Highland Base Hotel - luxe verblijven in het noorderlicht van IJsland.

In het hart van de ongerepte IJslandse wildernis, omhuld door een panorama van majestueuze bergen en uitgestrekte vlaktes, schittert het Highland Base Hotel als een juweel in de kroon van luxe reizen. Dit hotel is niet zomaar een plek om te verblijven; het is een bestemming op zich die luxueuze accommodaties combineert met de pure, wilde schoonheid van IJsland.

Als een toevluchtsoord voor de ziel biedt het Highland Base Hotel zijn gasten een ervaring die alle zintuigen aanraakt. Hier, waar de natuur de dienst uitmaakt en het noorderlicht 'snachts danst in een schitterende voorstelling van kleur en beweging, kan men zich volledig onderdompelen in de wonderen van IJsland. Het hotel zelf is een toonbeeld van onberispelijke gastvrijheid, doordrenkt van een gevoel van welbevinden en comfort.

De kamers van het Highland Base Hotel vormen het perfecte schouwspel voor rust en ontspanning, elk met een eigen balkon dat uitkijkt over het adembenemende landschap. Binnen heerst een serene sfeer, met meubels die zowel tastbare luxe als functioneel comfort bieden. De suites zijn ruim en bieden plaats aan families of reisgroepen die op zoek zijn naar een gezamenlijke ervaring zonder in te boeten aan privacy.

Culinair verwent het Highland Base Hotel de smaakpapillen met een keuken die zich toelegt op verse, lokale ingrediënten. Begin de dag met een onberispelijk ontbijtbuffet dat een waaier aan smaken biedt, of geniet 'savonds van een diner bij kaarslicht, terwijl buiten de lichten van de aurora borealis hun magische spel spelen. De chef-kok creëert gerechten die zowel de essentie van IJslandse tradities weerspiegelen als vernieuwingen brengen die de internationale culinaire scene sieren.

Ontspanning staat centraal in de filosofie van het hotel. In de loungebar, bijvoorbeeld, kunt u genieten van live muziek en artisanale cocktails, terwijl u zich ontspant in comfortabele zetels en uitkijkt over de kracht en pracht van de omliggende natuur. Indien avontuur meer uw ding is, staat een scala aan activiteiten ter beschikking die u uitnodigen om het ruige terrein te verkennen, van wandelingen langs stille watervallen tot opwindende excursies naar afgelegen iglo’s, waar u in privacy het noorderlicht kunt bewonderen.

Voor de durfallen biedt het Highland Base Hotel safari'saan die u meenemen door het ongetemde land, en helikoptervluchten die u over het indrukwekkende landschap van gletsjers en vulkanen vliegen. Deze avonturen zijn bedoeld om u het gevoel te geven dat u echt leeft en deel uitmaakt van iets groots, iets dat groter is dan uzelf.

Na een dag vol opwindende momenten kunt u terugkeren naar het hotel voor totale ontspanning in de wellnessfaciliteiten. Of u nu wilt ontspannen met een massage, een warme steenbehandeling wilt ondergaan, wilt deelnemen aan een Thaise yogasessie of de sauna wilt bezoeken, alles is gericht op het herstellen van harmonie en balans in lichaam en geest.

Het hotel biedt ook speciale arrangementen waarbij uw gehele verblijf wordt verzorgd – van de luxueuze spa-behandelingen tot gastronomische ervaringen en begeleide activiteiten. Elke behoefte wordt met zorg en aandacht behandeld, zodat u zich volledig kunt richten op het genieten van uw vakantie zonder te hoeven nadenken over de dagelijkse planning.

Het Highland Base Hotel vertegenwoordigt een zeldzame combinatie van luxe en natuurlijke schoonheid en biedt een ideale setting voor het ervaren van het buitenleven van IJsland en het genieten van ontspanning en comfort. Wakker worden met een uitzicht op formidabele bergen of slapen onder de sterrenhemel, verlicht door het fascinerende noorderlicht - elke ervaring in dit hotel zal zonder twijfel memorabel zijn. Het hotel combineert luxe met de ruwe en pure schoonheid van IJsland, waardoor het de perfecte uitvalsbasis is voor zowel actieve ontdekkingsreizigers als diegenen die op zoek zijn naar serene rust te midden van een van de natuurwonderen van de wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...