Hotelbeoordeling - Park Plaza Nuremberg

Nuremberg (Nürnberg), een van de mooiste Duitse steden, is altijd geassocieerd geweest met innovaties en ontwikkelingen op het gebied van wetenschap en technologie. Het was daar waar de eerste drukpers van Europa werd gemaakt en het diende ook als thuisbasis voor Nicolaus Copernicus, die zijn belangrijkste astronomiewerk publiceerde in 1543. Tegenwoordig blijft Neurenberg een belangrijk centrum voor kunst en cultuur.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de stad zwaar beschadigd, maar de meeste middeleeuwse gebouwen in de oude stad zijn zorgvuldig gerestaureerd in hun oude glorie. Tegenwoordig liggen de belangrijkste toeristische attracties tussen de historische muren van Neurenberg in de oude binnenstad of Altstadt.

Bovendien heeft de stad het hele jaar door vele festivals, waaronder het twee weken durende Old Town Festival en de International Organ Week twee van de beste zijn, dus misschien wil je erover nadenken bij het plannen van je bezoek. Wat betreft waar u daar kunt verblijven, de oude binnenstad is duidelijk het beste deel van Neurenberg, dicht bij de meeste attracties en beroemde bezienswaardigheden van de stad.

Tijdens onze reis hebben we besloten om te verblijven in het Park Plaza Nuremberg, dat ook heel dicht bij het centraal station van Neurenberg ligt. Inhoud Park Plaza Nuremberg, geopend in juni 2016, is nieuw en brengt een fris ontwerp en sfeer met zich mee, geïnspireerd door Neurenbergse renaissancekunstenaar en theoreticus Albrecht Dürer en Martin Behaim, een Duitse zeeman en astronoom.
Hun werken hebben invloed gehad op de manier waarop de 177 kamers en suites van het hotel in totaal werden ontworpen. Warme metallic kleuren met paarse en grijze tinten en heldere texturen domineren het interieur van het hotel en herinneren bij elke stap aan de culturele rijkdom en middeleeuwse geschiedenis van de stad. Vanaf onze eerste stappen binnen waren we onder de indruk van de overvloed aan historische en culturele hints verspreid langs de muren van het hotel.

Maar dat is nog niet alles, want het Park Plaza Nuremberg biedt ook het comfort waar de meesten van ons naar op zoek zijn tijdens een vakantie. Er is een 24-uurs fitnesscentrum en sauna, eigen eetgelegenheden en zelfs vergaderruimtes voor maximaal 70 personen. De eigenzinnige kunst langs de straat voor het hotel geeft een kleine hint weg over iets anders dat binnen op je wacht. Op het moment dat je de voordeur binnenkomt, openbaart zich een ultra modern en luxueus interieur met een moderne vibe. Onder de 177 kamers van het Park Plaza Nuremberg hotel zijn er Superior kamers, Executive kamers en suites, waarvan de meeste een prachtig uitzicht op de skyline van de stad bieden.

De kamers zijn allemaal voorzien van individuele klimaatbeheersing en de slaapkamers zijn voorzien van comfortabele, op maat gemaakte bedden van Park Plaza met luxe beddengoed en kussens. We verbleven in een van de Superior kamers, die uitkeken op het centrale atrium van het hotel. Geen geweldig uitzicht, maar de kamer had een tijdloos ontwerp, en het werd geleverd met alle standaard moderne voorzieningen die je van zo'n hotel zou verwachten. Voorzieningen zijn onder andere flatscreen-tv'sen entertainmentsystemen op de kamer, grote bureaus, sfeerverlichting en Elemis-gemakken. Elke kamer beschikt over comfortabele loungestoelen en tafel, interactieve bluetooth-panelen en een gevulde minibar en koelkast.

De badkamer had een lekkere regendouche, dat was gewoon perfect na een volledige dag stadsverkenning. Wat eten en drinken betreft, zijn de opties premium. BA Beef Club, het restaurant van het hotel, biedt enkele van de beste steaks die u ooit hebt geproefd, bereid volgens een Beiers-Amerikaans thema in een Josper Oven. De gerechten op het menu gebruiken zowel vlees van lokale slagers uit Neurenberg als eersteklas steaks van €A, met kenmerkende toppings die hen een uitzonderlijke smaak geven. Onder hen raden we aan om hun in Neurenberg gebrouwen biersaus te proberen - het was mijn favoriet.

Naast de geweldige steaks biedt de BA Beef Club ook visspecialiteiten. U kunt hier ook genieten van een heerlijk ontbijt, dat elke ochtend wordt aangeboden en geserveerd in hun prachtige Travertijnkamer. En als u aan het eind van de dag een paar drankjes wilt drinken, biedt de bar van het hotel ook Duitse en Amerikaanse dranken, van lokale bieren en whisky's tot wijnen van hoge kwaliteit en cocktails met een thema uit Neurenberg. Het ziet er geweldig uit, toch?

Al met al ligt het Park Plaza Nuremberg hotel op een perfecte locatie, midden in het hart van Neurenberg.
Ondanks dat het naast de belangrijkste treinterminal ligt, is het een rustige omgeving die de rust van het hotel nooit verstoort. Het personeel hier was altijd professioneel, vriendelijk en behulpzaam, met behoud van een gastvrije receptiesfeer. Tijdens ons verblijf daar dwaalden we te voet door de stad en voelden we nooit de behoefte om een ander vervoermiddel te gebruiken. De hotelbar verwelkomde ons'savonds en verraste ons elke keer met kwaliteitsdrankjes.

Park Plaza Nuremberg Hotel

Restaurants:

  • BA Beef Club:

    • Geniet van hoogwaardige steaks, gegrilde gerechten en lokale specialiteiten in dit elegante steakhouse.
    • Een uitgebreide wijnkaart met zorgvuldig geselecteerde wijnen om uw maaltijd te complementeren.
  • Travertin:

    • Dit stijlvolle restaurant serveert zowel internationale als regionale gerechten, met een focus op verse, lokale ingrediënten.
    • Ontbijtbuffet met een ruime keuze aan warme en koude gerechten om uw dag goed te beginnen.


Bars:

  • Bavarian American Bar:
    • Deze gezellige bar biedt een uitgebreide selectie van dranken, waaronder klassieke en innovatieve cocktails.
    • Regelmatig live-entertainment en speciale thema-avonden.


Accommodatie:

  • Superior Room:

    • Comfortabele en stijlvolle kamers met een kingsize bed of twee aparte bedden, airconditioning en gratis WiFi.
    • Flatscreen-tv, minibar en kluisje voor extra gemak.
  • Executive Room:

    • Ruimere kamers met extra voorzieningen zoals een Nespresso-apparaat, badjassen en slippers.
    • Toegang tot de Executive Lounge met gratis drankjes en snacks.
  • Junior Suite:

    • Luxe suites met een aparte zitruimte, een kingsize bed en een moderne badkamer met regendouche.
    • Toegang tot de Executive Lounge en andere exclusieve voordelen.
  • Park Suite:

    • De meest luxueuze accommodatie in het hotel, met een aparte woonkamer, slaapkamer en luxe badkamer.
    • Prachtig uitzicht op de stad, toegang tot de Executive Lounge en 24-uurs roomservice.


Andere faciliteiten:

  • Fitnesscentrum:

    • Modern fitnesscentrum met cardio- en krachtapparatuur, evenals vrije gewichten.
    • Sauna en ontspanningsruimte om na uw training te ontspannen.
  • Vergader- en evenementenfaciliteiten:

    • Flexibele vergaderruimtes met moderne technologie, ideaal voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen.
    • Ondersteuning door het ervaren evenemententeam om ervoor te zorgen dat uw evenement soepel verloopt.
  • 24-uurs receptie:

    • Het vriendelijke en behulpzame personeel staat 24 uur per dag voor u klaar om u te helpen met al uw behoeften.


Park Plaza Nuremberg Hotel telefoon: +49 (0) 911 2155 100  - www.radissonhotels.com/en-us/hotels/park-plaza-nuremberg


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...