W Retreat Spa Vieques Island in Puerto Rico

Het W Retreat & Spa Vieques Island ligt op een afgelegen eiland voor de kust van Puerto Rico, omringd door kristalhelder, azuurblauw water en een typisch Caribische sfeer met palmbomen, turquoise wateren en witte zandstranden.

Het resort heeft in totaal 157 kamers en suites, die allemaal prachtig zijn ingericht met veel aandacht voor detail en met gebruik van natuurlijke materialen. De kamers zijn voorzien van moderne faciliteiten, zoals airconditioning, een flatscreen-tv, gratis wifi, een iPod-dock, luxe badjassen en toiletartikelen van het merk Bliss. Gasten hebben keuze uit verschillende soorten kamers en suites, waaronder Ocean View kamers, Spectacular Ocean Front Suites en Ultra Luxe Suites.

Het resort biedt een scala aan activiteiten en faciliteiten voor zijn gasten, waaronder een prachtig buitenzwembad met uitzicht op de oceaan, een fitnessruimte met moderne apparatuur en een spa met een uitgebreid menu aan behandelingen. Gasten kunnen ook genieten van tennisbanen aan de oceaan, yogalessen en verschillende watersporten, zoals snorkelen, duiken en kajakken.

Het restaurant van het resort, MiX on the Beach, biedt heerlijke gerechten die zijn geïnspireerd op de mediterrane en Caribische keuken en wordt hoog aangeschreven door gasten en recensenten. Er is ook een bar bij het zwembad en een lounge waar gasten kunnen ontspannen en genieten van verfrissende cocktails en heerlijke hapjes.

Voor degenen die het eiland willen verkennen, biedt het resort autoverhuur en georganiseerde excursies naar verschillende bezienswaardigheden en activiteiten in de omgeving, zoals wandelen, vogels kijken en het verkennen van historische sites. Het resort heeft ook een speciale conciërge-service om de gasten te helpen bij het plannen van hun dagelijkse activiteiten en om hen te adviseren over de beste plekken om te bezoeken op het eiland.

Tot slot biedt het W Retreat & Spa Vieques Island de ideale locatie voor liefhebbers van ecotoerisme en natuurliefhebbers. Het eiland heeft een rijk ecosysteem met een overvloed aan zeldzame en bedreigde diersoorten, waaronder het Caribische lamantijn en de bruine pelikaan. Gasten kunnen ook genieten van de grootste bioluminescente baai ter wereld, waar het water 'snachts oplicht en een spectaculair neonblauw schouwspel vormt.

W Retreat Spa Vieques Island

  • Accommodatie: Het W Retreat & Spa Vieques Island beschikt over in totaal 157 kamers en suites, waaronder:

    • Spectaculaire Oasis-kamers met een kingsize bed en uitzicht op de oceaan, evenals een eigen balkon of patio.
    • Fabulous Escape-kamers met uitzicht op de oceaan, een kingsize bed en een eigen balkon of patio.
    • Wonderful kamers met uitzicht op de tropische tuin, een kingsize bed en een eigen balkon of patio.
    • Fantastische kamers met een eigen toegang tot het zwembad, een kingsize bed en uitzicht op de oceaan.
    • Marvelous kamers met twee queensize bedden, een eigen balkon of patio en uitzicht op de tuin.
    • Spaanse Colonial Suites met uitzicht op de oceaan, een kingsize bed, een grote woonkamer, een eigen balkon of patio en een volledig uitgeruste keuken.
  • Restaurants:

    • MiX on the Beach: Dit restaurant biedt een geweldige mix van mediterrane en Caribische smaken en is een van de meest populaire eetgelegenheden op het eiland. Het menu omvat verse vis, lokale ingrediënten en een uitstekende selectie wijnen.
    • Starfish Market: Hier kunt u terecht voor een licht ontbijt of een snelle hap gedurende de dag. Het menu biedt een verscheidenheid aan koffie, gebak, sandwiches en wraps.
  • Bars:

    • WET® Bar: De perfecte plek om te ontspannen met een cocktail of een verfrissend drankje bij het zwembad.
    • Living Room Bar: Deze bar heeft een relaxte en gezellige sfeer en biedt een selectie van cocktails, wijn en bier.
  • Faciliteiten:

    • Spa: De AWAY® Spa biedt een scala aan behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen en lichaamspakkingen, en beschikt ook over een sauna en een stoombad.
    • Fitnessruimte: Het fitnesscentrum van het resort beschikt over een scala aan cardio- en krachttrainingsapparatuur.
    • Tennisbanen: Het resort heeft twee tennisbanen met uitzicht op de oceaan, waar gasten kunnen genieten van een potje tennis terwijl ze genieten van het uitzicht.
    • Watersporten: Het resort biedt tal van watersportactiviteiten, zoals kajakken, paddleboarden en snorkelen.
    • Autoverhuur: Het hotel biedt autoverhuur voor gasten die de omgeving willen verkennen.
    • Stranduitrusting: Het resort biedt gasten jeeps uitgerust met overlevingsuitrusting op het strand en picknickmanden, zodat ze kunnen genieten en verkennen van het praktisch ongerepte weelderige groen dat het resort omringt.

 

Vieques Island Puerto Rico

Vieques Island is een klein eiland in het noordoostelijke Caribisch gebied, dat deel uitmaakt van Puerto Rico. Het eiland is ongeveer 52 vierkante mijlen groot en heeft ongeveer 9.000 inwoners. Vieques staat bekend om zijn prachtige natuurlijke landschappen, waaronder ongerepte stranden, turquoise wateren, koraalriffen, mangroven en een bioluminescente baai. Het eiland is ook de thuisbasis van een beschermd natuurgebied, de Vieques National Wildlife Refuge, dat ongeveer twee derde van het eiland beslaat en een thuis biedt aan een verscheidenheid aan inheemse flora en fauna. Vieques is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn rustige en ontspannen sfeer en zijn rijke culturele geschiedenis. Het eiland is ook bekend om zijn kledingoptionele stranden en wordt vaak beschouwd als een paradijs voor naturisten.

Het eiland Vieques is een prachtig Caribisch eiland dat behoort tot Puerto Rico en ligt in het noordoostelijke deel van de Caribische Zee. Het is beroemd om zijn ongerepte stranden, kristalhelder water en weelderige groene bossen. Het eiland is ook de thuisbasis van de grootste bioluminescente baai ter wereld, waar gasten 'snachts kunnen genieten van het duizelingwekkende neonblauwe water. Het eiland is ideaal voor eco-toerisme en avontuurlijke activiteiten zoals snorkelen, duiken, paardrijden en wandelen.

Vieques Island is een populaire toeristische bestemming en biedt een scala aan accommodaties, restaurants, bars en andere faciliteiten. 

Enkele van de bekende attracties en faciliteiten op Vieques Island:

  • Bioluminescente baai : De bioluminescente baai van Vieques Island, ook bekend als Mosquito Bay, is een van de meest bekende attracties van het eiland. Het water van de baai bevat een hoge concentratie van microscopische dinoflagellaten, die lichtgevende blauwe en groene uitstoot produceren wanneer ze worden gestoord. Dit creëert een magisch, gloeiend effect in het water dat vooral 'snachts kan worden gezien. Het is de grootste en helderste bioluminescente baai ter wereld, en het is een populaire bestemming voor toeristen die willen kajakken, zwemmen of een boottocht maken om het lichtgevende fenomeen te ervaren. De baai wordt beschermd en geconserveerd door de lokale regering, en er zijn regels opgesteld om de kwetsbare ecologie van het gebied te beschermen.
     
  • Vieques National Wildlife Refuge: Het Vieques National Wildlife Refuge is een beschermd natuurgebied van ongeveer 6.000 hectare op Vieques Island, Puerto Rico. Het refuge bestaat uit een verscheidenheid aan ecosystemen, waaronder mangroven, moerassen, savannes en bossen. Het biedt onderdak aan talloze wilde dieren, zoals bedreigde soorten zoals de Puerto Ricaanse papegaai en de Caribische lamantijn. Het gebied heeft ook verschillende historische en culturele bezienswaardigheden, waaronder archeologische vindplaatsen, oude suikerplantages en forten uit de koloniale tijd. Er zijn ook verschillende paden die wandelaars en natuurliefhebbers kunnen volgen om de flora en fauna van het gebied te verkennen. Het is een prachtige bestemming voor iedereen die op zoek is naar rust en stilte, en om te genieten van de natuurlijke schoonheid van Puerto Rico.
     
  • Fortin Conde de Mirasol Museum: Het Fortin Conde de Mirasol Museum is gevestigd in een 19e-eeuws fort in de stad Isabel Segunda op Vieques Island. Het fort werd oorspronkelijk gebouwd om het eiland te beschermen tegen piraten en andere indringers en heeft sindsdien vele functies gehad, waaronder een gevangenis. Nu is het gerestaureerd en omgebouwd tot een museum dat de geschiedenis van Vieques Island en de omliggende regio'svertelt. Het museum beschikt over een grote collectie artefacten, waaronder antieke wapens, meubels, muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen. Het biedt ook informatie over de flora en fauna van het eiland en de lokale cultuur. De uitzichten vanaf het fort zijn adembenemend, met uitzicht op de omliggende heuvels en de zee. Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag en de toegang is gratis.
     
  • Black Sand Beach: Black Sand Beach, ook wel Playa Negra genoemd, is een uniek strand op Vieques Island met zwart zand en vulkanische rotsen. Het strand is gelegen aan de zuidkust van het eiland en is omringd door ruige kliffen. Het is een populaire plek voor fotografen en natuurliefhebbers vanwege de opvallende kleur van het zand en de prachtige natuurlijke omgeving. Het water bij Black Sand Beach kan ruw zijn, dus het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het zwemmen. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus bezoekers moeten hun eigen eten, drinken en andere benodigdheden meenemen.
     
  • Sun Bay Beach: Sun Bay Beach is een van de meest populaire stranden op Vieques Island, Puerto Rico. Het strand is beroemd om zijn zachte, witte zand, ondiep kristalhelder water en beschermde baai die perfect is om te zwemmen. Er zijn ook picknicktafels, toiletten, en douches, evenals strandwachten aanwezig op het strand. Er zijn verschillende eetgelegenheden in de buurt waar je heerlijke lokale gerechten kunt proeven en er zijn verhuur van watersportuitrusting beschikbaar. Het strand is ook een populaire locatie voor kamperen en er zijn faciliteiten beschikbaar om tenten op te zetten en te huren.
     
  • Navio Beach: Navio Beach is een prachtig strand op Vieques Island, Puerto Rico, dat zich uitstrekt over bijna een mijl langs de kustlijn. Het heeft zacht zand en kristalhelder water, ideaal om te zwemmen en te snorkelen. Dit strand heeft ook veel schaduwrijke plekjes om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de oceaan. Navio Beach heeft vaak een sterkere branding dan andere stranden op Vieques Island, dus het is een populaire plek voor surfers. In de omgeving van het strand zijn er enkele picknickplaatsen met tafels en banken, evenals openbare toiletten.
     
  • Esperanza Malecon: Esperanza Malecon is een pittoreske promenade gelegen aan de zuidkust van Vieques, Puerto Rico. Het is een prachtige en ontspannen wandelroute langs de oceaan die zich uitstrekt over ongeveer een mijl. Langs de Malecon vindt u vele restaurants, bars, winkels en kunstgalerijen, evenals vissersboten die in de haven aankomen met hun vangst van de dag. Het is een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang of om een ​​wandeling te maken terwijl u de lokale cultuur en geschiedenis ontdekt. Aan het einde van de Malecon is er een strand met ondiep water en rustige golven, ideaal om te zwemmen en te ontspannen. De Esperanza Malecon is een van de meest bezochte attracties van Vieques en is een must-see voor elke bezoeker van het eiland.
     
  • Caracas Beach: Caracas Beach, ook bekend als Red Beach, is een van de populairste stranden van Vieques Island. Het is gelegen in het zuiden van het eiland en staat bekend om zijn heldere water en zachte zand. Het strand is ongeveer 1,5 km lang en biedt een prachtig uitzicht op de omringende heuvels en de zee. Er zijn een paar restaurants en bars in de buurt van het strand waar je kunt genieten van lokale gerechten en drankjes. Caracas Beach is ook een geweldige plek om te zwemmen, zonnebaden, snorkelen en duiken.
     
  • Bahia Honda Beach: Bahia Honda Beach is een prachtig strand op Vieques Island in Puerto Rico. Het ligt aan de zuidkant van het eiland en biedt een spectaculair uitzicht op de zee. Het strand is bereikbaar via een smalle weg en een korte wandeling. Het heeft zacht zand en kristalhelder water, ideaal om te zwemmen, snorkelen of gewoon te ontspannen op het strand. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus bezoekers moeten alles meenemen wat ze nodig hebben voor hun dag op het strand. Het is een ideale plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Vieques Island.
     
  • Blue Horizon Boutique Resort: Blue Horizon Boutique Resort is een luxe accommodatie op Vieques Island, Puerto Rico. Het resort ligt op slechts enkele minuten afstand van de beste stranden van het eiland, zoals Blue Beach en Red Beach, en het biedt een prachtig uitzicht op de Caribische Zee en de nabijgelegen eilanden. De kamers en suites van Blue Horizon Boutique Resort zijn smaakvol ingericht met moderne meubels en voorzien van alle benodigde faciliteiten voor een comfortabel verblijf. Sommige accommodaties hebben een eigen balkon of terras met uitzicht op de oceaan. Het resort beschikt ook over een groot buitenzwembad, een restaurant met mediterrane en Caribische gerechten, een fitnessruimte en een spa. Blue Horizon Boutique Resort is de perfecte keuze voor gasten die op zoek zijn naar luxe en ontspanning tijdens hun verblijf op Vieques Island.
     
  • Duffy'sBar: Duffy'sBar is een bekende bar op Vieques Island, Puerto Rico. Het is een gezellige en ontspannen plek waar zowel locals als toeristen van over de hele wereld samenkomen om te genieten van de sfeer en de drankjes. Het interieur van de bar is casual en eenvoudig met veel hout en licht. De bar heeft een uitgebreide selectie van bieren, wijnen en cocktails, en biedt ook een verscheidenheid aan hapjes en kleine gerechten. Het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het lokale nachtleven op Vieques Island.
     
  • Trade Winds Guesthouse: Trade Winds Guesthouse is een kleinschalig pension met zes kamers, gelegen in het hart van Esperanza. Het pension biedt eenvoudige, maar comfortabele kamers, een gedeelde keuken en een gezellige binnenplaats met hangmatten en zitplaatsen in de buitenlucht. Gasten kunnen genieten van gratis koffie, thee en warme chocolademelk in de keuken en gratis gebruikmaken van strandstoelen en handdoeken voor een dagje uit. Het vriendelijke en gastvrije personeel van Trade Winds staat klaar om u te helpen bij het plannen van uw avonturen op het eiland. Het pension ligt op loopafstand van diverse restaurants, bars en winkels en op slechts een paar minuten lopen van het strand.
     
  • La Chiva Gourmet: La Chiva Gourmet is een van de meest populaire restaurants op Vieques Island, Puerto Rico, gelegen aan de zuidkant van het eiland. Het restaurant biedt een mix van traditionele Puerto Ricaanse gerechten en moderne internationale gerechten, waardoor het een perfecte plek is voor fijnproevers. Het menu biedt onder andere zeevruchten, vlees, vegetarische opties en een uitgebreide drankenkaart met diverse cocktails en wijnen. Het restaurant heeft een charmante en gezellige sfeer, en de service is uitstekend. De chef-kok bereidt alles met verse ingrediënten en maakt ook enkele eigen kruidenmengsels. De prijzen zijn redelijk, en het restaurant biedt ook afhaalmaaltijden en cateringdiensten aan. Het is aan te raden om vooraf te reserveren, vooral in het hoogseizoen.
     
  • Next Course Restaurant: Next Course Restaurant is een gezellig restaurant gelegen in Esperanza, Vieques Island in Puerto Rico. Het restaurant staat bekend om zijn creatieve gerechten en biedt een diverse menukaart met een mix van internationale en Caribische gerechten. Het restaurant heeft een gezellige, huiselijke sfeer en wordt gerund door chef-kok en eigenaar Juan Carlos Rodriguez. Naast het heerlijke eten biedt Next Course ook een selectie van cocktails en wijnen. Het restaurant is populair onder zowel toeristen als de lokale bevolking.
     
  • El Quenepo Restaurant: El Quenepo Restaurant is een bekend restaurant op Vieques Island, Puerto Rico. Het restaurant is gelegen in het dorp Esperanza en biedt uitzicht op de oceaan. Het menu biedt een mix van Puerto Ricaanse en internationale gerechten, en er wordt gebruik gemaakt van lokaal geproduceerde ingrediënten. Het restaurant staat bekend om zijn verse zeevruchten, zoals kreeft en tonijn, maar biedt ook vegetarische opties. Het interieur van het restaurant is stijlvol en modern, met een tropische sfeer. Het is een populaire keuze voor romantische diners en speciale gelegenheden

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...