Oberoi Vanyavilas - luxe ontmoet wildernis in Ranthambhore India

Het Oberoi Vanyavilas Wildlife Resort, gelegen aan de rand van het Ranthambhore Tiger Reserve in India, is een toevluchtsoord van luxe te midden van de ruige schoonheid van de natuur. Dit bekroonde resort biedt een unieke combinatie van avontuur en comfort, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar een buitengewone ervaring.

Het resort bestaat uit 25 luxueuze tenten, die meer lijken op koninklijke suites dan op traditionele kampeertenten. Elke tent is ruim en voorzien van airconditioning, met een oppervlakte van 790 vierkante voet onder een uitgestrekt canvasdak. De tenten zijn omgeven door muren, wat zorgt voor een buitengewone mate van privacy. De inrichting is een knipoog naar het Britse koloniale tijdperk, met teakhouten vloeren en meubels. De badkamers zijn bijzonder indrukwekkend, zo ruim als de meeste stadsuites, met een vrijstaand bad in het midden van de ruimte.

Het resort is meer dan alleen een plek om te slapen. De openbare ruimtes, waaronder de indrukwekkende bibliotheekbar, bevinden zich in een centraal gebouw dat is ingericht in de stijl van een koninklijke jachtlodge. Hier, omringd door fresco'sen muurschilderingen die de lokale fauna afbeelden, is het moeilijk te geloven dat je aan de rand van een nationaal bos bent. Het eten is uitstekend, geserveerd in het restaurant of in de binnenplaats. Hoewel er officieel geen roomservice is, is de gastvrijheid hier zo hoog dat het personeel graag je maaltijd serveert waar je maar wilt.

Het resort biedt ook een verwarmd buitenzwembad en een spa die kan concurreren met elke spa in India. Een fort uit de tiende eeuw kijkt uit over het terrein en is een perfecte bestemming voor een wandeling. Maar de meeste gasten zullen hun gedachten hebben bij de tijgers; waarnemingen zijn frequent en jeepsafari'skunnen worden geregeld.

Het resort is ideaal gelegen voor het verkennen van het Ranthambhore National Park, opgericht om de majestueuze tijgers te beschermen en tentoon te stellen. De oprichter van het park, Fateh Singh, bezoekt het resort regelmatig om lezingen te geven over de ecologie van het park en de waarnemingen van de dag te bespreken. Het is een unieke kans om meer te leren over deze fascinerende dieren en hun habitat.

Het Oberoi VVanyavilas Wildlife Resort is seizoensgebonden geopend van oktober tot juni. Het resort is bereikbaar via de spoorlijnen die lopen van Jaipur naar Sawai Madhopur in ongeveer 2,5 uur en van Delhi in 5 uur. Vanyavilas ligt op ongeveer 3,5 uur rijden van Jaipur.

Het resort biedt een scala aan voorzieningen en diensten, waaronder gratis wifi, gratis parkeergelegenheid, valetparking, een bar, roomservice, een restaurant, een buitenzwembad, een spa, een sauna, een schoonheidssalon, een fitnessruimte, een conciërgedienst, een 24-uurs receptie, airconditioning, kinderopvang op aanvraag, een tuin, bagageopslag, een businesscentrum, een parkeerplaats, een zwembad en een speciale rookruimte.

De kamers van het resort zijn uitgerust met minibars en dvd-spelers. De kamers hebben een eigen patio. LCD-televisies met satellietprogrammering zorgen voor entertainment, terwijl gratis draadloos internet ervoor zorgt dat je verbonden blijft. De privébadkamers hebben aparte badkuipen en douches, diepe badkuipen en designer toiletartikelen.

Het Oberoi Vanyavilas Wildlife Resort is meer dan een plek om te verblijven; het is een ervaring die je onderdompelt in de wonderen van de natuur terwijl je geniet van de luxe en het comfort van een eersteklas resort. Of je nu op zoek bent naar avontuur, ontspanning, of een combinatie van beide, dit resort biedt een onvergetelijke ervaring.

Over het Ranthambore Tijger reservaat

 

Het Ranthambore Tiger Reserve, gelegen in het noorden van India, is een van de meest prominente tijgerreservaten in het land. Het reservaat, dat oorspronkelijk werd opgericht als een jachtgebied voor de Maharaja'svan Jaipur, werd in 1973 een van de eerste gebieden onder Project Tiger, een inspanning van de Indiase overheid om de snel afnemende tijgerpopulatie te beschermen.

Het reservaat beslaat een oppervlakte van ongeveer 392 vierkante kilometer en is genesteld tussen het Aravalli- en het Vindhya-gebergte. Het landschap varieert van dichte bossen tot open graslanden en rivierdalen, waardoor het een ideale habitat is voor de tijger en een verscheidenheid aan andere wilde dieren.

Ranthambore is vooral bekend om zijn tijgerpopulatie. Het reservaat biedt een van de beste kansen in India om deze majestueuze dieren in het wild te zien, vooral vanwege de relatief kleine omvang van het park en de hoge dichtheid van tijgers. Naast tijgers is het reservaat ook de thuisbasis van luipaarden, hyena s, jakhalzen, verschillende soorten herten, en een rijke verscheidenheid aan vogels.

Het Ranthambore Tiger Reserve is ook bekend om zijn historische betekenis. Binnen de grenzen van het reservaat ligt het indrukwekkende Ranthambore Fort, dat dateert uit de 10e eeuw. Het fort, dat op een heuveltop ligt met een prachtig uitzicht op de omliggende bossen en meren, is een populaire toeristische attractie.

Bezoekers van het Ranthambore Tiger Reserve kunnen deelnemen aan begeleide jeepsafari'som de dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren. Deze safari'sworden meestal 'sochtends en 'smiddags aangeboden, wanneer de dieren het meest actief zijn. Het is belangrijk op te merken dat het reservaat van juli tot september gesloten is vanwege het moessonseizoen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...