Luxe en sereniteit bij Alberta Ferretti's Hotel de Mar op Mallorca

De Italiaanse modeontwerpster Alberta Ferretti staat bekend om haar subtiele en elegante ontwerpen die moeiteloos een sfeer van rustige luxe uitstralen. Deze kenmerkende stijl heeft nu de sprong gemaakt naar de idyllische kusten van Mallorca, waar Hotel de Mar, onderdeel van de prestigieuze Gran Meliá-groep, haar gasten verwelkomt voor een ongeëvenaarde ervaring van ontspanning en welzijn.

Het beeld dat men krijgt bij het betreden van Hotel de Mar is er een van sereniteit en exclusiviteit. Door de samenwerking met Ferretti heeft het hotel een make-over gekregen die haar subtiele handschrift in elk detail herkenbaar maakt. De renovatie omvatte een restyling van de belangrijkste gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de lobby, de loungebar en het restaurant.

Alberta Ferretti's benadering van design is duidelijk terug te zien in de keuze van natuurlijke materialen en rustgevende kleurenpaletten. Er is een harmonieuze verbinding tussen binnen en buiten, resulterend in een aantrekkelijke ambiance waarin de gast zich één voelt met de mediterrane omgeving. De inspiratie voor het interieur is holistisch, gericht op het cultiveren van een gevoel van rust dat past bij de majestueuze, natuurlijke schoonheid van het hotel's omgeving.

Het hotel zelf bevindt zich in een uniek architectonisch pand dat evenwichtig opgaat in het omringende kustlandschap. Het gebouw is ontworpen om openheid en natuurlijk licht te maximaliseren, elementen die door Alberta Ferretti verder zijn omarmd en uitgelicht in haar ontwerpvisie.

Gasten kunnen genieten van verschillende luxueuze voorzieningen en diensten. Een daarvan is de wereldklasse spa, die behandelingen en therapieën biedt geïnspireerd op lokale tradities en gecombineerd met internationale wellness-technieken. Het doel is een op maat gemaakte ervaring die zowel het lichaam als de geest regenereert.

De culinaire ervaringen in Hotel de Mar zijn even verfijnd en aangepast aan de stijl van Alberta Ferretti. Het eten is niet alleen een genot voor het gehemelte maar ook voor het oog, met gerechten die kunstzinnig worden gepresenteerd en samengesteld uit de beste lokale ingrediënten. De restaurants bieden een panoramisch uitzicht over de Middellandse Zee, wat de ervaring compleet maakt.

Deze samenwerking tussen mode en gastvrijheid weerspiegelt een groeiende trend waarbij high-end modehuizen hun esthetische visie uitbreiden naar de hotelindustrie. Dit biedt een nieuw platform voor merken als Alberta Ferretti om hun identiteit en waarden in een andere context uit te drukken. Voor bezoekers van Hotel de Mar leidt dit tot een exclusieve ervaring waarin de grenzen tussen mode en lifestyle steeds meer vervagen.

Onder de gasten heerst een saamhorigheidsgevoel, ook dankzij de speciale evenementen die het hotel organiseert. Deze zorgen voor momenten van pure vreugde en ontspanning, en versterken de unieke atmosfeer van het hotel. Of men nu kiest voor een rustig weekendje weg of een uitgebreide vakantie, Hotel de Mar biedt een scala aan activiteiten die zijn ingesteld op het ritme van het eiland en de persoonlijke voorkeuren van iedere gast.

In de nieuwe uitbreiding van content die focust op het bloeiende beroepstoerisme-segment in Mallorca, positioneert Hotel de Mar zich als een uitgelezen bestemming voor professionals die luxe willen combineren met zakelijke vereisten. Het hotel biedt geavanceerde faciliteiten en diensten die inhaken op de behoeften van moderne professionals, van hoogwaardige vergaderruimtes tot technische ondersteuning en recreatieve opties voor na het werk.

Om haar positie in de markt te verstevigen, biedt Hotel de Mar diverse arrangementen en aanbiedingen anno 2023. Denk hierbij aan speciale verwenpakketten, romantische uitjes, gezondheid- en wellness-retreats, en seizoensgebonden promoties. Hierdoor zijn gasten in staat hun verblijf volledig af te stemmen op hun individuele behoeften en wensen.

Daarnaast wordt duurzaamheid steeds belangrijker binnen de hospitality sector en Hotel de Mar loopt voorop met haar milieuvriendelijke praktijken. In lijn met de ecologische waarden van Alberta Ferretti, worden duurzame materialen gebruikt en is er een nadruk op energie-efficiëntie en waterbesparing.

Voor bezoekers die Mallorca willen verkennen, biedt Hotel de Mar gepersonaliseerde excursies aan, zodat men de verborgen schatten van het eiland kan ontdekken. Of het nu gaat om het verkennen van eeuwenoude dorpjes, het genieten van de lokale gastronomie, of het beleven van avontuurlijke activiteiten zoals zeilen en wandelen, het hotel zorgt ervoor dat gasten het beste van Mallorca kunnen ervaren.

Tot slot is Hotel de Mar een plek waar elke gast zichzelf kan zijn, omgeven door schoonheid en rust. Het is een toevluchtsoord dat door de visie van Alberta Ferretti zich onderscheidt als een emblematische bestemming voor degenen die streven naar een harmonieuze balans tussen luxe, comfort en natuur.

Met al deze facetten heeft Hotel de Mar, mede door de inmenging van Alberta Ferretti, zichzelf getransformeerd tot veel meer dan alleen een hotel; het is een bestemming die de zintuigen prikkelt en tegelijkertijd rust biedt. Het belichaamt een discrete maar onbetwiste grandeur, een oase van kalmte in het hart van de Middellandse Zee. Gasten die naar Mallorca komen op zoek naar een uitmuntende, authentieke ervaring, vinden in Hotel de Mar alles wat hun hart begeert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...