IHG Hotels openen nieuw resort op Kreta in Griekenland

IHG Hotels & Resorts, een van 'swerelds toonaangevende hotelbedrijven, heeft onlangs haar nieuwste aanwinst aangekondigd, een gloednieuw resort op het idyllische eiland Kreta in Griekenland. Dit nieuwe vakantieoord, dat deel uitmaakt van IHG'suitbreiding in Zuid-Europa, is een blijk van vertrouwen in de reis- en toerismesector, die na moeilijke jaren door de pandemie weer in opkomst is.

Kreta, het grootste eiland van Griekenland, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en prachtige kustlijnen. Met kristalhelder water, indrukwekkende bergketens en archeologische schatten is Kreta een topbestemming voor reizigers van over de hele wereld die op zoek zijn naar een mix van cultuur, avontuur en ontspanning

Het nieuwe IHG-resort, strategisch gelegen aan de schilderachtige noordkust van het eiland, zal gasten voorzien van een luxueuze ervaring die de authentieke Kretenzische gastvrijheid combineert met de hoogwaardige standaarden die men van IHG mag verwachten. Het ontwerp van het resort is zorgvuldig uitgedacht om perfect te integreren met de natuurlijke omgeving terwijl dit tegelijkertijd moderne en comfortabele accommodaties biedt.

De kamers en suites van het resort zijn ruim opgezet en bieden een verbluffend uitzicht op de Egeïsche Zee of de groene tuinen. In lijn met IHG'stoewijding aan duurzaamheid, zullen de faciliteiten milieuvriendelijke praktijken bevorderen en gebruikmaken van lokale materialen en producten om de impact op het milieu te verkleinen.

Gasten kunnen genieten van een verscheidenheid aan culinaire ervaringen in de verschillende restaurants en bars op het terrein, waar lokale ingrediënten worden omgetoverd tot heerlijke Kretenzische en internationale gerechten. Van verse zeevruchten tot traditionele Griekse mezedes, elke maaltijd belooft een feest voor de zintuigen te zijn.

Naast gastronomische ervaringen kunnen bezoekers van het resort zich ook onderdompelen in pure ontspanning in de uitgebreide spa-faciliteiten. De spa zal een ruime keuze aan behandelingen aanbieden, waaronder massages, gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen, allemaal met behulp van natuurlijke producten die zijn geïnspireerd door de Griekse natuur.

Voor de meer actieve gasten biedt het resort tal van activiteiten aan, zoals fitnesslessen, watersporten en excursies naar nabijgelegen historische sites zoals de Minoïsche paleizen van Knossos en Phaistos, of de charmante stad Chania met zijn Venetiaanse haven.

Het resort is ook uitermate geschikt voor evenementen en conferenties, met state-of-the-art vergader- en evenementenfaciliteiten. Dit maakt het een ideale locatie voor zowel zakelijke bijeenkomsten als sociale evenementen, zoals bruiloften en familiereünies.

De opening van dit nieuwe IHG-resort is niet alleen een mijlpaal voor de hotelketen, maar ook voor het eiland Kreta zelf. Het brengt nieuwe werkgelegenheid en draagt bij aan de lokale economie, waardoor de duurzame groei van het toerisme op het eiland wordt bevorderd.

Met deze nieuwste toevoeging blijft IHG haar positie verstevigen als een leider in de hotelindustrie, toegewijd aan het leveren van uitzonderlijke ervaringen voor haar gasten terwijl ze blijft innoveren en uitbreiden naar nieuwe markten. Het resort op Kreta is een bewijs van IHG'svoortdurende inzet voor groei, kwaliteit en gasttevredenheid en zal ongetwijfeld snel een favoriete bestemming worden voor reizigers die op zoek zijn naar luxe en avontuur in de Griekse eilanden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...