Taj Tashi Bhutan Hotel - luxe en cultuur in het hart van de Himalaya

Het Taj Tashi Bhutan Hotel, gelegen in de pittoreske stad Thimphu, is de perfecte introductie tot het mythische Koninkrijk Bhutan, een afgelegen en oude cultuur hoog in de Himalaya. Dit 5-sterrenhotel, gelegen in het hart van de stad, biedt een unieke combinatie van traditionele Bhutanese gastvrijheid en de luxe van de Taj-hotels.

Bij binnenkomst in het hotel wordt u begroet door de warme en gastvrije sfeer, die de rijke cultuur en tradities van Bhutan weerspiegelt. Het interieur van het hotel is een prachtige mix van traditionele Bhutanese kunst en moderne elegantie, met handgeschilderde Boeddhistische muurschilderingen en prachtige houten accenten die een gevoel van rust en sereniteit creëren.

Het hotel heeft een van de grootste aantallen kamers in Bhutan, met 57 kamers en 9 suites, elk met een adembenemend uitzicht op de Himalaya. De kamers zijn ruim en comfortabel, met een authentieke lokale inrichting en moderne voorzieningen. De basis kamers zijn de grootste in de stad, en de suites bieden extra luxe en ruimte, met sommige op twee niveaus en met een spiraaltrap. Elke kamer is uitgerust met gratis WiFi en biedt plaats aan maximaal drie of vier gasten, afhankelijk van de kamerkeuze.

De Deluxe Mountain View Room, bijvoorbeeld, biedt een prachtig uitzicht op de Himalaya. Deze kamer is 45 vierkante meter groot en biedt plaats aan maximaal drie gasten. Voor degenen die op zoek zijn naar een beetje extra luxe, is er de Duplex Suite. Deze suite is gelegen op de bovenste verdiepingen van het hotel en biedt een panoramisch uitzicht op de Thimphu-vallei. De suite heeft een oppervlakte van 74 vierkante meter en biedt plaats aan maximaal vier gasten.

Het Taj Tashi Bhutan Hotel biedt ook een scala aan culinaire ervaringen, met twee restaurants, een lounge en een bar. Gasten kunnen genieten van authentieke lokale Bhutanese gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten. Het hotel streeft ernaar om de rijke culinaire tradities van Bhutan te vieren, met een focus op verse, seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten.

Het hotel biedt een scala aan voorzieningen, waaronder gratis WiFi in alle kamers. Het hotel heeft een kinderprogramma, Taj Kids, dat zich richt op avontuur, ontdekking en leren, met een scala aan inclusieve en betaalde activiteiten in het hotel tijdens uw verblijf. Huisdieren zijn echter niet toegestaan in het hotel.

Het Taj Tashi Bhutan Hotel is gunstig gelegen, met gemakkelijke toegang tot de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad. Het hotel is ook trots op zijn erkenning als een van de beste hotels in India en de Himalaya, gerangschiktals de 8e beste hotel door de Conde Nast lezers keuze award in 2015.

Het hotel is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een poort naar de rijke cultuur en geschiedenis van Bhutan. Het is gelegen in het hart van Thimphu, de hoofdstad en grootste stad van Bhutan, waardoor gasten gemakkelijk toegang hebben tot de vele bezienswaardigheden en ervaringen die de stad te bieden heeft. Van het bezoeken van de vele historische kloosters en tempels, tot het verkennen van de lokale markten en het proeven van de traditionele Bhutanese keuken, er is voor elk wat wils.

Het Taj Tashi Bhutan Hotel biedt ook een scala aan diensten om uw verblijf zo comfortabel en aangenaam mogelijk te maken. De check-in tijd is vanaf 15:00 uur en de check-out tijd is tot 12:00 uur. Vroege check-in en late check-out zijn op aanvraag beschikbaar. Het hotel accepteert American Express, Master Card en Visa voor betalingen.

Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning en welzijn, biedt het hotel ook een scala aan wellness-ervaringen. Gasten kunnen genieten van een ontspannende massage of schoonheidsbehandeling, of deelnemen aan een yoga- of meditatiesessie, allemaal terwijl ze genieten van het prachtige uitzicht op de omliggende bergen.

Of u nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie in de bergen, een culturele ontdekkingstocht, of een luxe uitje, het Taj Tashi Bhutan Hotel biedt een onvergetelijke ervaring in het hart van de Himalaya. Met zijn ongeëvenaarde gastvrijheid, luxe accommodaties en adembenemende locatie, is het Taj Tashi Bhutan Hotel echt een juweel in de kroon van de Taj Hotel Group.

  • Accommodatie: Het hotel beschikt over 57 kamers en 9 suites, elk met een unieke inrichting die de traditionele Bhutanese cultuur weerspiegelt. De kamers variëren in grootte en stijl, van de Deluxe Mountain View Room, die een adembenemend uitzicht op de Himalaya biedt, tot de Duplex Suite, die zich op de bovenste verdiepingen van het hotel bevindt en een panoramisch uitzicht op de Thimphu-vallei biedt. Elke kamer is uitgerust met moderne voorzieningen, waaronder gratis WiFi, en is ontworpen om een gevoel van rust en sereniteit te creëren.

  • Restaurants: Het hotel beschikt over twee restaurants die een scala aan culinaire ervaringen bieden. Hoewel de exacte namen van de restaurants niet op de website worden vermeld, kunt u verwachten dat u kunt genieten van authentieke lokale Bhutanese gerechten, bereid met verse, lokale ingrediënten.

  • Lounge en Bar: Naast de restaurants biedt het hotel ook een lounge en een bar waar gasten kunnen ontspannen en genieten van een scala aan drankjes. Of u nu zin heeft in een verfrissende cocktail of een glas fijne wijn, de lounge en bar van het hotel bieden de perfecte setting om te ontspannen na een dag vol avontuur en ontdekking.

  • Taj Kids: Dit is een speciaal programma voor kinderen dat zich richt op avontuur, ontdekking en leren. Het programma biedt een scala aan inclusieve en betaalde activiteiten in het hotel tijdens uw verblijf, waardoor het een geweldige optie is voor gezinnen die reizen met kinderen.

  • Wellness-faciliteiten: Hoewel de exacte details van de wellness-faciliteiten niet op de website worden vermeld, bieden veel Taj-hotels een scala aan wellness-ervaringen, waaronder massages, schoonheidsbehandelingen, yoga- en meditatiesessies.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...