Ritz-Carlton opent nieuwe vestiging in winterse Harbin China

Harbin is een miljoenenstad in Mantsjoerije, het noordoosten van China en tevens de hoofdstad van de provincie Heilongjiang. De naam Harbin betekent in het Mantsjoe zoveel als 'plaats waar visnetten te drogen gehangen worden'. Het is een van de grootste steden in het noordoosten van Azië en is vooral bekend om zijn jaarlijkse ijssculpturenfestival.

De Ritz-Carlton brengt de legendarische service van het merk naar het winterwonderland van Noordoost-China. Het nieuwe luxe hotel, centraal gelegen langs de Songhua-rivier in de stad, is geïntegreerd in een luxe gemengd woon- en winkelcomplex in een van de hoogste gebouwen van Harbin en biedt een panoramisch uitzicht over de stad en de omgeving. Het hotel verwelkomt reizigers om de bestemming te ontdekken door middel van boeiende programma'sen gedenkwaardige ervaringen.

'We zijn verheugd om onze merkenportfolio uit te breiden in Noordoost-China, dat bekend staat om zijn winterbestemmingen en diverse culturele attracties', zegt Donna McNamara, Vice President en Global Brand Leader van de Ritz-Carlton. 'Met een prachtig design en architectuur en uitmuntende service van het personeel van de Ritz-Carlton, toont de nieuwe vestiging de lokale attracties en het rijke erfgoed van Harbin om onvergetelijke herinneringen voor onze gasten te creëren.' Zoals eerder hierboven gecommuniceerd is Harbin grootste stad in de Chinese provincie Heilongjiang en is een van China'smeest populaire winterbestemmingen.

Het trekt jaarlijks massaal veel bezoekers en de stad staat bekend om zijn rijke geschiedenis en unieke convergentie van Chinees-Russische invloeden, zoals weerspiegeld in de vele architecturale en culturele attracties, en dient als een belangrijke handelspoort tussen de twee landen. Elke winter komen bezoekers zich ook vergapen aan meer dan levensgrote ijssculpturen die door de hele stad te zien zijn tijdens het beroemde jaarlijkse festival.

Het hotel ligt op slechts 3,2 kilometer van het vervoersknooppunt van het treinstation van Harbin, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor gasten om de diverse seizoensgebonden attracties van deze fascinerende plek te ontdekken. Het internationale ontwerpbureau Hirsch Bedner Associates ontwierp het fraaie interieur van het hotel, inclusief de kamers, de lobby, evenementen locaties en de spa, waarbij het hospitality-ontwerpbureau AB Concept creatieve flair toevoegde aan de eetgelegenheden en de bar.

De uitnodigende aankomsthal, samen met de samengestelde kunstcollectie van het hotel, verwelkomt gasten met elementen die kleurrijke Russische invloeden samensmelten met de lokale Harbin-cultuur. Een opvallende muur toont het nabijgelegen Changbai-gebergte en de beroemde Heilongjiang-rivier. Op de 54e verdieping is de Sky Lobby een palet van subtiele witte tinten met indigo-getinte accenten op marmer en koper die een prachtig uitzicht op de Songhua-rivier omlijsten, evenals de vele adembenemende ijs- en sneeuwsculpturen die de stad tijdens de wintermaanden bedekken.

Daarnaast beschikt het hotel over vier verschillende eet mogelijkheden. Manor 54 biedt de hele dag door lokale en internationale diners met live kookpresentaties in een warme, natuurlijk zonovergoten ruimte geaccentueerd door juweeltinten en Chinese kunstwerken. Het Kantonese gastronomische restaurant King Wong Heen gebruikt hoogwaardige producten van lokale boerderijen als ingrediënten voor zijn Kantonese specialiteiten. De Lobby Lounge serveert afternoon tea naast een karretje met koekjesbar en handgemaakte infuuskoffie die exclusief verkrijgbaar is bij het hotel. En op de 56e verdieping nodigt de kenmerkende bar FLAIR van het hotel gasten uit om te genieten van creatieve cocktails en boetiek geesten in combinatie met op Zuidoost-Azië geïnspireerde tapas.

Tot slot, en niet te vergeten is er ook nog 1 verdieping hoger, op de 57e dus de Speakeasy Bar, met gedempte verlichting en rijk getinte stoffering, een gezellige ontmoetingsplaats na sluitingstijd. Twee prachtige handgeweven wandtapijten brengen een eerbetoon aan Harbin'sMiddle East Railway, evenals aan de eeuwenoude geschiedenis van de stad als poort tussen Oost en West. Bon, nu nog zien in Harbin te geraken, vanuit Schiphol, Parijs, Amsterdam en Frankfurt lijken er alvast rechtstreekse vluchten.

Accommodatie: 

  • Het hotel beschikt over 297 luxe kamers en suites, variërend in grootte van 45 tot 230 vierkante meter. Elke kamer is voorzien van moderne voorzieningen zoals een flatscreen-tv, gratis WiFi, een minibar, en een luxe badkamer met een regendouche en badjassen.

    De accommodatie van het Ritz-Carlton Hotel in Harbin, China is luxueus en biedt verschillende soorten kamers en suites voor gasten om uit te kiezen. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende accommodatietypes:

  • Deluxe Kamer: Een comfortabele en ruime kamer van 49-54 vierkante meter met een kingsize bed of twee aparte bedden, een zithoek, een bureau en een marmeren badkamer met apart bad en douche.

  • Club Kamer: Een elegante kamer van 49-54 vierkante meter met toegang tot de Club Lounge, waar gasten kunnen genieten van exclusieve voordelen zoals gratis ontbijt, afternoon tea en avondcocktails.

  • Executive Suite: Een luxe suite van 78-84 vierkante meter met een kingsize bed, aparte woonkamer en eethoek, een marmeren badkamer met apart bad en douche en toegang tot de Club Lounge.

  • Premier Suite: Een ruime suite van 120-126 vierkante meter met een kingsize bed, een aparte woonkamer en eethoek, een marmeren badkamer met apart bad en douche en toegang tot de Club Lounge.

  • Presidential Suite: Een van de meest luxueuze accommodaties in het hotel, deze suite van 246 vierkante meter beschikt over een kingsize bed, een aparte woonkamer en eethoek, een eigen fitnessruimte en een marmeren badkamer met apart bad en douche. Gasten van de Presidential Suite hebben ook toegang tot de Club Lounge.

    Alle kamers en suites zijn smaakvol ingericht en voorzien van moderne voorzieningen zoals een flatscreen-tv, gratis wifi, airconditioning en een minibar.


Restaurants en bars:

  • Zest: Zest is het signature-restaurant van het Ritz-Carlton Harbin en biedt gasten een unieke culinaire ervaring. Het restaurant combineert internationale gerechten met traditionele Chinese smaken, met een focus op verse en lokale ingrediënten. Gasten kunnen genieten van gerechten die ter plekke worden bereid in de open keuken, en kiezen uit een uitgebreide selectie wijnen van over de hele wereld. Reserveren wordt sterk aanbevolen om teleurstelling te voorkomen.

  • Lobby Lounge: De Lobby Lounge van het Ritz-Carlton Harbin is een elegante en stijlvolle ontmoetingsplek voor gasten. Hier kunt u genieten van lichte maaltijden, koffie, thee en cocktails in een ontspannen en comfortabele omgeving. De lounge is ook een ideale locatie voor zakelijke bijeenkomsten of informele gesprekken met vrienden en familie.

  • Bar: De Bar van het Ritz-Carlton Harbin biedt een gezellige en intieme sfeer voor gasten om te ontspannen en te genieten van een drankje. Met een uitgebreide selectie van cocktails, wijnen en sterke dranken, is de bar een populaire plek voor gasten om de avond door te brengen.

  • The Rooftop: The Rooftop is een unieke bar gelegen op de bovenste verdieping van het hotel, met een panoramisch uitzicht op de stad en de omringende bergen. Het is de perfecte plek om te genieten van een drankje met vrienden of collega s, terwijl u geniet van het adembenemende uitzicht. De bar biedt een uitgebreide selectie van dranken en hapjes, en is geopend van 'smiddags tot middernacht.

    Voor meer informatie of reserveringen kunt u bellen naar +86 451 8888 1818.


Faciliteiten:

  • Spa: De Ritz-Carlton Spa biedt een scala aan behandelingen en faciliteiten, waaronder sauna's, stoombaden, jacuzzi s, en verwarmde binnenzwembaden.
  • Fitnessruimte: Het hotel beschikt over een goed uitgeruste fitnessruimte met moderne apparatuur en een personal trainer beschikbaar op aanvraag.
  • Zwembad: Gasten kunnen ontspannen in het overdekte verwarmde zwembad van het hotel, dat het hele jaar door geopend is.
  • Vergader- en evenementenfaciliteiten: Het hotel beschikt over meer dan 1.400 vierkante meter aan vergader- en evenementenruimte, inclusief een balzaal en verschillende vergaderzalen. Het hotel biedt ook een toegewijde evenementenplanner en moderne audiovisuele apparatuur.


Contactgegevens:

  • Adres: No. 278, Xiangfang Street, Nangang District, Harbin, Heilongjiang Province, China
  • Telefoon: +86 451 8458 8888


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...