaart, dromen toekomstige eigenaren al over de eindeloze mogelijkheden die het openvouwen van hun persoonlijke strandclub met zich mee zal brengen. Het is een toekomst waar grenzen verlegd worden en waarin de Moonflower 72 als pionier vooruitvaart naar een bestemming waar alleen de sterren de limiet zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.