Blue Palace Resort & Spa op Kreta is een betoverend Grieks toevluchtsoord

Op het eiland Kreta in Griekenland, slechts enkele kilometers van het dorp Elounda en op ongeveer een uur rijden van de luchthaven van Heraklion, bevindt zich het betoverende Blue Palace Resort & Spa. Genesteld tussen glooiende heuvels en met uitzicht op de schitterende Egeïsche Zee, is dit resort een oase van ontspanning en luxe.

De overheersende kleur van het resort is blauw, wat harmonieus samengaat met het adembenemende uitzicht op zee. Griekenland, bekend om zijn verhalen over moedige goden en prachtige godinnen, doet zijn reputatie eer aan met deze schitterende locatie.

Het resort beschikt over de wereldberoemde Elounda Spa & Thalassotherapie, waar gasten in een luxueuze omgeving de ultieme ontspanning kunnen ervaren. De spa biedt behandelingen met plankton, zeewier en andere aquatische stoffen, evenals uitgebreide programma'sdie variëren van één tot zes dagen.

Het Blue Palace Resort & Spa heeft in totaal 251 accommodaties, waaronder villa's, suites en bungalows, allemaal prachtig ingericht met kleurpaletten geïnspireerd door de lokale Kretenzische cultuur. Het resort beschikt ook over een lounge, twee bars en vijf restaurants met een breed scala aan internationale gerechten, van Italiaans, Frans en Mediterraan tot Aziatisch.

De prijzen voor een overnachting beginnen bij €215, maar de ongeëvenaarde luxe en schoonheid van het resort maken het de investering meer dan waard. Om het eiland Kreta in al zijn pracht te verkennen, is het huren van een auto een aanrader. Het eiland is verrassend groot en het kan uren duren om de meest schilderachtige plekjes te bereiken.

Het Blue Palace Resort & Spa biedt niet alleen luxe accommodaties, maar ook tal van activiteiten en faciliteiten om het verblijf van de gasten onvergetelijk te maken. Of je nu op zoek bent naar avontuur of ontspanning, er is voor elk wat wils.

Gasten kunnen deelnemen aan watersporten zoals kajakken, windsurfen, snorkelen en duiken om de betoverende onderwaterwereld van de Egeïsche Zee te ontdekken. Voor degenen die liever op het droge blijven, zijn er tennisbanen, yoga- en pilateslessen en een ultramodern fitnesscentrum beschikbaar.

Na een dag vol activiteiten kunnen gasten genieten van de prachtige zonsondergangen en het panoramische uitzicht vanaf een van de terrassen van het resort. Bovendien worden er wekelijks thema-avonden en live muziekevenementen georganiseerd om de gasten te vermaken en een authentieke Griekse ervaring te bieden.

Een verblijf in het Blue Palace Resort & Spa zou niet compleet zijn zonder de Kretenzische cultuur en geschiedenis te verkennen. Excursies naar nabijgelegen archeologische vindplaatsen, zoals het paleis van Knossos en het archeologisch museum van Heraklion, geven inzicht in het rijke verleden van het eiland. Daarnaast zijn er talloze schilderachtige dorpjes te bezoeken waar men de lokale levensstijl en tradities kan ervaren.

Het Blue Palace Resort & Spa op Kreta is een idyllische bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een onvergetelijke vakantie vol luxe, ontspanning en avontuur. De combinatie van het adembenemende landschap, de uitstekende voorzieningen en de rijke culturele ervaringen maken het een must-visit voor iedereen die Griekenland en zijn betoverende eilanden wil ontdekken.

Restaurants:

  • Anthós: Een gastronomisch restaurant dat traditionele Kretenzische en Griekse gerechten serveert, bereid met lokale ingrediënten en verse zeevruchten, met een sfeervolle ambiance en een prachtig uitzicht op zee.
  • Olea: Een buffetrestaurant dat een verscheidenheid aan mediterrane en internationale gerechten aanbiedt, met live kookstations en een ontspannen sfeer.
  • Asia Blue: Een Aziatisch geïnspireerd restaurant met een fusion van Japanse, Thaise en Chinese smaken, met een stijlvolle inrichting en een intieme sfeer.
  • Isola: Een Italiaans restaurant dat klassieke Italiaanse gerechten serveert, zoals pasta, risotto en pizza, in een rustieke en romantische setting met uitzicht op het zwembad.
  • Blue Door Taverna: Een traditionele Griekse taverne aan het strand, die authentieke Kretenzische specialiteiten en verse zeevruchten serveert, met een ontspannen sfeer en een prachtig uitzicht op de Egeïsche Zee.


Bars:

  • Arsenali Lounge Bar: Een stijlvolle loungebar met een uitgebreide selectie aan cocktails, wijnen en premium sterke dranken, met een adembenemend uitzicht op de zee en live muziek in de avonduren.
  • Votsalo Bar: Een ontspannen bar aan het zwembad met een breed scala aan drankjes, snacks en lichte maaltijden, ideaal voor een verfrissend drankje tijdens een zonnige dag.


Accommodaties:

  • Superior Bungalows: Ruime bungalows met een elegant interieur, een eigen balkon of terras en luxe voorzieningen.
  • Junior Suites: Luxueuze suites met een apart zitgedeelte, een eigen terras en een panoramisch uitzicht op de zee.
  • Island Luxury Suites: Exclusieve suites met een aparte woonkamer, een groot terras en een privézwembad met uitzicht op de Egeïsche Zee.
  • Mediterrane Maisonettes: Twee verdiepingen tellende maisonettes met een open woonkamer, een eigen tuin en een directe toegang tot het strand.
  • Royal Blue Villas: Luxe villa's met meerdere slaapkamers, een privézwembad, een grote tuin en een adembenemend uitzicht op zee, ideaal voor gezinnen of groepen.


Overige faciliteiten:

  • Elounda Spa & Thalassotherapie: Een bekroonde spa met tal van behandelingen, thalassotherapie, sauna's en stoombaden, en een ultramodern fitnesscentrum.
  • Watersportcentrum: Een centrum dat activiteiten zoals kajakken, windsurfen, snorkelen en duiken aanbiedt, met professionele instructeurs en hoogwaardige apparatuur.
  • Tennisbanen: Goed onderhouden tennisbanen, beschikbaar voor gasten om te genieten van een wedstrijd in de frisse buitenlucht, met verlichting voor avondspelen en de mogelijkheid om lessen te volgen bij een professionele coach. 4. Kids' Club: Een leuke en veilige speelruimte voor kinderen, met een scala aan activiteiten, spelletjes en educatieve programma'sonder begeleiding van gekwalificeerde medewerkers.
  • Conferentie- en evenementenfaciliteiten: Moderne en goed uitgeruste ruimtes voor zakelijke bijeenkomsten, conferenties, bruiloften en andere speciale gelegenheden, met professionele evenementenplanners en cateringdiensten.
  • Privéstrand: Een prachtig zandstrand met ligbedden, parasols en strandbar service, exclusief voor de gasten van het resort.
  • Infinity-zwembaden: Meerdere zwembaden met een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee, omgeven door comfortabele ligbedden en cabana s.
  • Autoverhuur: Een autoverhuurservice om de prachtige omgeving van Kreta te verkennen, met de mogelijkheid om dagtochten en excursies naar nabijgelegen bezienswaardigheden te boeken.
  • Boutique en cadeauwinkel: Een winkel met een selectie van kleding, accessoires, souvenirs en lokale ambachten, ideaal voor het kopen van geschenken of het oppikken van iets speciaals voor jezelf.
  • 24-uurs receptie en conciërgediensten: Een toegewijd team van medewerkers om te helpen met alles, van inchecken en uitchecken tot het organiseren van activiteiten en het beantwoorden van vragen over het resort en de omgeving.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...