Azimut innovatieve nieuwe superjacht is efficienter en ecologischer dan ooit

Azimut's nieuwste schip bewijst dat het inderdaad is wat er aan de binnenkant zit dat telt. De nieuwe jacht, die deze week de Italiaanse werf verliet, heeft een baanbrekende lay-out en ontwerpkeuzes die we nog nooit eerder zijn gezien volgens Azimut.

Het is ook het eerste Grande 36 Metri-model dat men te water laat. Zoals de naam al aangeeft, maakt het superjacht deel uit van de populaire Grande-lijn van Azimut.

De buitenkant is ontworpen door Alberto Mancini en staat vol met strakke en bochtige lijnen die synoniem zijn met de Grande-ontwerpen. Ze heeft een romp ontworpen door Pierluigi Ausonio, samen met een lichtgewicht bovenbouw gemaakt van een mix van GRP en koolstofvezel.

Samen verbetert dit de efficiëntie van het schip en verkleint het de ecologische voetafdruk.

Het interieur is voorzien van grote ramen en Azimut beweert zelfs dat de 36 Metri 15 tot 30 procent minder CO2-uitstoot produceert dan boten van dezelfde groot orde met traditionele chine rompen. Met twee MTU 2400-motoren kan de speedster 24 knopen bereiken bij volledige kanteling. Het superjacht heeft een semi-walkaround bovendek.

Wat dit model echter onderscheidt, is het feit dat klanten de lay-out volledig kunnen aanpassen. Deze specifieke eigenaar heeft daar ten volle van geprofiteerd. Eerst en vooral heeft de nieuwe toevoeging een uniek semi-walkaround bovendek dat van de achtersteven naar de punt van de boeg loopt. Dit geeft zeevarenden gemakkelijke toegang tot alle delen van het jacht en biedt tegelijkertijd een fantastisch uitzicht op de oceaan.

Het schip heeft ook een royale strandclub achterop. Ontworpen door Achille Salvagni, het interieur wordt gekenmerkt door grote ramen en een open indeling die tot doel heeft een gevoel van vrijheid te creëren. Een ander hoogtepunt is de sky lounge, die is uitgerust met extra grote glazen deuren die de buitenwereld uitnodigen. Wat de accommodatie betreft, is het schip uitgerust met vijf royale passagiershutten die plaats bieden aan maximaal 10 personen.

Als je toevallig in september aan de overkant van de vijver bent, kun je de nieuwkomer in levende lijve bekijken. De Grande 36 Metri debuteert namelijk op het Cannes Yachting Festival 2022.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...