Hotel Fluela Davos wordt onderdeel van Unbound Collection by Hyatt

Hotel Fluela Davos, een iconische accommodatie met een rijke geschiedenis, heeft zich aangesloten bij The Unbound Collection by Hyatt. Dit merk staat bekend om zijn unieke en attentvolle hotels die gasten authentieke ervaringen bieden. Door deze samenwerking zal het historische hotel, dat dateert uit 1868 en zich bevindt in het hart van de Zwitserse Alpen, deel uitmaken van een exclusieve groep etablissementen die erom bekendstaan hun gasten uitzonderlijke, onvergetelijke momenten mee te geven.

Het Hotel Fluela Davos is stevig geworteld in de lokale tradities en cultuur. Het biedt een naadloze mix van historische charme en hedendaagse luxe. Het hotel beschikt over 49 kamers en suites, elk met een uniek design dat het alpine karakter en de verfijnde elegantie weerspiegelt. De inrichting van het hotel getuigt van aandacht voor detail en een streven naar comfort en authenticiteit. Gasten worden hier omgeven door een sfeer die zowel intiem als uitnodigend is, wat bijdraagt aan een onvergelijkbare verblijfservaring.

De locatie van Hotel Fluela Davos kan niet beter gesitueerd zijn voor liefhebbers van winterse activiteiten en berglandschappen. Het ligt in de nabijheid van skiliften en adembenemende wandelpaden, waardoor het een ideale uitvalbasis vormt voor avontuurlijke reizigers die op zoek zijn naar zowel ontspanning als opwinding. Bovendien zorgt het ervaren personeel van het hotel ervoor dat elk verblijf persoonlijk en memorabel is, waarbij elke gast zich speciaal en gewaardeerd voelt.

De keuken van het hotel staat bekend om zijn culinaire hoogstandjes. De restaurants bieden een scala aan gastronomische ervaringen, van traditionele Zwitserse gerechten tot innovatieve internationale creaties. De chef-koks van Hotel Fluela leggen de nadruk op verse, lokale ingrediënten en transformeren deze met veel vakmanschap tot exquise maaltijden die zowel oog als smaakpapillen strelen.

Naast culinaire verwennerij biedt Hotel Fluela Davos ook een scala aan wellnessvoorzieningen. Gasten kunnen hier echt ontspannen en zichzelf verwennen in de uitgebreide spa, die uitgerust is met sauna's, stoombaden, en een ontspanningsruimte. Voor degenen die op zoek zijn naar fysieke activiteit, is er een modern fitnesscentrum beschikbaar. De spa- en fitnessfaciliteiten vormen een essentieel onderdeel van de algehele belevenis die het hotel biedt; ze versterken het gevoel van welzijn en verjonging dat het verblijf hier zo kenmerkt.

Hotel Fluela Davos is niet alleen een toevluchtsoord voor ski- en natuurfanaten, maar fungeert ook als een primaire bestemming voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen. Met zijn state-of-the-art conferentiefaciliteiten en diensten op maat, is het hotel perfect uitgerust om te voldoen aan de wensen van de meest veeleisende zakenreizigers en organisatoren van evenementen.

Met de integratie van Hotel Fluela in The Unbound Collection by Hyatt wordt er een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de indrukwekkende geschiedenis van het hotel. The Unbound Collection by Hyatt is een zorgvuldig samengestelde collectie van onafhankelijke, unieke hotels, elk met hun eigen verhaal en karakter. Deze hotels zijn gericht op gasten die op zoek zijn naar meer dan alleen een plek om te verblijven; ze zoeken naar een echte ervaring die hen verbindt met de essentie van hun bestemming.

Met dit nieuwe partnerschap kan Hotel Fluela Davos profiteren van de wereldwijde aanwezigheid en reputatie van Hyatt, terwijl het zijn individualiteit en Zwitserse charisma behoudt. Voor Hyatt betekent de toevoeging van het Hotel Fluela een waardevolle uitbreiding van hun portfolio met een etablissement dat een buitengewoon verhaal vertelt - een verhaal dat gasten van over de hele wereld zal blijven aantrekken en betoveren.

In aanvulling op de vermeldingen in het originele artikel, verdient het ook aandacht om enkele aspecten van het werelderfgoed van het hotel en de streek Davos onder de loep te nemen. Davos staat bekend als een toonaangevend centrum voor gezondheid en welzijn, mede dankzij de hooggelegen ligging die als heilzaam werd beschouwd voor verschillende gezondheidsproblemen. Het stadje speelt ook een belangrijke rol in de opkomst van de wintersport in Zwitserland en is vandaag de dag nog steeds een populaire bestemming voor zowel professionele sporters als recreatieve bezoekers.

Hotel Fluela zelf heeft doorheen de jaren enkele opmerkelijke gasten ontvangen, waaronder beroemdheden, royalty'sen politieke figuren tijdens het Wereld Economisch Forum dat jaarlijks in Davos wordt gehouden. Dit geeft een extra dimensie aan het prestige en de geschiedenis van het hotel.

De toetreding tot The Unbound Collection by Hyatt brengt verder diverse voordelen voor de gasten van Hotel Fluela. Zo kunnen zij gebruikmaken van het World of Hyatt loyaliteitsprogramma, waardoor gasten punten kunnen verdienen en inwisselen voor gratis nachten, upgrades en andere exclusieve voordelen.

Dit soort strategische allianties tussen historische hotels en internationale hotelketens zijn van grote waarde voor de conservering van historisch erfgoed. Tegelijkertijd bieden ze moderne voorzieningen en diensten die de verwachtingen van hedendaagse reizigers overtreffen. Het illustreert de balans tussen het eren van de geschiedenis en het omarmen van de toekomst, een filosofie die ten grondslag ligt aan zowel het beheer van Hotel Fluela als aan de missie van The Unbound Collection by Hyatt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...