Mandarin Oriental - Lago di Como - Italiaanse elegantie aan het Comomeer

Mandarin Oriental heeft zijn nieuwste hotel gevestigd aan de zonovergoten oevers van het prachtige Lago di Como, omringd door weelderige botanische tuinen met meer dan vijftig verschillende soorten planten, bomen en bloemen. Dit spectaculaire pand bevindt zich in Blevio, een van de meest charmante dorpen aan het Comomeer, op slechts een klein eindje rijden van Milaan, Como en de nabijgelegen internationale luchthavens.

Het hotel verwelkomt gasten in twee vrijstaande privévilla's, met 21 prachtig ingerichte kamers en 52 luxe suites. Het hart van het hotel is de historische 19e-eeuwse villa Roccabruna. Voor het interieur van dit iconische gebouw werkte Mandarin Oriental samen met de veelgeprezen Italiaanse binnenhuisarchitect Eric Egan, resulterend in een chique ontwerp dat moderne Italiaanse elegantie combineert met subtiele oosterse charme. De buitenkant van het hotel is ontworpen door de beroemde Italiaanse landschapsontwerper Patrizia Pozzi, die materialen en stijlen koos die geïnspireerd zijn op de neoklassieke elementen van de oude villa Roccabruna en zijn tuinen, waardoor een unieke omgeving is gecreëerd die perfect is voor ontspanning en meditatie.

Het Mandarin Oriental, Lago di Como, heeft echter nog veel meer te bieden. Het beschikt over het eigentijdse gastronomische restaurant L˜ARIA, geleid door de Italiaanse chef-kok Vincenzo Guarino en zijn ervaren team. Dit elegante restaurant bevindt zich in een prachtig gebouw aan het meer, verscholen in de tuinen van het hotel, en biedt een menu met een unieke kijk op de mediterrane keuken, gebaseerd op lokale seizoensproducten. CO.MO Bar & Bistrot is een andere hoogtepunt van dit nieuwe Mandarin Oriental hotel, waar gasten informeel kunnen dineren of genieten van verfrissende cocktails op het ruime terras met uitzicht op het Comomeer. Het zwembad maakt optimaal gebruik van het prachtige uitzicht op het meer, met een ruim zonnedek dat lijkt te zweven boven het water.

En last but not least, is er The Spa in Mandarin Oriental, Lago di Como. Deze prachtige faciliteit biedt een unieke selectie van warmte- en waterervaringen die geïnspireerd zijn op het ongerepte water van het meer. Het beschikt over vier privéspasuites, een schoonheidssalon en een volledig uitgerust fitnesscentrum, waar gasten kunnen genieten van ultieme ontspanning en welzijn. Als extraatje krijgen de eerste gasten van het Mandarin Oriental, Lago di Como, het speciale Lake Como Experience-pakket, inclusief een ontbijt aan het meer voor twee personen, een driegangenlunch of -diner in een van de stijlvolle restaurants van het hotel, dagelijkse toegang tot de spa en 10% korting op alle spabehandelingen.

Het Mandarin Oriental, Lago di Como, biedt een ongeëvenaarde ervaring aan het prachtige Comomeer. Met een combinatie van Italiaanse elegantie, subtiel oosterse charme en weelderige botanische tuinen, belooft dit vijfsterrenhotel gasten een onvergetelijk verblijf.

Naast de prachtige accommodaties, kunnen gasten genieten van culinaire hoogstandjes in het gastronomische restaurant L˜ARIA, ontspannen in CO.MO Bar & Bistrot met uitzicht op het meer, en zich onderdompelen in luxe en welzijn in The Spa. Het zwembad biedt een adembenemend uitzicht op het meer, terwijl de privéspasuites en het fitnesscentrum zorgen voor totale ontspanning en welzijn.

Met zijn idyllische locatie aan het Comomeer, de weelderige tuinen en het verfijnde design, nodigt het Mandarin Oriental, Lago di Como, gasten uit om te genieten van een onvergetelijke en betoverende ervaring in dit prachtige stukje Italië.

  • Accommodatie:

    • Twee vrijstaande privévilla's met 21 prachtig ingerichte kamers en 52 luxe suites.
    • Historische 19e-eeuwse villa Roccabruna, het hart van het hotel, ontworpen met moderne Italiaanse elegantie en subtiele oosterse charme.
  • Restaurants:

    • L˜ARIA: Eigentijds gastronomisch restaurant, geleid door chef-kok Vincenzo Guarino, met een unieke kijk op mediterrane gerechten op basis van lokale seizoensproducten.
    • CO.MO Bar & Bistrot: Een trendy plek voor informele diners en verfrissende cocktails, met een ruim terras en uitzicht op het Comomeer.
  • Faciliteiten:

    • The Spa: Een prachtige faciliteit met warmte- en waterervaringen geïnspireerd op het ongerepte water van het meer, inclusief vier privéspasuites, een schoonheidssalon en een volledig uitgerust fitnesscentrum.
    • Zwembad: Geniet van een verfrissende duik in het zwembad dat optimaal gebruikmaakt van het prachtige uitzicht op het Comomeer, met een ruim zonnedek dat lijkt te zweven boven het water.

Mandarin Oriental, Lago di Como, biedt gasten de ultieme Italiaanse elegantie en luxe aan de oevers van het prachtige Lago di Como. Met een scala aan culinaire hoogstandjes, ontspanningsmogelijkheden in de spa en een adembenemend zwembad, belooft dit hotel een onvergetelijke ervaring te bieden in een betoverende omgeving.

Over villa Roccabruna

Villa Roccabruna is het historische hart van Mandarin Oriental, Lago di Como. Deze prachtige 19e-eeuwse villa is zorgvuldig gerestaureerd en omgetoverd tot een centraal punt van elegantie en charme in het hotel. Het interieur van de villa is ontworpen door de veelgeprezen Italiaanse binnenhuisarchitect Eric Egan, die moderne Italiaanse elegantie heeft gecombineerd met subtiele oosterse invloeden om een verfijnde en sfeervolle ambiance te creëren.

Elk detail in villa Roccabruna ademt geschiedenis en verfijning. Van de prachtige architectuur en de met zorg gekozen meubels tot de kunstwerken aan de muren, alles is doordrenkt met een gevoel van tijdloze schoonheid. Gasten worden uitgenodigd om de rijke geschiedenis van de villa te ontdekken terwijl ze genieten van het moderne comfort en de luxe voorzieningen die er zijn.

De omgeving van villa Roccabruna is ook een lust voor het oog. De tuinen rondom de villa zijn ontworpen door de beroemde Italiaanse landschapsontwerper Patrizia Pozzi, die inspiratie heeft gehaald uit de neoklassieke elementen van de oude villa en zijn tuinen. Deze weelderige en groene omgeving biedt gasten een oase van rust en sereniteit, perfect voor ontspanning en meditatie.

Of het nu gaat om het verkennen van de prachtige kamers van villa Roccabruna, genieten van de weelderige tuinen of ontspannen op het terras met uitzicht op het betoverende Comomeer, deze historische villa is een onmisbaar hoogtepunt van Mandarin Oriental, Lago di Como. Het belichaamt de unieke mix van elegantie, geschiedenis en modern comfort die dit prachtige hotel zo bijzonder maakt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...