Het Dolder Grand hotel ligt hoog boven Zürich

Het Dolder Grand ligt hoog boven de Zwitserse stad Zürich en is een van de best beoordeelde hotels ter wereld. Het hotel biedt een adembenemend uitzicht op het stadscentrum en het meer beneden, en is in 2008 heropend na een paar jaar van uitgebreide renovatie. Het meest verbluffende feit van dit prachtige toevluchtsoord is het feit dat Sir Norman Foster het architectonisch heeft opgeschreven - in feite, dit is het eerste hotel dat ooit is ontworpen door de veelgeprezen architect. Het gebouw, dat officieel werd voltooid in 1898, combineert op effectieve wijze de kenmerken van Europees design met ultramoderne, eersteklas afwerking en voorzieningen. Het beschikt bovendien over een van de beste spa's in Europa en een voortreffelijk restaurant dat is bekroond met twee Michelin-sterren.
De accommodatie bestaat in totaal uit 173 kamers en suites, maar 4 luxe suites onderscheiden zich uitstekend, elk geïnspireerd door de vorige legendarische gasten. Een bijzonder goed voorbeeld is de Carezza Suite, waarvan de afwerking en het ontwerp zijn geïnspireerd op Alberto Giacometti, een beroemde Zwitserse kunstenaar. Deze suite maakt gebruik van sculpturaal geïnspireerde fittingen, meubels en immense ramen die bijna lijken te zijn gemaakt door de hand van de veelgeprezen figuur. Wat de spa betreft, het is het hoogtepunt van uw aankomst hier. Het biedt aparte heren- en damesruimtes, allerlei kristallen stoomkamers en een gigantische, volledig begiftigde gymzaal. Voeg een dompelbad, enkele bubbelbaden, naast natte en droge sauna's toe, en het beeld wordt beter dan een Rembrandt.
Het Dolder Grand ligt op slechts 25 minuten van de internationale luchthaven van Zürich, met nachttarieven vanaf CHF 470 of ongeveer €520.

JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel In de kijker

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy's wereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening va...