IHG Hotels openen nieuw resort op Kreta in Griekenland

IHG Hotels openen nieuw resort op Kreta in Griekenland

IHG Hotels & Resorts (IHG), een van's werelds toonaangevende hotelbedrijven, kondigt de ondertekening aan van InterContinental Resort Crete - het debuut van het luxemerk op het Griekse eiland.
IHG wordt geopend in het voorjaar van 2023 en ontwikkelt dit unieke hotel in samenwerking met Henderson Park, het private equity vastgoedbedrijf, en Hines, het internationale vastgoedbedrijf. InterContinental Resort Crete beschikt over 205 kamers, allemaal met eigen veranda's - en de helft met privéjacuzzies - aangezien gasten het kenmerkende deel van het InterContinental-leven van het merk krijgen aangeboden terwijl ze genieten van hun verblijf in een van Europa's toonaangevende resortbestemmingen.

Het hotel biedt een idyllisch uitzicht over de baai van Mirabello en is direct toegankelijk vanaf een boulevard, waardoor het de enige accommodatie in Agios Nikolaos is die zijn gasten zo'n geweldige bereikbaarheid biedt. Het is ideaal gelegen op minder dan een uur rijden van de hoofdstad Heraklion van Kreta en de internationale luchthaven van Heraklion.

Het interieur van InterContinental Resort Crete is geïnspireerd op elementen van de zee, lucht en rots, en verrijkt met lokale geschiedenis, materialen en ambacht, en biedt gasten de ultieme combinatie van rust en ontspanning. De lobby, lounge en receptie hebben een blootgestelde rotswand die van bovenaf wordt verlicht door een met water gevuld dakraam, gebaseerd op het schilderachtige kustkarakter van het eiland.

Als het gaat om ontspannen, biedt het hotel voor elke gast iets met vier restaurants, drie bars en een scala aan faciliteiten, waaronder een terras bij het zwembad, een overdekte spa, een overloopzwembadterras en een zwembad op het dak. Er komt ook een wellness- en fitnesscentrum recreatiecentrum, terwijl degenen die op zoek zijn naar werk het uitgebreide, volledig uitgeruste aanbod aan vergaderruimtes kunnen bezoeken.

Kreta is een van de belangrijkste bestemmingen van Griekenland met meer dan zes miljoen bezoekers dankzij de pittoreske stranden, ongerepte natuurlijke schoonheid, voortreffelijke keuken en duizenden jaren cultuur en geschiedenis, waaronder sites uit het Minoïsche tijdperk, zoals het Knossos-paleis.