Ritz-Carlton Nikko gaat open op 22 mei 2020

Op 22 mei opent The Ritz-Carlton, Nikko aan de oevers van het Chuzenji-meer, in het hart van Oku-Nikko. Het hotel is ontworpen als luxe residentie die opgaat in de natuurlijke omgeving. Het nieuwe high-end resort zal een unieke flair hebben en tegelijkertijd oude Japanse tradities van vakmanschap bevatten, die de cultuur en natuurlijke schoonheid van Oku-Nikko weerspiegelen, dat al meer dan een eeuw een populaire plek is om af te koelen in de zomer.

Bovendien wordt het hotel het allereerste Ritz Carlton met baden in de warmwaterbronnen. Het gemeenschappelijke bad, inclusief een buitenbad, wordt geleverd door lokale warmwaterbronnen die uw huid ten goede komen. Met uitzicht op Mt. Nantai, Nikko'smeest prominente top, en de Kegon Falls op loopafstand, gasten zullen zeker een onvergetelijk verblijf hebben, inclusief prachtige ervaringen van de delicate natuurlijke schoonheid, cultuur en geschiedenis van het gebied.

Na het passeren van de lobby aan de voorkant kunnen gasten de drie verschillende luxeruimtes van het hotel betreden. De Lobby Lounge, die goed verlicht is met natuurlijk licht, is ontworpen met warme houten elementen en een knipoog naar de geschiedenis van Nikko. De bibliotheek bevat grote tafels gemaakt van walnotenbomen en banken, die op elk moment van de dag een ontspannende ruimte bieden om te lezen. De bar biedt whisky's die zorgvuldig zijn geselecteerd uit Japan en daarbuiten, evenals originele cocktails.

De lounge en omgeving bevatten een verzameling van ongeveer 20 kostbare kunstwerken die de tand des tijds hebben doorstaan, met de Japanse geest van deze stukken als aanvulling op het uitzicht op de veranderende seizoenen vanuit de ramen van het hotel. Alle 94 kamers van het hotel zijn groter dan 57m2 groot. Elke kamer heeft ook niet alleen een eigen balkon, maar ook een extra ruimte die is ontworpen om te lijken op een traditionele Japanse engawa (serre), waardoor een ontspannende ruimte is waarin gasten hun uitgestrekte natuurlijke omgeving echt kunnen waarderen.

Het interieur van de kamers is voorzien van een verfijnd, gecoördineerd kleurenschema en legt de essentie van de geschiedenis en cultuur van Japan vast met details geïnspireerd op het lokale ambacht van de prefectuur Tochigi van Kanuma Kumiko. Suites, waaronder de negen 'Lake Chuzenji View Suites' en de tien 'The Ritz-Carlton Suites', die 277m2 groot zijn, zijn perfect voor de ultieme Nikko-vakantie die natuur, geschiedenis en verfijnde omgeving omvat. Het Ritz-Carlton, Nikko is omgeven door het prachtige natuurlijke landschap van Oku-Nikko.

Naast de exclusieve accommodatie kunnen gasten de rijke schoonheid van Oku-Nikko en Japanse culturele praktijken proeven door middel van activiteiten onderverdeeld in de drie categorieën Natuur, Cultuur en Spiritualiteit. Hotelgasten kunnen genieten van de schoonheid van Oku-Nikko vanaf de mountainbike tijdens deze eco-tour door bestemmingen, waaronder het brede graslandplateau van Odashirogahara, de verborgen boslocatie van Lake Sainoko, en Senjugahama waar bloemen langs de oever van het Chuzenji-meer in de vroege zomer liggen. Er wordt ook een wandeltocht aangeboden naar de drie warmwaterbronnen die het hotel bevoorraden. Waarom laat je het lawaai van de stad niet achter je en dompel je je zintuigen onder in de natuurlijke omgeving, vogelgezang en andere geluiden van de natuur?

Gasten van deze tour zullen boeddhistische praktijken ervaren in de Chuzen-ji-tempel, een voormalig religieus trainingscentrum, dat werd gebouwd door de monnik Shodo Shonin, oprichter van Nikko. De tour omvat een uniek en spectaculair Goma Fire Ritual en de mogelijkheid om soetra'ste kopiëren met penseel en inkt. Deelnemen aan het langzamere tempo van de tempel, tijd doorbrengen zonder de gewone ritmes van het dagelijks leven, geeft gasten de kans om een andere kant van zichzelf te vinden.

Nikko is de thuisbasis van het UNESCO-werelderfgoed, de heiligdommen en tempels van Nikko, waaronder de Rinno-ji-tempel, het Futarasan-heiligdom en het Nikko Toshogu-heiligdom. Deze tour is een kans om Nikko'sspirituele kant te verkennen terwijl je door de gebieden in en rond de stad loopt. Het omvat een gebedsceremonie in de Shogun Chakuza no Ma, een kamer in Nikko Toshogu-schrijn die wordt gebruikt door de Shoguns van het Tokugawa-huis.

De tour omvat ook de groene riviervallei van Kanmangafuchi en het Takinoo Shrine, een 'powerspot' die bekend staat om zijn drie cederbomen. Waarom maak je deze tour niet en ervaar je de magie van Nikko'sheilige plaatsen? De Tobu Railway Group is een grote Japanse bedrijfsgroep bestaande uit ongeveer 80 bedrijven.

De Tobu Railways beslaan de langste operationele afstand in de regio Greater Tokyo, en leiden naar vele toeristische attracties, waaronder Asakusa en TOKYO SKYTREE in Tokio, Nikko en Kinugawa Onsen, beroemd als werelderfgoed en warmwaterbronnen, het Tatebayashi en Ashikaga-gebied dat bekend staat om zijn prachtige bloei bloemenvelden, en Kawagoe, waar de sfeer van het Edo-tijdperk nog steeds voortleeft.

Accommodatie:

  • Deluxe kamers: Ruime en smaakvol ingerichte kamers met moderne voorzieningen en een prachtig uitzicht op de omgeving.
  • Suites: Luxe suites met aparte woonruimtes, privébalkons en een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.
  • Villa s: Exclusieve villa's met privézwembaden en persoonlijke butlerservice, perfect voor gasten die op zoek zijn naar maximale privacy en luxe.


Restaurants:

  • The Japanese Restaurant: Geniet van authentieke Japanse gerechten bereid met de beste lokale ingrediënten en traditionele kooktechnieken.
  • The Grill: Een elegante eetgelegenheid waar gasten kunnen genieten van heerlijke grillgerechten, zorgvuldig bereid met de beste ingrediënten.
  • The Lounge: Een ontspannen en verfijnde omgeving om te genieten van lichte maaltijden, afternoon tea en een brede selectie aan drankjes.


Bars:

  • The Bar: Een stijlvolle en uitnodigende bar waar gasten kunnen genieten van een uitgebreide selectie van premium drankjes, cocktails en wijnen.
  • Poolside Bar: Ontspan bij het zwembad en geniet van verfrissende drankjes en lichte snacks.


Faciliteiten:

  • Ritz-Carlton Spa: Een oase van rust en ontspanning waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan verkwikkende behandelingen en massages.
  • Fitnesscentrum: Een goed uitgerust fitnesscentrum met moderne apparatuur voor gasten die hun fitnessroutine willen behouden tijdens hun verblijf.
  • Zwembad: Een prachtig buitenzwembad omgeven door weelderige tuinen, ideaal om te ontspannen en te genieten van de zon.
  • Tennisbanen: Voor de sportieve gasten zijn er tennisbanen beschikbaar om een partijtje tennis te spelen.
  • Kinderclub: Een speciale ruimte voor kinderen met leuke activiteiten en spellen onder begeleiding van professioneel personeel.


Ritz-Carlton Nikko biedt een onvergetelijke ervaring waar gasten kunnen genieten van luxe accommodatie, voortreffelijke gastronomie en een scala aan ontspanningsmogelijkheden. Het resort is perfect gelegen in het prachtige landschap van Nikko en biedt een ideale uitvalsbasis om de historische bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheid van de regio te verkennen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur of culinaire verwennerij, Ritz-Carlton Nikko biedt alles wat je nodig hebt voor een buitengewone en onvergetelijke vakantie-ervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...