Ervaar luxe en rust bij La Réserve Eden au Lac Zurich

In de dynamische stad Zürich, bekend om zowel haar historische betovering als moderne flair, bevindt zich het verfijnde La Réserve Eden au Lac Zurich. Dit luxueuze etablissement, ontworpen door de wereldberoemde architect Philippe Starck, biedt bezoekers een unieke ervaring waar traditie en hedendaagse elegantie hand in hand gaan.

Het hotel, oorspronkelijk meer dan een eeuw geleden gebouwd en recent gerenoveerd, is idyllisch gelegen aan de oevers van het Zürichmeer. Het imposante gebouw, met zijn karakteristieke torentjes en balkons, is een iconisch gezicht in de stad. Het interieur van La Réserve is echter grondig vernieuwd door Starck, die de ruimtes een frisse uitstraling heeft gegeven terwijl hij de klassieke elegantie intact liet.

Bij binnenkomst in het hotel worden gasten begroet door een lobby die zowel intiem als uitnodigend is. De ruimte speelt met contrasten; antieke meubelstukken staan naast hedendaagse kunstwerken en creëren een boeiende sfeer die de rijke geschiedenis van het pand viert terwijl de blik voorwaarts blijft gericht.

De kamers en suites van La Réserve Eden au Lac Zurich stralen een soortgelijke harmonie uit. Met een pallet van serene kleuren en natuurlijke materialen bieden ze een rustgevende terugvalsbasis te midden van de stadsdynamiek. Elk van de kamers is zorgvuldig ingericht om comfort en stijl optimaal te combineren, en is uiteraard voorzien van alle moderne gemakken.

De keuken van het hotel staat onder leiding van Ludovic Kientz, wiens culinaire vaardigheden ervoor zorgen dat elk gerecht een pareltje is. De smaken zijn zuiver, met een nadruk op verse, hoogwaardige ingrediënten. De hoofdrestaurantzaal, La Muña, heeft een dakterras dat gasten trakteert op een onvergetelijk uitzicht over het meer en de skyline van Zürich.

Naast La Muña heeft het hotel ook de Eden Kitchen & Bar, waar een meer ongedwongen sfeer heerst. Hier kunnen bezoekers genieten van een hapje en een drankje in een setting die zowel eigentijds als comfortabel is. De combinatie van lokale bereidingen en innovatieve mixologie maakt deze plek perfect voor een ontspannen samenzijn.

De dienstverlening in La Réserve is onberispelijk, met aandacht voor detail en persoonlijke service die de verwachtingen overtreft. Medewerkers zijn deskundig en vriendelijk, altijd bereid om die extra stap te zetten voor het welzijn van hun gasten.

La Réserve Eden au Lac Zürich weet ook de wellnessbehoeften van de moderne reiziger aan te spreken. Hoewel het geen grootschalige spa faciliteiten heeft, biedt het hotel fitnessapparatuur van topkwaliteit en kan er op aanvraag een scala aan massages en schoonheidsbehandelingen worden geregeld.

Met zijn voortreffelijke ligging is het hotel een uitstekende uitvalsbasis om Zürich te verkennen. Het stadscentrum, met zijn boetieks, galerieën en culturele attracties, ligt op een steenworp afstand. Voor degenen die op zoek zijn naar een beetje rust buiten de stad, biedt het nabijgelegen meer vele mogelijkheden voor waterrecreatie en ontspanning.

De renovatie en herontwikkeling door Philippe Starck hebben La Réserve Eden au Lac Zürich getransformeerd tot een plek waar oude glamour en eigentijdse luxe samensmelten. Het resultaat is een hotel dat niet alleen een lust voor het oog is, maar ook een ode aan het diepere genot van leven en reizen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...