Het meest exclusieve hotel van Ierland is the Dromoland Castle

Dromoland Castle is een prachtig kasteelhotel in County Clare, Ierland. Het hotel is gelegen op een groot landgoed en biedt een adembenemend uitzicht op het omliggende platteland. Het hotel beschikt over 97 kamers, allemaal met luxe voorzieningen en prachtig ingericht.

Dromoland Castle is een charmant kasteel-hotel in County Clare, Ierland, dat oorspronkelijk werd gebouwd als fort voor Gaelische royalty's in de 5e eeuw. Het kasteel biedt nu ongelooflijke accommodaties, omgeven door prachtige landschappen en een rijke geschiedenis en cultuur. Het hotel biedt gasten de kans om te ontspannen en te genieten van de weelde en grootsheid van een kasteel uit de 5e eeuw.

Gasten kunnen de omgeving van Dromoland Castle te voet of te paard verkennen en genieten van activiteiten zoals vissen, valkerij, kleischieten en boogschieten. Voor de golfliefhebbers is er ook een 5-sterrengolfbaan ontworpen door Ron Kirby. Wandelen in de frisse lucht en genieten van de natuur is ook een aanrader om lichaam en geest te verfrissen.

Het hotel beschikt ook over een Earl of Thomond Restaurant waar gasten kunnen genieten van heerlijke Ierse gerechten, omringd door luxe decor zoals tafels bekleed met Iers linnen en bekleed met Wicklow-zilver en grote kroonluchters, aangevuld met traditionele Ierse harpmuziek.

Het kasteel zelf heeft een lange en rijke geschiedenis. Het werd oorspronkelijk gebouwd in de 16e eeuw als een torenfort en werd later uitgebreid tot het indrukwekkende kasteel dat het vandaag de dag is. Het kasteel heeft door de eeuwen heen vele eigenaren gehad, waaronder de O'Brien-familie, die het kasteel in de 18e eeuw kocht. Het landgoed werd later omgevormd tot een hotel in de jaren 1960.

Het hotel biedt tal van faciliteiten voor de gasten, waaronder een golfbaan, tennisbanen, een fitnessruimte en een spa. Gasten kunnen ook genieten van heerlijke maaltijden in het Earl of Thomond Restaurant of een drankje in de gezellige pub van het hotel.

Een van de hoogtepunten van het hotel is de prachtige omgeving. Het hotel is omgeven door prachtige tuinen en een groot park waar gasten kunnen genieten van een wandeling of een picknick. Het hotel ligt ook dicht bij vele bezienswaardigheden, waaronder de Cliffs of Moher en de Burren.

Faciliteiten:

 • Golfbaan: De 18-holes golfbaan van Dromoland Castle is ontworpen door Ron Kirby en biedt een uitdagende en mooie golfervaring voor alle niveaus.
 • Tennisbanen: Het hotel beschikt over twee gravel tennisbanen waar gasten kunnen genieten van een potje tennis.
 • Fitnessruimte: De fitnessruimte is uitgerust met cardio- en krachtapparatuur en biedt gasten de mogelijkheid om te blijven trainen tijdens hun verblijf.
 • Spa: De Spa at Dromoland biedt een scala aan behandelingen en massages, waaronder Ierse geneeskrachtige rituelen en traditionele therapieën om gasten te helpen ontspannen en zich vernieuwd te voelen.
 • Zwembad: Het binnenzwembad is een ideale plek om te ontspannen en te genieten van het prachtige uitzicht op het omliggende landschap.
 • Park: Het park biedt gasten de mogelijkheid om te wandelen, te picknicken en te genieten van de rustige en mooie omgeving van het landgoed.
 • Conferentieruimtes: Dromoland Castle biedt verschillende vergaderzalen en conferentieruimtes voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen.


Bars:

 • The Cocktail Bar: The Cocktail Bar biedt een uitgebreide selectie van cocktails, wijnen, bieren en whisky's, evenals een scala aan lichte snacks.
 • The Library: The Library is een gezellige lounge waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een drankje terwijl ze een boek lezen of luisteren naar de traditionele Ierse muziek.
 • The Fig Tree: The Fig Tree is een informele bar die gespecialiseerd is in cocktails en biedt een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de golfbaan.


Restaurants:

 • The Earl of Thomond Restaurant: Het Earl of Thomond Restaurant is het belangrijkste restaurant van Dromoland Castle en biedt gasten heerlijke Ierse gerechten en internationale gerechten in een elegante en luxe omgeving.
 • The Fig Tree Restaurant: The Fig Tree Restaurant biedt informele en lichte gerechten, waaronder verse salades, sandwiches en pizza's, evenals een uitgebreide wijnkaart.
 • The Gallery: The Gallery is een lichte en luchtige eetzaal die is ingericht met indrukwekkende kunstwerken en biedt gasten een uitgebreid ontbijtbuffet met een scala aan warme en koude gerechten.


Adres- en contactgegevens voor Dromoland Castle: Dromoland Castle Hotel, Newmarket on Fergus, County Clare, Ierland - Telefoon: +353 61 368144 Fax: +353 61 363834


Rijke geschiedenis

Dromoland Castle heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw. Het kasteel werd oorspronkelijk gebouwd als een ringfort voor de Gaelische royalty's en kreeg later verschillende eigenaren, waaronder de O'Briens, een machtige Ierse clan. De O'Briens kochten het landgoed in de 16e eeuw en breidden het kasteel uit tot een indrukwekkend bouwwerk.

In de 19e eeuw onderging Dromoland Castle een aanzienlijke transformatie. De toenmalige eigenaar, Sir Edward O'Brien, liet het kasteel renoveren in een gotische stijl en gaf het landgoed zijn huidige vorm. Het kasteel werd een toevluchtsoord voor schrijvers, kunstenaars en intellectuelen uit heel Europa en trok bezoekers aan zoals W.B. Yeats, George Bernard Shaw en Lady Gregory.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Dromoland Castle gebruikt als een toevluchtsoord voor de Europese aristocratie en later als een militair ziekenhuis. Na de oorlog werd het landgoed teruggegeven aan de O'Briens en in 1962 werd het kasteel omgevormd tot een hotel. Sindsdien heeft het hotel talloze beroemdheden en beroemde gasten ontvangen, waaronder Amerikaanse presidenten en royalty's.

Vandaag de dag is Dromoland Castle een luxe hotel dat gasten een onvergetelijke ervaring biedt in een unieke historische omgeving. Het kasteel is gerestaureerd en gemoderniseerd, maar heeft zijn oorspronkelijke charme en prachtige architectuur behouden. Het blijft een van de meest iconische bezienswaardigheden van County Clare en een symbool van de rijke geschiedenis en cultuur van Ierland.

 

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...