Het duizelingwekkende Taj-meerpaleis in Udaipur India moet je zien

We zijn weer op weg naar India, waar we het prachtige Taj Lake Palace hebben gevonden in Udaipur, Rajahstan. Het resort ligt midden in het rustige Pichola-meer, met uitzicht op de bergen van Aravalli, 30 minuten ten westen van de luchthaven Dabok. Bij aankomst aan de oevers van het kunstmatige Pichola-meer, op een nationale snelweg, worden gasten per boot naar het hotel begeleid. Alleen al de stad Udaipur is een buitengewoon mooi architectonisch wonder, laat staan het majestueuze Taj Lake Palace. Lijkt op de comfortstijlen van de Indiase aristocratie uit de 16e eeuw, het is een architectonisch wonder.
Het Lake Palace werd in 1749 voltooid door opvolgers van de Mewar-dynastie, ook wel bekend als de afstammelingen van de zonnegod. Het beschikt over ultramoderne luxe en biedt directe en privétoegang tot oldtimers, vergaderzalen, feestzalen, secretariële diensten, kopieerapparaten, laptops en internet. Het maakt niet uit of de glas-in-loodpanelen en de antieke schommel van de Khush Mahal of de vergulde lijstwerk en gouden kroonluchters van de Chandra Prakash, elk klein beetje ruimte is zorgvuldig gepland en ingericht. Verder is er absoluut geen ruimte om het prachtige meer niet over het hoofd te zien. Er worden allerlei activiteiten aangeboden, met dank aan Taj Lake Palace, inclusief paardrijden, wandelen, Jiva Spa-behandelingen, rustige Heritage Champagne Walks door het hele gebied en buitenentertainment.
De prijzen zijn ook behoorlijk verbluffend - nachttarieven beginnen bij een magere INR 16.000 of US €298.

JW Marriott Hotels opent in Berlijn tweede luxe hotel In de kijker

JW Marriott, onderdeel van Marriott Bonvoy's wereldwijde portfolio van 30 hotelmerken, onthult zijn tweede hotel in Duitsland met de opening va...