Hotel 1898 de Post - een tijdloze luxe in het hart van Gent

In het hart van Gent, een stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en prachtige architectuur, staat een opmerkelijk gebouw dat een verhaal vertelt dat teruggaat tot het einde van de 19e eeuw. Dit is Hotel 1898 De Post, een luxueus boetiekhotel dat de grandeur van het verleden combineert met het comfort van het heden.

Het hotel is gehuisvest in het voormalige postkantoor van Gent, een neogotisch gebouw dat in 1898 werd opgetrokken. Het gebouw, dat zich bevindt tussen de Korenmarkt en de idyllische Graslei, is een architectonisch meesterwerk dat de tand des tijds heeft doorstaan. De natuurstenen gevel, de hoge plafonds en de authentieke dakramen zijn slechts enkele van de kenmerken die bijdragen aan de unieke charme van het hotel.

Hotel 1898 De Post biedt 38 stijlvol ingerichte kamers en suites, elk met een uniek karakter en een verhaal dat verweven is met de geschiedenis van het gebouw. De kamers dragen inspirerende namen zoals 'The Stamp', 'The Envelope' en 'The Postcard', die allemaal herinneren aan het postale verleden van het gebouw. Voor degenen die op zoek zijn naar een werkelijk unieke ervaring, is er de torensuite, die een spectaculair panoramisch uitzicht op de stad biedt.

Bij binnenkomst in het hotel wordt men onmiddellijk getroffen door de elegante inrichting in de stijl van de jaren 1900. De schuine plafonds, de oude houten vloeren, de marmeren badkamers, de authentieke meubels en de linnen sofa'sroepen allemaal de glorieuze tijden van de oude postkantoren op. Het hotel straalt een sfeer uit die doet denken aan de magische wereld van Harry Potter, wat bijdraagt aan de unieke charme.

Het hotel biedt niet alleen een luxueuze accommodatie, maar ook een uitstekende service. Het personeel is zeer attent en spreekt meerdere talen, waaronder Nederlands, Frans, Engels en Spaans. Ze staan altijd klaar om de gasten te helpen en hun verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Op de eerste verdieping van het hotel bevindt zich 'The Kitchen', waar gasten de dag kunnen beginnen met een heerlijk Amerikaans ontbijtbuffet. De open haard in deze gemeenschappelijke ruimte creëert een warme en gezellige sfeer, ideaal om te ontspannen of rustig te praten.

Voor een drankje of een hapje kunnen gasten terecht in de bar 'The Cobbler'. Deze bar is ongetwijfeld een van de meest romantische en elegante plekken in de stad. De sfeer is er chic, verfijnd en echt magisch. Mis zeker niet de signature cocktails.

Hotel 1898 De Post is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een perfecte uitvalsbasis om de stad Gent te verkennen. Het hotel ligt tegenover de rivier de Leie, in het hart van Gent. Deze romantische, historische, gastronomische en feestelijke stad heeft tal van architecturale schatten te ontdekken. Het historische hart van deze voormalige textielstad is een echt juweel.

In 2022 werd het hotel opgenomen in de top 500 van de beste hotels ter wereld, een ranglijst die wordt gepubliceerd in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Travel+Leisure. Elk jaar stemmen bijna 8 miljoen lezers voor deze ranglijst. Een welverdiende beloning voor dit unieke hotel.

Hotel 1898 De Post is meer dan zomaar een hotel; het is een plek waar geschiedenis, luxe en comfort samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden. Of u nu een toerist bent die de schoonheid van Gent wil ontdekken, of een local die op zoek is naar een plek om te ontspannen en te genieten, Hotel 1898 De Post is de perfecte keuze.

Naast de prachtige kamers en suites, biedt Hotel 1898 De Post ook een conferentieruimte die plaats biedt aan maximaal tien personen. Deze ruimte is ideaal voor zakelijke bijeenkomsten of kleine evenementen en is uitgerust met alle nodige faciliteiten om een succesvolle bijeenkomst te garanderen.

Een van de hoogtepunten van het hotel is zonder twijfel de bar, 'The Cobbler'. Deze stijlvolle cocktailbar biedt niet alleen een breed scala aan drankjes, waaronder hun kenmerkende cocktails, maar ook een adembenemend uitzicht op Gent. De sfeer in de bar is chic, verfijnd en echt magisch, waardoor het een van de meest romantische en elegante plekken in de stad is.

Het hotel heeft ook een restaurant dat een verscheidenheid aan culinaire lekkernijen biedt. Het menu is geïnspireerd op de lokale keuken en maakt gebruik van verse, seizoensgebonden ingrediënten om heerlijke gerechten te creëren. Of u nu op zoek bent naar een uitgebreid diner of een lichte snack, het restaurant van het hotel heeft voor elk wat wils.

Hotel 1898 De Post is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een perfecte uitvalsbasis om de stad Gent te verkennen. Het hotel ligt in het hart van de stad, op loopafstand van vele bezienswaardigheden, zoals de Sint-Baafskathedraal, het Belfort van Gent en het Gravensteen. Gasten kunnen ook genieten van een wandeling langs de rivier de Leie, die vlakbij het hotel stroomt.

Het hotel heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende service en kwaliteit. In 2022 werd het opgenomen in de top 500 van de beste hotels ter wereld, een ranglijst die wordt gepubliceerd in het prestigieuze Amerikaanse tijdschrift Travel+Leisure. Dit is een welverdiende erkenning voor het hotel, dat zich inzet om zijn gasten een onvergetelijke ervaring te bieden.

Hotel 1898 De Post is meer dan zomaar een hotel; het is een plek waar geschiedenis, luxe en comfort samenkomen om een unieke ervaring te bieden. Of u nu een toerist bent die de schoonheid van Gent wil ontdekken, of een local die op zoek is naar een plek om te ontspannen en te genieten, Hotel 1898 De Post is de perfecte keuze. Het is een plek waar u kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en uzelf kunt onderdompelen in een wereld van tijdloze elegantie en luxe.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...