Ontdek de ultieme ontsnapping aan de Egeïsche Zee op One&Only Kea Island

Gelegen in de ongerepte archipel van de Cycladen, omarmt One&Only Kea Island de serene schoonheid van de Egeïsche Zee. Deze oase belooft gasten een ongeëvenaarde ervaring waarin comfort, luxe en privacy samenkomen.

One&Only Kea Island, genoemd naar het eiland Kea, biedt uitzonderlijke services en voorzieningen terwijl het zich volledig richt op duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke omgeving. Het is de ideale plek voor iedereen die op zoek is naar rust en ontspanning in een luxe omgeving.

Het verfijnde vijfsterrenresort is ontworpen om naadloos in zijn natuurlijke context te integreren en gebruikt lokale steen en andere inheemse bouwmaterialen. Met eigentijds ontwerp en aandacht voor detail weerspiegelt het complex elegantie en comfort, evenals respect voor de Griekse cultuur en traditie.

De villa's van het resort bieden volledige privacy met hun privé zwembaden en grootse terrassen, bij uitstek geschikt om te genieten van de briljante zonsondergangen waar de Cycladen om bekend staan. Elke villa is ontworpen als een vredig toevluchtsoord dat naadloos overgaat in de omringende natuurlijke pracht. De aandacht voor detail is terug te zien in elke hoek, van met dauw beklede tuinen tot stijlvolle binnenruimtes.

Gasten kunnen zich hier verheugen op authentieke culinaire ervaringen. De restaurants zijn gericht op verse, lokaal geproduceerde producten, wat leidt tot exquise smaken die geïnspireerd zijn op de Mediterrane keuken. Daarnaast kunnen gasten ontspannen in de wereldklasse wellnesscentrum, compleet met traditionele therapieën en cutting-edge behandelingen, waarbij men altijd de harmonie tussen geest en lichaam vooropstelt.

Actievelingen kunnen hun hart ophalen met de aangeboden water- en landsporten. Of het nu gaat om zeilen, snorkelen of wandelen op de historische paden, One&Only Kea Island belooft opwindende avonturen voor enthousiaste ontdekkingsreizigers.

Het privéstrand biedt een exclusieve plek om in alle rust van de zon te genieten, of gasten kunnen kiezen voor persoonlijke service in de chique beach club. Voor gezinnen zijn er tal van activiteiten georganiseerd door het KidsOnly programma, wat zorgt voor onvergetelijke ervaringen voor de jongste gasten.

One&Only Kea Island is niet alleen een paradijselijk vakantieoord. Het is ook een bestemming die betrokken is bij de lokale gemeenschap en toegewijd om de ecologische voetafdruk te minimaliseren. Binnen deze inspanningen past de ontwikkeling van koraalkwekerijen en andere milieu-initiatieven, die bijdragen aan de duurzaamheid van de regio.

Met directe vluchten naar Athene en een reistijd van slechts een uur per auto en boot, is One&Only Kea Island gemakkelijk toegankelijk voor de moderne reiziger.

Het ideaal van One&Only Kea Island is het creëren van onvergetelijke ervaringen. Gasten kunnen participeren in boeiende evenementen, genieten van verfijnde gastvrijheid en intieme privacy die in alle opzichten de essentie van de Griekse eilanden vuurt. Of het nu gaat om een romantische ontsnapping of een familievakantie, dit schitterende toevluchtsoord is de belichaming van een ultieme eilandervaring.

Het uitgestrekte proporties van het terrein van One&Only Kea Island laten veel ruimte voor interactie met de elementen. De ligging van het resort zorgt voor spectaculaire visuele ervaringen, van adembenemende berglandschappen tot uitnodigende azuurblauwe wateren. De ongerepte stranden en verborgen baaien zijn slechts een paar aspecten van de rijke natuurlijke tapestrie die gasten kunnen verkennen.

Bij alles wat One&Only Kea Island biedt, staat de individuele ervaring van de gast centraal. Persoonlijke conciërges staan klaar om elke wens realiteit te maken. Of het nu gaat om het reserveren van een diner bij kaarslicht op een afgelegen strand, het organiseren van een privé-jachttocht rond de Cycladen, of het plannen van culturele uitstapjes, de gastvrijheid gaat vergezeld van aandacht voor detail en maatwerk.

De ontwikkeling van One&Only Kea Island heeft plaatsgevonden in nauwe samenwerking met lokale ambachtslieden en kunstenaars, wat bijdraagt aan een authentiek karakter en diepgaande respect voor het lokale erfgoed. Dit komt tot uiting in de handgemaakte meubels en kunstwerken die overal op het terrein te vinden zijn, waardoor gasten de rijke geschiedenis en cultuur van de regio kunnen ervaren.

Duurzame praktijken zijn doorgeweven in de bedrijfsfilosofie van het resort. One&Only Kea Island maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen, efficiënt waterbeheer en recycle-programma's. Het streven naar een nulafval-beleid is een getuigenis van de toewijding om een welvarende toekomst voor de komende generaties te waarborgen.

Butler-service is beschikbaar voor degenen die een nog hoger niveau van aangepaste verzorging zoeken. Verder zijn de woningen uitgerust met state-of-the-art technologie, inclusief slimme domotica die het comfort en gemak van de gasten optimaliseert.

De spa-faciliteiten in One&Only Kea Island zijn ontworpen om rust te bieden. Ze bieden afzonderlijke behandelingsruimtes voor ultieme privacy. Tevens kunnen gasten gebruikmaken van sauna's, stoomruimtes en een binnenzwembad, en worden er yoga- en meditatiesessies gegeven in serene openluchtruimtes.

De culinaire mogelijkheden belichten de veelzijdigheid van de Griekse keuken, die bekend staat om haar gezonde en levendige pallet van smaken. Lokaal gevangen zeevruchten, geoogste groenten en fruit, en vers gebakken lekkernijen voeden zowel het lichaam als de ziel.

Voor de meer ondernemende gast biedt het eiland Kea een breed scala aan activiteiten. Historische archeologische sites wachten om ontdekt te worden en charmante dorpjes nodigen uit tot culturele ontdekkingstochten. Het heldere water rondom het eiland is perfect voor watersporten zoals duiken, en de diverse zeefauna maakt het een hotspot voor liefhebbende snorkelaars.

Bij One&Only Kea Island begrijpt men dat echte luxe niet louter in materiële zaken schuilt, maar in ervaringen en herinneringen die een leven lang mee gaan. Of de gasten nu komen voor de rust, de actie of een combinatie van beiden, One&Only Kea Island biedt voor elk wat wils in een omgeving die zowel luxueus als sympathiek is met de natuurlijke wonderen van het Griekse eiland.

One&Only Kea Island is de belichaming van een high-end vakantiebeleving, die naadloos overloopt in de rijke culturele tapestrie van Griekenland. Het is hier waar gastvrijheid expertise ontmoet, waar schoonheid en passie convergeren, resulterend in een adembenemend paradijs dat klaarstaat om ontdekt te worden.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...