Squadron 58 is nieuw ontworpen jacht van Fairline ter voorbereiding van Cannes Yachting Festival

Squadron 58 is nieuw ontworpen jacht van Fairline ter voorbereiding van Cannes Yachting Festival

Terug voor de langverwachte 46e editie, het Cannes Yachting Festival is een belangrijk evenement voor zowel de jacht- als de sociale kalender van Cannes. Als een van de toonaangevende jachtshows in het water in Europa trekt het Cannes Yachting Festival elk jaar ongeveer 700 boten aan, die zijn verdeeld over twee iconische jachthavens: Vieux Port en Port Canto.

Meer dan 100 modellen maken hun wereldwijde debuut op de evenementen, een van die langverwachte modellen dit jaar is Fairline's nieuw ontworpen Squadron 58. Eerder dit jaar kondigde de luxe Britse botenbouwer Fairline de lancering aan van het nieuwe Squadron 58. Het sportieve flybridge-ontwerp vervangt het uitgaande Squadron 53 en zal de eerste Fairline zijn met neerklapbare achterterrassen en een strandclub.

Ontworpen in samenwerking met Salt Design, zal het model met drie cabines eind 2020 op tijd in het water zijn om in première te gaan op het Cannes Yachting Festival in 2023. De renderings tonen een strak, elegant profiel met de juiste Fairline-ontwerpkenmerken, inclusief de kenmerkende drievoudige stylingbalken op de bovenbouw en een vooruitstrevende flybridge-hardtop.

Het nieuwe jacht is een voorbeeld van het nieuwste op het gebied van Fairline's geavanceerde ontwerp en beschikt over een optioneel Beach Club-pakket met een hydraulisch neerklapbaar balkon aan zowel bakboord- als stuurboordzijde, een uniek ontwerp voor het zwemplatform en flexibele en modulaire zitplaatsen in de grote cockpit, aangevuld met een glazen spiegel om de verbinding met het water te verbeteren met vrij uitzicht naar achteren.

Wanneer het niet in gebruik is, kan het zwemplatform worden gebruikt om een tender van maximaal 3,3 m op te bergen en indien gewenst strekt het zich op afstand uit, verdubbelt in lengte en biedt voldoende ruimte voor zonaanbidders.

De strandclub wordt compleet geleverd met barkrukken in de cockpit en een geïntegreerd audiosysteem, waardoor het de ultieme keuze is voor entertainment en ontspanning aan boord. Het hoofddek is ontworpen met het oog op gezelligheid en biedt een bijna 360 graden uitzicht op de omgeving. Het neutrale interieur, voor het eerst te zien op het vlaggenschip Squadron 68, biedt een elegant, gedempt palet met rustgevende taupe, witte en crèmekleurige kleurstellingen, die het gevoel van ruimte accentueert dat benedendeks doorgaat met een royale hoofdruimte en natuurlijk licht overal.
Het benedendek heeft een hoofdcabine midscheeps met een kingsize bed, bureau met kruk en ladeopslag aan stuurboord, en een grote bank aan bakboord, terwijl de gastenhut aan stuurboord de en-suite badkamer van de voorste VIP-cabine deelt.

Aan de achtersteven kunnen klanten een cabine met dubbele bemanning toevoegen, die toegankelijk is via een deur in de spiegel, terwijl motoropties dubbele Volvo D13-900- of D13-1000-asaandrijfmotoren zijn.