Zicht op Auberge du Pêcheur aan de overkant van de Leie

Nesteld in Deurle, aan de Pontstraat, op slechts een kwartier rijden van het bruisende centrum van Gent, ontdek je een schitterend etablissement verborgen tussen sierlijke villa's. Auberge du Pêcheur pronkt op een van de meest idyllische locaties van de Leiestreek, waar je een adembenemend landschap kunt bewonderen dat de inspiratie lijkt te zijn van talloze schilderijen.

Sinds 1924 heeft Auberge du Pêcheur, opgericht door de familie De Clercq aan de oevers van de Leie, een reputatie opgebouwd als een gastvrij toevluchtsoord. Oorspronkelijk begonnen als een gezellig pannenkoekenhuis, bood het boven vier kamers aan voor passerende reizigers. De locatie groeide al snel uit tot een geliefde ontmoetingsplaats, niet alleen voor kunstenaars die inspiratie zochten aan de Leie, maar ook voor de lokale bevolking.

Het jaar 1960 luidde echter een nieuw tijdperk in voor de Auberge. Het succes van de locatie leidde tot een aanzienlijke uitbreiding, te beginnen met de bouw van een nieuwe vleugel om de capaciteit van het oorspronkelijke gebouw te vergroten. Na een grondige renovatie in 1986, heeft de Auberge de charme van het hoofdgebouw weten te behouden, terwijl het toch moderne faciliteiten en comfort biedt.

Naast het originele gebouw zijn er drie, inmiddels grondig gerenoveerde, villa's waar nog eens zestien kamers zijn ingericht, allemaal in de kenmerkende stijl van de Auberge. De toevoeging van vergader- en seminarieruimtes bleek een schot in de roos, omdat het de privacy waarborgt voor organisaties die deze in hun geheel willen afhuren.

Bij een wandeling buiten op het terras, zal een verrassende rode, gigantische bulldog-sculptuur de aandacht trekken. Dit indrukwekkende kunstwerk van de Oostendse kunstenaar William Sweetlove biedt bezoekers een innovatieve manier om de locatie te herkennen, vooral wanneer foto'svan Auberge du Pêcheur circuleren op sociale media.

Auberge du Pêcheur is niet alleen een hotel, maar herbergt ook een brasserie waar dagelijks verse en smakelijke seizoensgerechten worden geserveerd. Na een recente grondige renovatie, biedt de brasserie een vernieuwd interieur en een aangename ambiance waar men kan ontspannen na een drukke dag of gezellig kan natafelen in de avond.

Bij het binnenkijken in het hotel ontdekt men dat elke hotelkamer uniek en sfeervol is ingericht, met duidelijke aandacht voor detail en luxe. Dit is geen plaats waar je simpelweg overnacht, maar waar je verblijft. Met in totaal 32 stijlvol ingerichte kamers verspreid over de vier gebouwen, biedt Auberge du Pêcheur een breed scala aan opties. Elk kamer is uniek, maar allemaal delen ze het hedendaagse comfort en de verfijnde inrichting, met dank aan interieurarchitecte Marie-France Stadsbader in samenwerking met Flamant Home Interiors.

Daarnaast beschikt Auberge du Pêcheur over feestzalen voor bruiloften of andere plechtigheden en voor de zakelijke bezoekers zijn er indrukwekkende vergaderzalen met alle nodige faciliteiten. Wanneer je Auberge du Pêcheur bezoekt, neem dan zeker de tijd om te genieten van de landelijke rust, van het heerlijk verfijnde eten en drinken, of van een perfect feest met vrienden, familie of gasten. Met haar stijlvolle service en authentieke decor biedt Auberge du Pêcheur de ultieme ervaring op het gebied van dineren en verblijven.

Of je nu op zoek bent naar een rustige plek voor onthaasting tijdens een drukke dag, een plek voor een ontspannen avondje uit, of een sfeervolle locatie voor een speciale gelegenheid, Auberge du Pêcheur heeft het allemaal. De combinatie van de unieke locatie, de stijlvolle inrichting en het uitstekende eten maakt het tot een onvergetelijke bestemming.

Een bezoek aan Auberge du Pêcheur betekent meer dan gewoon een nachtje weg of een maaltijd. Het is een uitnodiging om deel te nemen aan een rijke geschiedenis, om te ontspannen in luxe en comfort, en om te genieten van de rust en schoonheid van de Leiestreek. Het vriendelijke en attente personeel staat klaar om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken, of je nu op zakenreis bent, een speciale gelegenheid viert, of gewoon een rustig weekend weg wilt.

Auberge du Pêcheur is gelegen aan de Pontstraat 41, in 9831 Sint-Martens-Latem, België. Voor eventuele vragen of voor het boeken van een verblijf, kunt u contact opnemen via het telefoonnummer +32 9 282 31 44 of een e-mail sturen naar info@auberge-du-pecheur.be. Voor degenen die de Auberge willen bezoeken met behulp van GPS-navigatie, zijn de coördinaten als volgt: breedtegraad 51°00'16.3' en lengtegraad 3°36'08.4'. Deze coördinaten leiden je direct naar dit prachtige etablissement in de idyllische Leiestreek.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...