Luxe hotels die in 2023 in Europa zullen openen

De Europese hotelsector blijft in ontwikkeling, ondanks de ongekende uitdagingen van de afgelopen jaren. In 2023 worden er verschillende nieuwe luxe hotels geopend in Europa, waardoor de reisbranche opnieuw wordt gestimuleerd. De hotelindustrie is altijd in beweging en verandert voortdurend om aan de behoeften van de gasten te voldoen en concurrerend te blijven. Hierbij enkele luxe hotels die in 2023 in Europa zullen openen:

 • Bulgari Hotel Paris - Gelegen aan de Avenue George V in Parijs, biedt dit hotel 76 kamers, een restaurant, bar en spa, en biedt het een prachtig uitzicht op de Eiffeltoren.

 • Rosewood Vienna Hotel - Dit hotel bevindt zich in het voormalige hoofdkantoor van de Oostenrijkse Post en Telegraaf in Wenen en biedt 99 kamers, 37 suites en een dakterras met een panoramisch uitzicht over de stad.

 • Raffles London Hotel - Gelegen in het hart van Mayfair in Londen, biedt dit hotel 125 kamers, waaronder 36 suites, een restaurant, bar en spa, en weerspiegelt het de rijke geschiedenis van het gebouw dat ooit dienst deed als kantoor van de Franse ambassade.

 • Mandarin Oriental Ritz Madrid - Dit onlangs gerenoveerde hotel biedt 153 kamers en suites en ligt in Madrid, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1910.

 • Four Seasons Hotel and Private Residences in Madrid - Gelegen in de Spaanse hoofdstad, maakt dit hotel deel uit van een nieuw ontwikkelingsproject en biedt het luxe accommodatie en voorzieningen, waaronder restaurants, bars, spa en fitnessruimte.

 • The Ritz-Carlton, Montenegro - Dit hotel ligt aan de Baai van Kotor in Montenegro en biedt 120 kamers, twee privévilla's, een eigen jachthaven, vijf restaurants en bars, een zwembad en een spa.

 • Aman New York - Dit hotel is eigendom van Aman en zal in 2023 haar deuren openen in New York City, met 83 kamers en suites, een exclusieve spa en fitnessruimte en uitzicht op Central Park.

 • Six Senses Ibiza - Gelegen aan de noordelijke kust van Ibiza, biedt dit hotel 134 kamers en suites, meerdere restaurants en bars, een spa en fitnessruimte en een overloopzwembad met uitzicht op zee.

 • Hotel Byblos Saint-Tropez - Dit hotel bevindt zich in het hart van Saint-Tropez in Zuid-Frankrijk en zal heropenen na een grondige renovatie. Het biedt 91 kamers en suites, restaurants, bars en een spa, en heeft een iconische status als filmlocatie voor de Franse filmklassieker 'And God Created Woman'.

 • Waldorf Astoria Amsterdam - Dit hotel, gelegen aan de Herengracht in Amsterdam, biedt 93 kamers en suites in een historisch pand, evenals een restaurant, bar, spa en binnentuin.

 • W Ibiza - Dit hotel zal worden geopend op het eiland Ibiza en zal een luxe ervaring bieden met uitzicht op zee, een privéstrand, een zwembad op het dak, een spa, restaurants en bars en een nachtclub.

 • Jumeirah Frankfurt - Dit hotel in Frankfurt zal worden gerenoveerd en heropend als een luxe Jumeirah hotel met 218 kamers, een spa, restaurants en bars, en een uitstekende locatie in het hart van de stad.

 • Waldorf Astoria Rome - Dit hotel in Rome is gevestigd in een gerenoveerd historisch pand en zal 93 kamers en suites bieden, evenals restaurants, bars en een prachtige binnentuin.

 • Park Hyatt Vienna - Dit hotel in Wenen biedt een centrale locatie in de stad, 143 kamers en suites, een spa en fitnessruimte, restaurants en bars, en een prachtig uitzicht op de Stephansdom.

 • Jumeirah Carlton Tower - Dit hotel in Londen zal na een renovatie opnieuw worden geopend met 125 kamers en suites, een spa, restaurants en bars, en een prachtige locatie in Knightsbridge.

 • The Ritz-Carlton Yacht Collection - Dit is een nieuw concept van Ritz-Carlton, waarbij luxe cruises worden aangeboden aan boord van een eigen jacht. Het biedt suites met privébalkons, restaurants en bars, een spa en andere luxe voorzieningen, en vaart naar verschillende bestemmingen in Europa en de rest van de wereld.

 • Anantara Vilamoura Algarve Resort - Dit hotel in de Algarve, Portugal, biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan, 280 kamers en suites, een spa, restaurants en bars, een golfbaan en toegang tot een privéstrand.

 • Raffles Barcelona - Dit hotel zal zich bevinden in een historisch pand in het hart van Barcelona en biedt 126 kamers en suites, een spa, restaurants en bars, en een prachtig dakterras met uitzicht op de stad.

 • The Langham, Venice - Dit hotel in Venetië zal zich bevinden in een gerenoveerd 16e-eeuws paleis en biedt 138 kamers en suites, restaurants en bars, een spa, en een prachtige locatie aan het Canal Grande.


Een aantal trends die we in de hotelindustrie hebben gezien en die naar verwachting in 2023 zullen voortzetten, zijn onder meer:

 1. Technologische ontwikkelingen: Hotels zullen naar verwachting verder gaan met het integreren van technologie om de ervaring van de gasten te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er meer gebruik wordt gemaakt van mobiele apps voor check-in en check-out, slimme kamersleutels en slimme apparaten in de kamers.

 2. Duurzaamheid: Veel hotels hebben zich de afgelopen jaren gericht op duurzaamheid en zullen naar verwachting blijven investeren in milieuvriendelijke praktijken. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er meer gebruik wordt gemaakt van groene energiebronnen, herbruikbare producten en vermindering van voedselverspilling.

 3. Personalisatie: Gasten willen steeds meer een gepersonaliseerde ervaring en hotels zullen hierop moeten inspelen. Dit kan betekenen dat hotels meer gebruik gaan maken van data-analyse om de voorkeuren van gasten te begrijpen en op maat gemaakte ervaringen te bieden.

 4. Gezondheid en welzijn: Steeds meer reizigers zijn op zoek naar manieren om hun gezondheid en welzijn te verbeteren tijdens hun verblijf in een hotel. Hotels kunnen hierop inspelen door bijvoorbeeld fitnessfaciliteiten aan te bieden, gezonde maaltijden te serveren en wellnessdiensten aan te bieden.


Al deze trends zullen waarschijnlijk leiden tot nieuwe luxe hotels die deze functies en functies bieden. Bovendien zullen bestaande hotels zich waarschijnlijk aanpassen om relevant te blijven en te blijven concurreren in een steeds veranderende markt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...