Taj Lake Palace Udaipur - een Koninklijke ervaring in luxe

Het Taj Lake Palace in Udaipur, Rajasthan, is een van de meest opvallende en unieke hotels in de wereld. Dit majestueuze paleis, dat in het midden van het serene Pichola-meer ligt, is een architectonisch wonder dat de grandeur en elegantie van de Indiase aristocratie uit de 16e eeuw weerspiegelt. Het paleis werd voltooid in 1749 door de opvolgers van de Mewar-dynastie, ook bekend als de afstammelingen van de zonnegod. Het is een plek waar geschiedenis en luxe samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden.

Het Taj Lake Palace, oorspronkelijk bekend als Jag Niwas, werd tussen 1743 en 1746 gebouwd door Maharana Jagat Singh II, de 62e voogd van het Huis van Mewar. Het werd gebruikt als een zomerretraite door de koninklijke familie van Mewar gedurende vele jaren, totdat Maharana Bhagwat Singh, Mewar van Udaipur, het in 1963 omvormde tot een erfgoedhotel. Het paleis is een juweel van de Indiase architectuur, drijvend in het midden van een meer, en biedt een exclusieve paleisbutlerservice en de mogelijkheid voor een romantisch diner op een koninklijke historische boot.

Het hotel biedt verschillende soorten kamers, elk met een unieke grootte en versierd met traditionele Indiase zijde en donker teakhouten meubilair. De kamers variëren van luxe kamers met uitzicht op de Lily Pond tot de Grand Presidential Suite, genaamd de Shambhu Prakash suite, ter ere van Maharana Shambhu Singh. Deze suite is 161 vierkante meter groot en biedt een ongeëvenaard uitzicht op het meer. Alle kamers zijn uitgerust met wifi en bieden plaats aan maximaal drie gasten.

Het Taj Lake Palace heeft talloze onderscheidingen ontvangen, waaronder de Condenast Reader’s Choice awards in 2022, de Best Hotel in Asia award van Condé Nast Traveller UK in 2010, en de National Tourism Award in de Five Star Deluxe categorie van het Ministerie van Toerisme India. Het werd ook beoordeeld als het vijfde beste luxe resort ter wereld door Booking.com gasten in Booking'sBest in 2015.

Het Taj Lake Palace biedt een scala aan activiteiten en diensten om aan de behoeften en wensen van haar gasten te voldoen. Gasten kunnen genieten van paardrijden, wandelen, Jiva Spa-behandelingen, rustige Heritage Champagne Walks door het hele gebied en buitenentertainment. Het hotel biedt ook directe en privétoegang tot oldtimers, vergaderzalen, feestzalen, secretariële diensten, kopieerapparaten, laptops en internet.

Het Taj Lake Palace is meer dan alleen een hotel; het is een ervaring die de gasten onderdompelt in de rijke cultuur en geschiedenis van India, terwijl het hen voorziet van alle moderne gemakken en luxe. Of het nu de glas-in-loodpanelen en de antieke schommel vande Khush Mahal zijn, of het vergulde lijstwerk en de gouden kroonluchters van de Chandra Prakash, elk klein beetje ruimte is zorgvuldig gepland en ingericht. Er is absoluut geen ruimte om het prachtige meer niet over het hoofd te zien.

Het Taj Lake Palace is niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een bestemming op zich. Het ligt op een gunstige locatie dicht bij prominente toeristische attracties in en rond Udaipur. Het is ook de perfecte bestemming voor een zalige ontsnapping uit Delhi, Jaipur en Ahmedabad. Het hotel biedt warme gastvrijheid en service die je het gevoel geven thuis te zijn.

Het paleis is een residentiële faciliteit en alle diensten en faciliteiten zijn uitsluitend voor de in-house gasten. Het residentiële beleid is van kracht om een rustige ervaring voor de gasten te garanderen. Huisdieren zijn niet toegestaan in het hotel, en de inchecktijd is 14:00 uur, terwijl de uitchecktijd is 12:00 uur. Vroege incheck- en late uitcheckverzoeken kunnen worden ingewilligd op basis van beschikbaarheid.

De prijzen van het Taj Lake Palace zijn in lijn met de luxe en exclusiviteit die het biedt. De nachttarieven beginnen bij een bescheiden INR 16.000 of US $298. Hoewel dit misschien steil lijkt, is het belangrijk op te merken dat een verblijf in het Taj Lake Palace niet zomaar een hotelverblijf is - het is een ervaring die je onderdompelt in de koninklijke grandeur van het oude India, terwijl het je voorziet van alle moderne gemakken en luxe.

Het Taj Lake Palace is een plek waar geschiedenis en luxe samenkomen om een onvergetelijke ervaring te bieden. Of je nu de zonsondergang over het serene Pichola-meer bekijkt vanaf je privéterras, dineert in een van de vele uitstekende restaurants van het hotel, of jezelf onderdompelt in de rijke cultuur en geschiedenis van Rajasthan, een verblijf in het Taj Lake Palace is een ervaring die je niet snel zult vergeten.

  • Neel Kamal: Dit restaurant biedt de authentieke smaken van de koninklijke keuken van Udaipur, evenals kenmerkende gerechten uit India. Het is een Rajasthani en North West Frontier restaurant.

  • Bhairo: Trakteer uw zintuigen op voortreffelijke hedendaagse Europese gerechten in dit seizoensgebonden restaurant op het dak. Het is een Europees restaurant dat operationeel is tijdens de winter.

  • Jharokha: Dit is een informeel restaurant dat de hele dag geopend is en een scala aan lekkernijen uit de hele wereld biedt. Het is een multi-cuisine restaurant.

  • Amrit Sagar: Deze stijlvolle bar, die terecht 'zee van nectar' wordt genoemd, biedt een selectie van vintage wijnen, sterke dranken en sigaren. Het is een Aziatisch en Tapas restaurant.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...