Het Dolder Grand hotel ligt hoog boven Zürich

Het Dolder Grand Hotel, gelegen in Zürich, Zwitserland, is een toonbeeld van luxe en verfijning. Dit artikel zal u meenemen op een reis door de rijke geschiedenis, de architectonische pracht, de culinaire hoogstandjes en de ongeëvenaarde gastvrijheid van dit iconische hotel.

Het Dolder Grand Hotel is een plek waar u kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur en kunt genieten van een vakantiegevoel midden in Zürich. Het hotel biedt een scala aan kamers en suites die zijn ontworpen om comfort en luxe te bieden aan de gasten. Elke kamer is zorgvuldig ingericht om een gevoel van rust en ontspanning te creëren, terwijl de suites een extra vleugje luxe bieden met hun ruime indeling en prachtige uitzichten.

Het hotel is ook een gastheer voor verschillende evenementen, waaronder 'The Epicure 2023', waar de crème de la crème van internationale topchefs samenkomen in het Dolder Grand. Het hotel is ook een populaire locatie voor bruiloften, met zijn prachtige locatie en uitstekende service die ervoor zorgen dat uw speciale dag onvergetelijk wordt.

Het Dolder Grand Hotel is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een plek om te genieten van de levendige kunstscene van Zürich. Het hotel organiseert regelmatig tentoonstellingen van gerenommeerde kunstenaars zoals Anish Kapoor, wiens adembenemende en ruimtevullende werken een blijvende indruk achterlaten op de bezoekers.

Een van de meest opvallende kenmerken van het Dolder Grand Hotel is het culinaire aanbod. Het hotel beschikt over drie restaurants, seizoensgebonden pop-ups en de Canvas Bar & Lounge, die samen een unieke eet- en drinkcultuur creëren.

Het Restaurant, bekroond met 2 Michelin-sterren en 19 Gault-Millau-punten, wordt geleid door Chef Fine Dining Heiko Nieder. Het biedt jonge en innovatieve gastronomie in een stijlvolle omgeving. Het is een van de hoogst gewaardeerde restaurants in Zürich, waar gasten kunnen genieten van een breed scala aan smaken.

Het Saltz Restaurant, bekroond met 14 Gault-Millau-punten en ontworpen door kunstenaar Rolf Sachs, staat bekend om zijn gezellige en soms theatrale sfeer. Chef à la Carte Julian Mai creëert een menu van ongecompliceerde eenvoud, met een ongekunsteld, stedelijk perspectief. Hij legt vooral de nadruk op specialiteiten en ingrediënten uit de regio.

Het Japanse restaurant MIKURIYA, waar Sushi-Kappo op een nieuwe manier wordt geïnterpreteerd met seizoensgebonden ingrediënten zoals koningskrab, sint-jakobsschelpen en Wagyu, biedt een unieke culinaire ervaring. Chef-kok Atsushi Hiraoka bereidt zijnspecialiteiten voor de ogen van de gasten en zorgt voor een ervaring die alle zintuigen prikkelt.

In juli opent het Dolder Grand een nieuw lifestyle-restaurant in de open lucht, genaamd Blooms. Gelegen aan de rand van het bos, omgeven door groentebedden, kruiden en fruitstruiken, biedt dit nieuwe tuinrestaurant een ontspannen buiten-eetervaring. Chef Fine Dining Heiko Nieder en zijn team bereiden lichte, verfijnde creaties - vegetarisch, veganistisch, biologisch, regionaal en seizoensgebonden - exclusief in Blooms.

Voor de liefhebbers van de oosterse keuken biedt Oriental Chef de Cuisine Firas El-Borji een uniek aanbod van gerechten uit het Midden-Oosten in het restaurant Asly. Van verschillende koude en warme Mezze-variaties zoals hummus, fattoush, muhammara, babaganoush of falafel tot hoofdgerechten zoals gebakken zanderfilet op peper of kipspiesjes Shish Taouk - geniet van de diversiteit van de oosterse gerechten.

De Canvas Bar & Lounge is de plek om te genieten van de levendige sfeer van het hotel. Onder hoge plafonds, bijzondere kunstobjecten en elegant historisch design, worden drankjes, snacks en zelfgemaakte taarten en natuurlijk koffie geserveerd. 'sAvonds mixen niet alleen de DJ s, maar ook de bartenders in de lobby klassieke cocktails en signature drinks zoals de 'Dolder Negroni' of de 'Grand Espresso Martini'. Geniet van stijlvolle barbeleving en inspirerende ontmoetingen of laat de dag comfortabel uitklinken.

Het Dolder Grand Hotel is meer dan alleen een plek om te verblijven; het is een ervaring op zich. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen vakantie, een culinaire reis, of een plek om speciale gelegenheden te vieren, het Dolder Grand Hotel biedt het allemaal. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, uitzonderlijke eetgelegenheden en ongeëvenaarde gastvrijheid, is het Dolder Grand Hotel echt een juweel in het hart van Zürich.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...