Ontdek het verre paradijs van Faraway Hotel op Martha s Vineyard

In het hart van Martha's Vineyard, een eiland dat bekend staat om zijn adembenemende landschappen en prominente zomergasten, heeft het Faraway Hotel zijn deuren geopend. Dit hotel is meer dan alleen een verblijfplaats; het is een ware belichaming van de geest van het eiland, vermengd met hedendaagse elegantie en comfort.

Het Faraway Hotel, gelegen in de pittoreske en historische stad Edgartown, biedt gasten een ontsnapping uit het alledaagse. Het hotel is gevestigd in een klassiek gebouwencomplex dat oorspronkelijk dienst deed als pension en later uitgroeide tot een gastenverblijf. Sindsdien is het getransformeerd tot een boetiekhotel waarbij de authentieke structuur en uitstraling bewaard is gebleven.

Bij de renovatie van het Faraway Hotel is speciale aandacht besteed aan het behoud van de originele architectonische elementen, die dateren uit de 19e eeuw. De combinatie van oude en nieuwe elementen creëert een harmonieus evenwicht, waardoor gasten zich zowel historisch ondergedompeld als modern verwend voelen. De inrichting weerspiegelt een liefde voor lokale materialen en vakmanschap, van de gebruikte stoffen tot de kunst aan de muren.

Het interieur van het hotel is een eerbetoon aan de zeegeschiedenis van Martha's Vineyard. Maritieme thema's zijn subtiel verwerkt in designelementen zoals navigatiekaarten, terwijl lokaal vervaardigde meubels de kamers en openbare ruimtes sieren. Hierdoor is elke hoek van het hotel doordrenkt met een gevoel van plaatsgebondenheid en geschiedenis.

De kamers van het Faraway Hotel stralen een gevoel van rustieke elegantie uit. Ze zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen voor een comfortabel verblijf, maar het is de aandacht voor detail die ze onderscheidt. Handgeselecteerde kunstvoorwerpen en vers gesneden bloemen voegen een persoonlijke toets toe die bijdraagt aan de unieke ervaring van elke gast.

Gasten kunnen zich ook laten onderdompelen in de lokale cultuur tijdens hun verblijf. Het Faraway Hotel organiseert diverse activiteiten en evenementen die gericht zijn op het verkennen van de rijke tradities en natuurlijke schoonheid van Martha's Vineyard. Van wijnproeverijen tot yogalessen in de buitenlucht, er is een ruime keuze aan ervaringen die passen bij de voorkeuren van elke bezoeker.

Eten en drinken vormen een integraal onderdeel van de Faraway-ervaring. Met een nadruk op lokale en seizoensgebonden ingrediënten, is het culinaire aanbod van het hotel ontworpen om een reflectie te zijn van het eiland zelf. Gasten kunnen genieten van verfijnde gerechten in het eigen restaurant van het hotel of kiezen voor een meer informele setting in de bijbehorende bar en lounge, waar cocktails en lichte versnaperingen worden geserveerd.

Duurzaamheid is een kernwaarde voor het Faraway Hotel. Het management is toegewijd aan milieuvriendelijke praktijken en stimuleert gasten om hetzelfde te doen. Dit komt tot uiting in verschillende aspecten van het hotel, van de zorgvuldige bronnen van voedsel tot de ingetogen manier waarop energie wordt gebruikt.

Het personeel van het Faraway Hotel is toegewijd aan het bieden van een ongekende service. Elk teamlid streeft ernaar om ervoor te zorgen dat gasten zich gewaardeerd voelen en optimaal kunnen genieten van hun verblijf. Deze service gaat hand in hand met de relaxte sfeer van het eiland, waardoor gasten zich onmiddellijk thuis voelen.

Het Faraway Hotel is niet alleen een bestemming voor tijdelijke reizigers, maar dient ook als ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap. Het hotel organiseert regelmatig evenementen die zowel gasten als eilandbewoners samenbrengen, waardoor het een centrale rol speelt in het sociale leven van Edgartown.

Martha's Vineyard heeft een lange geschiedenis als een toevluchtsoord voor wie op zoek is naar rust en inspiratie, en het Faraway Hotel belichaamt deze traditie volledig. Het biedt een moderne draai aan de klassieke New England-charme, en nodigt bezoekers uit om zich te laten meevoeren door de tijdloze schoonheid van het eiland.

Buiten de muren van het Faraway Hotel wacht Martha's Vineyard met zijn veelzijdige attracties. Bezoekers kunnen fietsen huren om de schilderachtige paden en landwegen te verkennen, een dag op het strand doorbrengen of lokale wijngaarden bezoeken voor een proeverij van regionale wijnen. Voor de avontuurlijken biedt het eiland mogelijkheden zoals zeilen, vissen of paardrijden, terwijl natuurliefhebbers getrakteerd worden op mogelijke walvisspottingtochten en wandelingen door beschermde natuurgebieden.

Cultuurliefhebbers kunnen genieten van de rijke literaire en artistieke scène van Martha's Vineyard. Kunstgalerijen tonen het werk van lokale kunstenaars, en gedurende het hele jaar vinden er festivals en evenementen plaats die de creatieve geest van het eiland weerspiegelen. Historische locaties, zoals de vuurtorens van het eiland en het Martha's Vineyard Museum, bieden een blik in het verleden van deze unieke locatie.

Het Faraway Hotel zelf blijft bezoekers verrassen met zijn eigen programmering. Thematische weekenden en workshops variërend van fotografie tot culinaire kunsten nodigen gasten uit om nieuwe vaardigheden te leren en interesses te verdiepen. Het hotel werkt samen met lokale ambachtslieden en experts om exclusieve ervaringen te organiseren die de essentie van Martha's Vineyard vastleggen.

Duurzaam reizen krijgt steeds meer aandacht, en het Faraway Hotel neemt hierin het voortouw. Naast het gebruik van lokale producten en diensten, bevordert het hotel ook het behoud van het eiland door samen te werken met organisaties die zich inzetten voor het behoud van natuurlijke habitats en wilde dieren. Deze inspanningen zorgen ervoor dat de schoonheid van Martha's Vineyard voor toekomstige generaties behouden blijft.

Een uniek aspect van het Faraway Hotel is de integratie van technologie om de gastervaring te verrijken. Van geavanceerde reserveringssystemen tot gepersonaliseerde diensten via mobiele apps, het hotel maakt gebruik van moderne middelen om gemak en comfort te vergroten. Dit alles terwijl de charme van een traditioneel verblijf gehandhaafd blijft.

Speciale arrangementen, zoals romantische uitjes of wellnessretreats, zijn beschikbaar voor gasten die hun verblijf willen personaliseren. Het Faraway Hotel kan privéjachten charteren voor exclusieve rondvaarten of een privékok regelen voor een intiem diner op de kamer. Deze persoonlijke touch maakt elke ervaring uniek en onvergetelijk.

Terugkerende bezoekers van Martha's Vineyard vinden in het Faraway Hotel een vernieuwde liefde voor het eiland, terwijl nieuwe gasten worden verleid door zijn magie. Elk verblijf biedt een kans om te ontspannen, te hernieuwen en te verbinden met de natuurlijke en culturele rijkdommen van dit bijzondere stukje aarde.

In een wereld die soms te snel gaat, dient het Faraway Hotel als een herinnering aan het belang van vertragen en waarderen wat er echt toe doet. Of je nu komt voor de serene omgeving, de vriendelijke gemeenschap of de ongerepte natuur, dit juweeltje op Martha's Vineyard biedt een ervaring die je nog lang bij zal blijven.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...