Giampaolo Ottazzi neemt leiderschap over bij eerste twee Orient Express hotels in Rome en Venetië

De toekomst van luxe hotelervaringen krijgt nieuwe vorm met de aankondiging dat Giampaolo Ottazzi aan het hoofd komt te staan van de eerste twee Oriënt-Express hotels in de historische steden Rome en Venetië. Dit nieuws markeert een spannende tijd voor het legendarische reismerk Oriënt-Express, dat reeds decennialang synoniem staat voor ongeëvenaarde elegantie en comfort in treinreizen.

Giampaolo Ottazzi, wiens naam in de hotelindustrie synoniem staat voor vakmanschap en leiderschap, brengt een schat aan ervaring mee naar zijn nieuwe rol. Met meer dan drie decennia ervaring bij prestigieuze hotelketens als Four Seasons, heeft hij een reputatie opgebouwd voor het leveren van niets minder dan uitmuntendheid. Zijn vermogen om innovatie te koppelen aan traditionele waarden heeft hem tot een gerespecteerde figuur gemaakt binnen de sector, en deze eigenschap zal centraal staan in zijn benadering van het leidinggeven aan de Oriënt-Express hotels.

Bij het betreden van deze nieuwe fase van groei richt de Oriënt-Express zich nu op het transponeren van haar vermaarde luxe ervaring van de spoorwegen naar de hotellerie. De twee nieuwe etablissementen in Rome en Venetië, steden die bekend staan om hun rijke geschiedenis en cultuur, bieden een uitstekende basis om de traditie van het merk voort te zetten. Met Ottazzi aan het roer is de verwachting dat deze hotels de belichaming zullen zijn van alles waar de Oriënt-Express voor staat: exclusiviteit, klassieke verfijning en onberispelijke service.

Het behouden van de klassieke charme van de Oriënt-Express is voor Ottazzi even belangrijk als het brengen van moderne innovaties. Hij is van plan om een perfecte harmonie te creëren tussen de nostalgie van de gouden eeuw van treinreizen en de hedendaagse verwachtingen van luxe. Met zijn oog voor detail en passie voor gastvrijheid zal hij streven naar het creëren van onvergetelijke ervaringen voor elke gast.

Ottazzi'sstreven is om niet enkel een overnachting aan te bieden, maar een totaalbeleving die de gasten meeneemt op een reis door tijd en luxe. De beleving begint al bij de architectuur en inrichting van de hotels die zo kenmerkend zijn voor het Oriënt-Express erfgoed, voorzien van alle moderne gemakken. Ook de service zal niets te wensen overlaten, met persoonlijke aandacht die herinnert aan de tijd dat reizen nog een kunst was.

De toevoeging van deze hotels aan het portfolio van de Oriënt-Express is een bewijs van de evolutie en ambities van het merk om zijn unieke luxe ervaring met de wereld te blijven delen. Terwijl Rome en Venetië zich opmaken voor de komst van deze nieuwe juwelen in hun respectieve kronen, is het duidelijk dat met Ottazzi aan het roer, deze hotels zijn gepositioneerd om normen te stellen in de wereld van luxe accommodaties.

De Oriënt-Express staat aan de vooravond van een nieuw tijdperk en met de aanstelling van Giampaolo Ottazzi kunnen fans van het merk en luxereizigers met hoge verwachtingen uitkijken naar wat ongetwijfeld memorabele bestemmingen zullen worden. Het gaat hier niet slechts om hotels, maar om bastions van cultuur, elegantie en verfijnde gastvrijheid, gekoesterd onder de bezielende leiding van een ware kenner. Met de opening van deze twee Oriënt-Express hotels wordt een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de rijke geschiedenis van luxe reizen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...