Dior onthult innovatieve en duurzame concept store in Dubai

Dior heeft een unieke en duurzame conceptstore geopend op het strand van Jumeirah in Dubai, gerealiseerd in samenwerking met WASP, een Italiaanse 3D-printbedrijf gespecialiseerd in het gebruik van natuurlijke materialen zoals klei, zand en ruwe vezels. De winkel bestaat uit twee opvallende, cirkelvormige modules, die met het kenmerkende Cannage-motief van Dior zijn bedekt. Deze innovatieve winkel toont Dior'stoewijding aan duurzaamheid en creativiteit in de wereld van luxe mode.

De samenwerking tussen Dior en WASP is een treffend voorbeeld van hoe technologie en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan met luxe en creativiteit. Hoewel WASP oorspronkelijk is opgericht om milieuvriendelijke en betaalbare huisvesting te creëren, heeft het bedrijf met de samenwerking met Dior zijn expertise op het gebied van duurzaam ontwerp verder uitgebreid.

De Crane WASP-printer kan natuursteen omzetten in bruikbaar bouwmateriaal en zelfs bouwafval recyclen om nieuw materiaal te maken. Bovendien kan de printer geo-polymeren en klei mengen om bouwmateriaal te produceren.

Dubai is in de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een wereldwijde winkelbestemming, met name voor luxemerken. Dior'spop-up store, gelegen aan het strand voor het Four Seasons Hotel, biedt klanten een unieke winkelervaring en is een verlengstuk van de high-profile pop-up stores die het modehuis vorige zomer in enkele van de meest luxueuze Mediterrane resorts lanceerde.

In de conceptstore vinden bezoekers de volledige Dioriviera-collectie, naast een reeks iconische handtassen en Dior-strandbenodigdheden, zoals ligstoelen, parasols en kussens. Met een ongeëvenaard ontwerp en een droomachtige setting op het strand, is Dior'sinnovatieve conceptstore in Dubai een ware trekpleister voor modeliefhebbers.

Dior'sinnovatieve conceptstore in Dubai is niet alleen een winkel, maar ook een belevingscentrum waar klanten een unieke ervaring kunnen opdoen. Door de combinatie van traditionele mode-elementen met moderne, duurzame technologieën, zoals 3D-printen, zet Dior een belangrijke stap richting een meer milieubewuste en innovatieve toekomst voor de luxe modewereld.

Bovendien biedt de conceptstore in Dubai een breed scala aan exclusieve evenementen en workshops aan, zoals modeshows, persoonlijke styling-sessies en creatieve bijeenkomsten met mode-ontwerpers. Hierdoor kunnen bezoekers een dieper inzicht krijgen in de rijke geschiedenis en het vakmanschap achter het merk Dior.

De locatie van de conceptstore, direct aan het strand van Jumeirah, zorgt voor een ontspannen en luxueuze sfeer die perfect aansluit bij de lifestyle van Dior. Bezoekers kunnen genieten van het adembenemende uitzicht op de oceaan terwijl ze kennismaken met de nieuwste mode- en interieurcollecties van het merk.

Dior'sinnovatieve conceptstore in Dubai combineert luxe, duurzaamheid en creativiteit op een unieke manier. Dit baanbrekende project laat zien hoe modehuizen een positieve impact kunnen hebben op het milieu, terwijl ze tegelijkertijd een onvergetelijke winkelervaring bieden aan hun klanten.

De samenwerking tussen Dior en WASP is een voorbeeld van hoe mode- en technologiebedrijven kunnen samenwerken om duurzame en innovatieve oplossingen te creëren. Deze samenwerking opent de deur naar toekomstige projecten waarin duurzaamheid en technologie een centrale rol spelen in de ontwikkeling van nieuwe modeconcepten.

De Dior-conceptstore in Dubai is een inspirerend voorbeeld voor andere luxemerken om duurzaamheid en innovatie te omarmen en te integreren in hun bedrijfsstrategieën. Het succes van deze winkel kan leiden tot een golf van nieuwe initiatieven die de luxe modewereld veranderen en een positieve impact hebben op de planeet.

  • Dior Haute Couture Collectie:

    • Deze exclusieve lijn biedt op maat gemaakte, handgemaakte kledingstukken voor de meest veeleisende klanten. Elk stuk is een kunstwerk en getuigt van het vakmanschap en de aandacht voor detail van Dior'sontwerpers en ambachtslieden.
  • Ready-to-Wear Collectie:

    • De ready-to-wear-collectie omvat een breed scala aan hoogwaardige kledingstukken, variërend van casual stijlen tot formele kleding. Deze collectie combineert de luxe en verfijning van Dior met draagbaarheid en functionaliteit.
  • Accessoires:

    • Dior biedt een uitgebreid assortiment aan accessoires, zoals handtassen, schoenen, sieraden, zonnebrillen en riemen. Deze accessoires zijn ontworpen om de Dior-kledingcollecties aan te vullen en de stijl van de drager te versterken.
  • Parfums en Cosmetica:

    • Het merk Dior is synoniem met verfijnde geuren en hoogwaardige cosmetica. Met een scala aan parfums voor zowel mannen als vrouwen, evenals make-up en huidverzorgingsproducten, speelt Dior in op de behoeften en wensen van een breed publiek.
  • Dior Homme:

    • Deze productlijn richt zich specifiek op de mannelijke klanten van Dior en omvat een uitgebreid assortiment aan kleding, accessoires, parfums en verzorgingsproducten die speciaal zijn ontworpen voor de moderne man.
  • Kindercollectie - Baby Dior:

    • Baby Dior biedt een luxueuze collectie van hoogwaardige kleding, accessoires en verzorgingsproducten voor baby'sen jonge kinderen. Deze collectie combineert comfort en stijl, zodat zelfs de kleinste klanten van Dior kunnen genieten van de verfijning en elegantie van het merk.
  • Dior Maison:

    • Dior Maison is de interieur- en decoratielijn van het merk, die zich richt op luxueuze woonaccessoires, zoals beddengoed, servies, glaswerk en decoratieve objecten. Deze productlijn stelt klanten in staat om hun huis in te richten met dezelfde elegantie en stijl als hun garderobe.
  • Limited Editions en Samenwerkingen:

    • Dior staat bekend om zijn limited edition-collecties en samenwerkingen met andere toonaangevende merken en kunstenaars. Deze unieke stukken en collecties zijn vaak zeer gewild en tonen de innovatieve en creatieve geest van het merk.
  • Bruidscollectie:

    • De bruidscollectie van Dior omvat prachtige trouwjurken, bruidsaccessoires en schoenen voor de bruid en haar bruidsmeisjes. Deze collectie is ontworpen om de magie en romantiek van een huwelijk te weerspiegelen en biedt een onvergetelijke en luxueuze ervaring voor de bruid.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...