Gran Hotel Ingles - luxe en elegantie in het oudste hotel van Madrid

Het Gran Hotel Ingles in Madrid, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1886, is niet zomaar een accommodatie. Het is een plek waar cultuur, historie en luxe samenkomen om gasten een unieke ervaring te bieden. Het hotel kan bogen op de titel van het oudste hotel van Madrid, maar ondanks zijn leeftijd heeft het niets van zijn oorspronkelijke charme en elegantie verloren.

Gelegen in het hart van Madrid, in de wijk Barrio de las Letras, is het Gran Hotel Ingles de perfecte uitvalsbasis om de bruisende stad te verkennen. Met de nabijheid van belangrijke toeristische attracties zoals het Prado Museum en het Retiro Park, biedt het hotel zijn gasten het ideale startpunt om Madrid te ontdekken.

De architectuur van het Gran Hotel Ingles is een eerbetoon aan de 19e-eeuwse charme, met behoud van moderne accenten. Hoge plafonds, gedetailleerd houtwerk en luxe stoffering maken deel uit van het interieur en geven het hotel een uitnodigende en warme uitstraling. De kamers en suites zijn royaal ingericht, met comfortabele bedden, moderne badkamers en alle nodige voorzieningen om een verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Ook op culinair gebied weet het Gran Hotel Ingles te imponeren. Het huisrestaurant, Lobo 8, staat bekend om zijn voortreffelijke Spaanse keuken. Het menu wordt gecreëerd door topchef Willy Moya, die traditionele Spaanse gerechten een moderne twist geeft. Of het nu voor een zakelijk diner of een romantische avond is, Lobo 8 belooft een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Bij aanvulling op de kwaliteiten van het Gran Hotel Ingles als accommodatie en eetgelegenheid, is het ook een geweldige locatie voor evenementen. Met een capaciteit tot 200 gasten is de evenementenruimte ideaal voor bruiloften, bedrijfsevenementen en andere speciale gelegenheden. Bovendien biedt het hotel een wellness- en fitnessruimte voor gasten die hun gezondheid en welzijn hoog in het vaandel hebben staan.

Cullinair Gran Hotel Ingles Madrid

In het hart van Madrid bevindt zich een culinaire oase waar fijnproevers en levensgenieters samenkomen. Het Gran Hotel Inglés, een historisch en prestigieus etablissement, biedt zijn gasten een onvergetelijke gastronomische ervaring.

Bij het betreden van het hotel worden bezoekers verwelkomd door de geuren en smaken van de Lobbyto Snack Bar. Hier worden herinneringen aan vroeger gecombineerd met heerlijk eten. Het is een plek waar gasten kunnen genieten van het beste van de traditionele keuken, terwijl ze lachen, drinken en de momenten van het leven delen.

Hoewel Casa Lobo tijdelijk zijn deuren heeft gesloten en nieuwe ideeën aan het brouwen is, blijft de belofte van een hernieuwde ervaring bestaan. Tot die tijd kunnen gasten zich laten verwennen bij LoBbyto, waar de beste cocktails en tapas van Madrid op hen wachten.

LoBbyto is niet zomaar een plek; het is het kloppende hart van Madrid. Gelegen in het Barrio de Las Letras, biedt het een mix van glamour, verfijning, topgastronomie en de beste cocktails van de stad. Het doel? Het creëren van unieke ervaringen voor iedereen die besluit een bezoek te brengen. Regelmatig worden er speciale evenementen en happenings georganiseerd, waardoor elke avond een avontuur op zich is.

Voor degenen die op zoek zijn naar een vleugje muziek met hun drankje, biedt LoBbyto jazzy cocktailavonden op vrijdag- en zaterdagavond. Hier kunnen gasten genieten van tapas, klassieke cocktails en live muziek, allemaal in de gezellige sfeer van het Barrio de las Letras. Hoewel spontane bezoeken altijd welkom zijn, is het raadzaam om vooraf een tafel te reserveren.

Liefhebbers van de traditionele Engelse theetijd kunnen elke middag tussen 16:00 en 19:00 uur genieten van de Great English Tea Service in de hotelhal. Deze theeservice omvat de klassieke Engelse thee, vergezeld van een assortiment mini-sandwiches, huisgemaakte gebakjes en warme scones met verse room. Voor degenen die hun thee-ervaring willen verrijken, zijn er opties om deze te combineren met cava, champagne of een cocktail.

Daarnaast introduceert het hotel de Cheese&Champagne Nights, die elke donderdag vanaf 18:00 uur plaatsvinden. Hier kunnen gasten genieten van een zorgvuldige selectie kazen, begeleid door Perrier Jouet champagne en de beste live muziek.

Het Gran Hotel Inglés nodigt iedereen uit om deel te nemen aan deze culinaire reis en om zelf te ontdekken waarom het al generaties lang een icoon van Madrid is.

Als afsluiting nodigt het Gran Hotel Inglés iedereen uit om zelf deze unieke gastronomische ervaringen te komen beleven. Gelegen aan de Echegaray 8, 28014 in Madrid, staat het hotel altijd klaar om zijn gasten te verwelkomen en hen een onvergetelijke tijd te bezorgen. Voor reserveringen of verdere informatie kunnen geïnteresseerden contact opnemen via het telefoonnummer (+34) 91 360 00 01 of een e-mail sturen naar welcome@granhotelingles.com. Meer details zijn ook beschikbaar op hun officiële website. Het team van Gran Hotel Inglés kijkt ernaar uit om u binnenkort te mogen begroeten en u de charmes van hun etablissement te laten ontdekken.

 

- Hoe oud is het Gran Hotel Ingles? Het Gran Hotel Ingles dateert uit 1886 en is daarmee het oudste hotel in Madrid.
- Waar ligt het Gran Hotel Ingles? Het Gran Hotel Ingles is gelegen in het hart van Madrid, in de wijk Barrio de las Letras, dicht bij belangrijke toeristische attracties zoals het Prado Museum en het Retiro Park.
- Wat voor soort eten wordt er geserveerd in het restaurant van het hotel? Het restaurant van het Gran Hotel Ingles, Lobo 8, serveert voortreffelijke Spaanse gerechten met een moderne twist, onder leiding van topchef Willy Moya.
- Wat zijn enkele van de faciliteiten die het Gran Hotel Ingles biedt? Naast luxe accommodatie en uitstekende eetgelegenheden biedt het Gran Hotel Ingles evenementenfaciliteiten met een capaciteit tot 200 gasten, plus wellness- en fitnessvoorzieningen.
- Wie is de chef-kok van het restaurant Lobo 8 in het Gran Hotel Ingles? De chef-kok van het restaurant Lobo 8 in het Gran Hotel Ingles is Willy Moya.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...