Red Sea Development onthult spectaculair luxe woestijn - berg resort

Desert Rock, gecreëerd door het architectenbureau Oppenheim Architecture van wereldklasse, is ontworpen om het milieu te beschermen en te behouden en stelt gasten in staat om contact te maken met de natuur en de lokale cultuur van de regio. We wilden een bestemming creëren waarmee gasten de ongerepte schoonheid van Saoedi-Arabië kunnen ervaren. Desert Rock biedt gasten ononderbroken spectaculaire uitzichten met behoud van het natuurlijke landschap voor toekomstige generaties. Hij voegde eraan toe: "We hebben inspiratie gehaald uit de omgeving, terwijl we ongeëvenaarde luxe bieden, waardoor gasten contact kunnen maken met de natuur en onvergetelijke ervaringen kunnen creëren." Gasten komen het resort binnen via een verborgen vallei genesteld tussen de bergen.

Van daaruit zullen ze 48 villa's en 12 hotelkamers in de berg vinden, in totaal entiteiten, gelegen met architectuur volledig geïntegreerd in de rots om zijn opvallende silhouet te behouden, een eerbetoon aan de filosofie van Oppenheim Architecture om te bouwen met de land, niet op het land. Er zal een scala aan accommodatie beschikbaar zijn, van woningen op de begane grond tot spleet-hotelsuites halverwege de berg, en een select aantal opgegraven kamers in het rotsmassief zelf. Om een ​​ongestoord uitzicht over het landschap te bieden, worden de meeste wegen die naar het resort leiden, naar de rand van de hoofdwadi geduwd en verborgen achter landschapsheuvels. Dit minimaliseert ook geluids- en lichtvervuiling, waardoor gasten het dramatische woestijnlandschap volledig kunnen absorberen.

Het resort zal beschikken over ultramoderne faciliteiten, waaronder een spa- en fitnesscentrum van wereldklasse, eetruimtes op afgelegen bestemmingen en een laguneoase. Gasten kunnen wandelen, duinbuggy's gebruiken en sterren kijken als onderdeel van het activiteitenprogramma op de hele site. Het project heeft ook tot doel de oude geschiedenis van de site in stand te houden door leden van de lokale gemeenschap in te huren om op te treden als beheerders van het land en om educatieve rondleidingen te geven aan bezoekers over de lokale geschiedenis van het gebied.

Als onderdeel van TRSDC's inzet voor regeneratief toerisme, zal Desert Rock worden ontworpen om het hoogste LEED-certificeringsniveau (Leadership in Energy and Environmental Design) te behalen. De architectuur is ontworpen om het energieverbruik te verminderen en de inheemse flora te regenereren. Over het hele terrein zullen waterretentie- en distributiesystemen worden gebruikt, waarbij opgevangen regenwater wordt gebruikt om een ​​meer groene, bloeiende Wadi te creëren. Daarnaast zullen materialen die op de site worden opgegraven, worden gebruikt om de infrastructuur te creëren. Steen zal worden gebruikt voor binnen- en buitenmuren en vloeren, terwijl gemalen steen en bestaand zand zullen worden gebruikt voor betonaggregaat, het belangrijkste bouwmateriaal voor alle architectuur.

Chad Oppenheim, oprichter van Oppenheim Architecture, vertelde ons: "Desert Rock is een van de meest dramatische woestijnlandschappen ter wereld, daarom wilden we de architectuur gebruiken als een manier om het te eren en te respecteren. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen en het resort in de rots te integreren, kunnen gasten fysiek contact maken met de bestemming en de adembenemende, natuurlijke schoonheid van Saoedi-Arabië ervaren."

De bouwwerkzaamheden zijn begonnen en de bouw begon in juli 2021. Het Rode Zee-project heeft al belangrijke mijlpalen bereikt op de bestemming en het werk is op schema om de eerste gasten eind 2022 te verwelkomen, wanneer de eerste hotels zullen openen. Fase één, die in totaal 16 hotels omvat, zal tegen 2023 voltooid zijn.

Na voltooiing in 2030 zal de bestemming 50 resorts omvatten, met maximaal 8.000 hotelkamers en meer dan 1.000 woningen verspreid over 22 eilanden en zes locaties in het binnenland. De bestemming omvat ook luxe jachthavens, golfbanen, entertainment, recreatiefaciliteiten en een internationale luchthaven.

Meer over het Red Sea Project

Het Red Sea Project is een ambitieus toeristisch project in Saoedi-Arabië dat tot doel heeft de economie van het land te diversifiëren en duurzaam toerisme te bevorderen. Het project is gelegen aan de Rode Zee en zal bestaan uit een reeks resorts, dorpen en steden, en zal een oppervlakte van ongeveer 28.000 vierkante kilometer beslaan.

Het Red Sea Project zal worden ontwikkeld volgens de hoogste normen van duurzaamheid en milieubescherming, en zal een mix bieden van culturele, ecologische en avontuurlijke ervaringen voor bezoekers. Het project zal een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het toerisme in Saoedi-Arabië en zal naar verwachting duizenden banen creëren en bijdragen aan de groei van de economie.

Het Red Sea Project is een van de belangrijkste ontwikkelingsprojecten van het land en wordt gesteund door de Saoedische regering en de kroonprins Mohammed bin Salman. Het project zal in verschillende fasen worden ontwikkeld en zal naar verwachting in 2030 volledig operationeel zijn. Het project zal naar verwachting worden bezocht door zowel binnenlandse als buitenlandse toeristen en zal een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de internationale reputatie van Saoedi-Arabië als toeristische bestemming.

Het Red Sea Project zal bestaan uit 50 eilanden, met meer dan 200 kilometer stranden en koraalriffen van wereldklasse. Het project is gericht op de ontwikkeling van een nieuwe toeristische bestemming in Saoedi-Arabië en zal gericht zijn op de ontwikkeling van duurzaam toerisme en het behoud van het milieu en de biodiversiteit van het gebied.

Het project zal bestaan uit een reeks resorts en hotels die worden ontworpen volgens de hoogste normen van duurzaamheid en milieubescherming. Elk resort zal worden ontworpen om te passen in de omgeving en zal worden gebouwd met duurzame materialen en met behulp van energie-efficiënte technologieën.

Het project zal ook gericht zijn op het behoud van de cultuur en de geschiedenis van het gebied, en zal het erfgoed van Saoedi-Arabië promoten en beschermen. Het project zal een scala aan culturele en educatieve activiteiten bieden, waaronder archeologische opgravingen, musea en tentoonstellingen.

Het Red Sea Project zal naar verwachting een belangrijke bijdrage leveren aan de economische groei van Saoedi-Arabië en zal duizenden banen creëren in de toeristische sector. Het project zal ook een belangrijke rol spelen in het bevorderen van de internationale reputatie van Saoedi-Arabië als toeristische bestemming en zal helpen om het land te positioneren als een leider op het gebied van duurzaam toerisme.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...