Rosewood Hotels weerlegt aantijgingen over personeelsbeleid

In het licht van recente beschuldigingen in de media, heeft Rosewood Hotels & Resorts publiekelijk verklaard dat ze geen enkele vorm van onregelmatigheden in hun personeelsbeleid tolereren of aanmoedigen. Deze luxe hotelketen, die bekendstaat om zijn hoogwaardige service en faciliteiten, benadrukt dat integriteit en naleving van lokale wetgeving betreffende werkpraktijken hoog in het vaandel staan binnen de organisatie.

De aantijgingen, die suggereren dat Rosewood Hotels zich schuldig zou maken aan dubieuze arbeidspraktijken, werden stevig van tafel geveegd door het management van de keten. Ze verklaren dat alle werknemers fair worden behandeld en dat ze strikte normen hanteren wat betreft de arbeidsvoorwaarden en de rechten van hun personeel. Volgens Rosewood Hotels worden deze standaarden en verwachtingen niet alleen intern hoog gehouden maar ook duidelijk gecommuniceerd naar en nageleefd door hun partners en leveranciers.

Het bedrijf zet zich in om een positieve en ondersteunende werkomgeving te creëren voor al hun medewerkers. Deze inzet omvat ook een uitgebreid opleidingsprogramma om ervoor te zorgen dat het personeel de juiste vaardigheden en kennis heeft om te excelleren in hun functie. Rosewood gelooft sterk in het bevorderen van talentontwikkeling en biedt doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf.

Rosewood Hotels & Resorts heeft een wereldwijd netwerk van eigendommen en is actief in verschillende landen, elk met eigen specifieke arbeidswetten en regelgevingen. De hotelketen benadrukt dat zij in elk land waar zij actief zijn, de lokale arbeidswetgeving nauwgezet volgen en respecteren. Verder maken ze duidelijk dat ze regelmatig toezicht houden op hun processen en procedures om ervoor te zorgen dat ze overeenstemmen met de wet- en regelgeving en de normen voor ethisch zakendoen.

In reactie op de beschuldigingen heeft Rosewood Hotels ook aangegeven dat ze openstaan voor transparante communicatie met alle belanghebbenden, waaronder gasten, medewerkers en partijen in de toeleveringsketen. Het bedrijf onderstreept het belang van openheid in het bevorderen van vertrouwen en het handhaven van hun reputatie als een verantwoordelijke en ethische werkgever.

Om het commitment aan hun werknemers en de naleving van arbeidswetgeving verder te onderstrepen, heeft Rosewood Hotels toegezegd om elke vorm van klachten of zorgen serieus te nemen en grondig te onderzoeken. Eventuele tekortkomingen of schendingen van de intern gehanteerde standaarden zullen resoluut worden aangepakt en gecorrigeerd.

In hun officiële reactie benadrukt Rosewood de verantwoordelijkheid die zij voelen om niet alleen te voldoen aan de wettelijke vereisten, maar ook om een voorbeeld te stellen voor de industrie als het gaat om ethische arbeidspraktijken en menselijk kapitaalbeheer. De hotelketen maakt duidelijk dat het welzijn van hun personeel van cruciaal belang is voor het bieden van de exceptionele service en ervaringen waar Rosewood om bekendstaat.

Door de ontkenning van deze claims rond personeelsbeleid, blijft Rosewood Hotels & Resorts stellig in de overtuiging dat hun personeelsmanagementpraktijken eerlijk, rechtvaardig en in lijn zijn met hun bedrijfsethiek en -waarden. Ze streven ernaar om continu te werken aan een inclusieve en ondersteunende werkomgeving waar alle werknemers kunnen floreren.

De hotelindustrie is een servicegerichte sector waar kwaliteit van dienstverlening en gasttevredenheid centraal staan. In deze context speelt het beleid ten aanzien van medewerkers een cruciale rol in het succes van een hotelmerk. Rosewood Hotels & Resorts is een prominente speler in de luxe hotelsector en heeft wereldwijd een reputatie opgebouwd voor uitmuntendheid in gastvrijheid. Het bedrijf heeft een portfolio van eigendommen op unieke locaties, variërend van bruisende steden tot afgelegen toevluchtsoorden, die allemaal gericht zijn op het bieden van een onderscheidende en persoonlijke service aan hun gasten.

Bij Rosewood streven ze naar het creëren van 'een gevoel van plaats' – een ervaring waarbij de gasten zich volledig ondergedompeld voelen in de cultuur en sfeer van de bestemming. Om dit niveau van personalisatie te bereiken, is er een team van goed opgeleide en gemotiveerde medewerkers nodig die de ethos van het merk begrijpen en belichamen. Dat is waarom Rosewood veel investeert in hun personeel, van het verstrekken van gedegen training en ontwikkelingsmogelijkheden tot het waarborgen van een veilige en respectvolle werkomgeving.

De trainingsprogramma'svan Rosewood zijn ontworpen om zowel de technische vaardigheden die nodig zijn voor specifieke banen als de zachte vaardigheden die bijdragen aan het creëren van een verwelkomende en vriendelijke atmosfeer te verbeteren. Deze aanpak helpt bij het versterken van de band tussen het personeel en de gasten, wat essentieel is voor het creëren van memorabele ervaringen die gasten doen terugkeren.

Daarnaast streeft Rosewood ernaar om diversiteit en inclusiviteit binnen hun teams te bevorderen. Ze erkennen dat een divers personeelsbestand, met medewerkers uit verschillende achtergronden en met verschillende perspectieven, bijdraagt aan creatieve oplossingen en innovatie binnen het bedrijf. Dit heeft niet alleen positieve effecten op de werkcultuur, maar ook op de gastervaring.

Een ander belangrijk aspect van het personeelsbeleid van Rosewood is het bieden van een gezonde werk-privébalans. Ze erkennen dat medewerkers die tevreden zijn met hun werk en leven buiten het werk, meer betrokken en productief zijn. Daarom biedt het bedrijf flexibele werktijden, competitieve beloningen en secundaire arbeidsvoorwaarden, en moedigen ze activiteiten aan die bijdragen aan het welzijn van hun personeel.

Rosewood'snadruk op ethisch zakendoen strekt zich ook uit tot hun supply chain. Ze werken samen met leveranciers en partners die dezelfde waarden delen en zich houden aan verantwoorde praktijken. Door duurzame relaties op te bouwen met leveranciers, draagt Rosewood bij aan de economische ontwikkeling van de gemeenschappen waarin ze opereren en versterken ze hun toewijding aan sociale verantwoordelijkheid.

Het bedrijf is zich er ook van bewust dat het milieu een belangrijke rol speelt in de manier waarop ze zaken doen. Duurzaamheid is een kernonderdeel van hun bedrijfsmodel, van het beheren van hun ecologische voetafdruk tot het promoten van milieubewust gedrag onder het personeel en de gasten.

Ten slotte, met de groei van sociale media en online beoordelingen zijn transparantie en reputatiemanagement van het grootste belang voor hotelmerken zoals Rosewood. Een sterke reputatie als een werkgever die zich bekommert om zijn medewerkers kan direct van invloed zijn op de perceptie van het merk door het publiek. Rosewood Hotels & Resorts blijft daarom volhardend in hun streven naar eerlijkheid en integriteit, zowel achter de schermen als in de ogen van hun gasten.

Het uiteindelijke doel van Rosewood Hotels & Resorts is om een standaard in luxe gastvrijheid te zetten die andere hotels en resorts inspireert. Door een bedrijfscultuur te onderhouden die de waarde van het personeel erkent en viert, neemt Rosewood een leidende positie in de branche en zet het zich in voor de lange termijn voor het succes en de voldoening van zowel hun werknemers als hun gasten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...