Plaza Athénée is een luxehotel aan de Avenue Montaigne

Plaza Athénée is een luxehotel gelegen aan de Avenue Montaigne in het 8e arrondissement van Parijs, Frankrijk. Het hotel maakt deel uit van de Dorchester Collection van luxehotels en heeft een lange geschiedenis als thuis weg van huis voor beroemdheden en royalty.

De Plaza Athénée heeft 154 kamers en suites, die allemaal zijn gedecoreerd in een luxe, Franse stijl met marmeren badkamers en weelderige meubels. Het hotel beschikt ook over een spa, fitnesscentrum en verschillende restaurants, waaronder het met drie Michelin-sterren bekroonde Alain Ducasse au Plaza Athénée.

Gelegen in een van de meest modieuze gebieden van Parijs, staat het Plaza Athénée hotel bekend om zijn nabijheid tot de Avenue Montaigne, een beroemde chique winkelstraat in het 8e arrondissement van Parijs. Deze straat biedt een scala aan high-end modeboetieks, waaronder Chanel, Dior en Louis Vuitton, en is een populaire bestemming voor modebewuste toeristen. Het hotel zelf heeft ook een geschiedenis van optredens in talloze films en tv-shows, waaronder 'Sex and the City' en 'Midnight in Paris.' De straat ligt ook dicht bij andere beroemde bezienswaardigheden in de stad, zoals de Champs-Élysées en de Eiffeltoren.

Geschiedenis van het Plaza Athénée Hotel

Het Plaza Athénée Hotel in Parijs heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1913, toen het hotel voor het eerst zijn deuren opende. Het hotel is gelegen aan de Avenue Montaigne, een chique winkelstraat in het 8e arrondissement van Parijs, en heeft altijd een sterke band gehad met de mode-industrie.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog diende het hotel als hoofdkwartier voor de Duitse legerofficieren. Na de oorlog werd het hotel volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht, en begon het een nieuwe periode van bloei. Sindsdien heeft het hotel talloze beroemdheden en royals uit de hele wereld verwelkomd, waaronder Marlene Dietrich, Grace Kelly, Jackie Kennedy, en koningin Elizabeth II.

Het hotel heeft meerdere renovaties ondergaan in de afgelopen decennia, waarbij elke keer de originele pracht en elegantie van het hotel behouden bleef. In 2014 werd het hotel gesloten voor een grondige renovatie van bijna een jaar, waarbij alle kamers en openbare ruimtes werden gerenoveerd. Het resultaat was een moderne interpretatie van de Franse elegantie, met behoud van de kenmerkende architectonische elementen en de glamour die het hotel zo beroemd heeft gemaakt.

Vandaag de dag is het Plaza Athénée Hotel een icoon van de luxe hotelindustrie en een van de meest gewilde bestemmingen in Parijs. Met 154 kamers en suites, drie restaurants, een spa en talloze andere voorzieningen, biedt het hotel zijn gasten een onvergetelijke ervaring van de Franse luxe.

Alain Ducasse

Alain Ducasse is een Franse chef-kok en restauranthouder die internationaal bekend is vanwege zijn Michelin-sterren restaurants. Hij heeft restaurants in veel steden over de hele wereld, waaronder Parijs, Londen, New York, Hong Kong en Tokio. Ducasse heeft in totaal 21 Michelin-sterren verdiend, meer dan welke andere chef-kok ook. Hij staat bekend om zijn moderne interpretatie van de Franse keuken en zijn nadruk op het gebruik van lokale, seizoensgebonden ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Het restaurant Alain Ducasse au Plaza Athénée, gelegen in het Plaza Athénée hotel in Parijs, heeft drie Michelin-sterren en is een van zijn meest bekende en prestigieuze restaurants.

Dorchester Collection

Dorchester Collection is een luxueuze hotelgroep met hotels in diverse steden over de hele wereld, waaronder Parijs, Londen, Rome, Los Angeles en Dubai. De hotels van Dorchester Collection staan bekend om hun elegantie, luxe en persoonlijke service, en bieden vaak ook een rijke geschiedenis en architectonische pracht. Elk hotel heeft zijn eigen unieke karakter en sfeer, met uitgebreide faciliteiten en restaurants die vaak bekroond zijn met prestigieuze onderscheidingen. De Dorchester Collection is eigendom van de Brunei Investment Agency, en heeft een sterke reputatie opgebouwd als een van 'swerelds meest gewaardeerde hotelgroepen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...