Het luxe Four Seasons Hotel in Guangzhou China

Als je nieuwsgierig en fit genoeg bent om de top van het Guangzhou International Finance Center in China te bereiken, stuit je op het nieuw afgewerkte, luxe Four Seasons Hotel met 33 verdiepingen. Het markeert de definitieve voltooiing van het 440 m hoge gebouw, een stoere wolkenkrabber geschreven door Wilkinson Eyre Architects samen met de ingenieurs van Arup.

Het gebouw telt 103 verdiepingen en biedt vanwege de ligging boven de Pearl River verbluffend adembenemende panorama's. Het hotel bezet slechts het bovenste derde deel van de IFC, wat deze situatie nog beter maakt. Het is ontworpen rond een atrium op volledige hoogte, dat ook adembenemende uitzichten biedt om zelfs binnen in het gebouw van te genieten.

Zou het beter zijn als we zouden zeggen dat het atrium zelf veel groter is dan het Vrijheidsbeeld van New York en de St. Paul Cathedral in Londen? Oh ja dat zou het doen. Bovendien beschikt het hotel over in totaal 344 luxe gastenkamers en suites, enkele van de grootste, meest elegante en modernste in Guangzhou. Ze werden opgeschreven door het veelgeprezen interieurontwerpmerk Hirsch Bedner Associates, naast het eigen ontwerpteam van Wilkinson Eyre. De hoogtepunten van sommige binnenruimtes, zoals de kamers, bars en de elegante restaurants, zijn de plafondhoge ramen, die zowel veel natuurlijk licht als een prachtig uitzicht mogelijk maken. Zelfs de balkons van het atrium werden prachtig gebeeldhouwd om te herinneren aan de algehele „diagrid” structurele vorm van het gebouw, gezien vanuit het atrium.

Om het hotel te bereiken, zijn de gasten voorzien van speciale snelliften die hen van de lobby op de begane grond rechtstreeks naar de skylobby op de 70e verdieping brengen. Hier worden ze begroet door zowel het prachtige uitzicht op het atrium als de panorama's over de Pearl River. Alsof dit nog niet genoeg was, worden de hoofden van de gasten verlicht door een dramatisch natuurlijk daklicht, afkomstig van 120 meter boven. Wat het uitzicht betreft, kunnen de beste worden genoten vanuit het restaurant op de 100e verdieping en vanuit de bar op de 99e verdieping, naast de Executive Club-lounge met een trap, vrijdragend over het atrium, die de twee bovengenoemde verdiepingen met elkaar verbindt.

De ontwerpers hebben artistiek een zorgvuldig geselecteerde collectie sculpturen, prenten en schilderijen geplaatst in het luxe hotel, afkomstig van internationale hedendaagse kunstenaars. Ze benadrukken het sterke gevoel van modernisme dat gasten bij aankomst kunnen voelen. En het gaat niet alleen om elegantie en panorama's, het gaat ook om ontspanning, een geweldige tijd hebben en, belangrijker nog, chillen. Het hotel biedt een volledig uitgeruste spa, een overloopzwembad met een adembenemend uitzicht over de stad, fitnesscentra, een Italiaans café en eetgedeeltes, waar gasten kunnen genieten van zeevruchten, Kantonese, Japanse en allerlei internationale gerechten.

Er zijn ook ruimtes voor sociale gelegenheden, conferenties, bruiloften of andere soorten evenementen, in de vorm van drie formele balzalen van 3.500 vierkante meter. Al met al is het luxe Four Seasons Hotel in Guangzhou precies een van die plekken waar je rekeningen of loonstrookjes helemaal vergeet.

Four Seasons Hotel Guangzhou

Het Four Seasons Hotel in Guangzhou, China is een luxueus vijfsterrenhotel met een breed scala aan faciliteiten en voorzieningen, waaronder:

Accommodatie:

 • 344 kamers en suites, elk ingericht met elegante meubels en voorzien van een flatscreen-tv, een minibar en een marmeren badkamer.
 • Kamertypes variëren van standaardkamers tot suites met een aparte woonkamer en een eetkamer.

Restaurants:

 • Yu Yue Heen - een bekroond restaurant dat Kantonese gerechten serveert, waaronder dim sum, gestoomde vis en geroosterd vlees.
 • Kumoi - een Japans restaurant dat sushi, sashimi en andere traditionele gerechten serveert.
 • Caffe Mondo - een informeel restaurant met internationale gerechten, waaronder pasta's, salades en pizza's.
 • Tian Bar - een stijlvolle bar met een uitgebreide selectie cocktails, wijnen en sterke dranken.
 • The Atrium - een lichte en luchtige lounge die de hele dag door drankjes en lichte maaltijden serveert.


Bars:

 • Tian Bar - een stijlvolle bar met een uitgebreide selectie cocktails, wijnen en sterke dranken.


Faciliteiten:

 • Buitenzwembad - gelegen op het dak van het hotel en biedt een prachtig uitzicht op de stad.
 • Fitnesscentrum - een volledig uitgerust fitnesscentrum met cardio-apparatuur, gewichten en persoonlijke trainers.
 • Spa - biedt een breed scala aan massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen.
 • Zakencentrum - een volledig uitgerust zakencentrum met vergaderzalen, een secretariaatsservice en een vertaaldienst.


Contactgegevens:

 • Telefoon: +86 (20) 8883 3888
 • E-mail: reservations.gua@fourseasons.com

 

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...