Grand Hotel du Cap Ferrat - luxe en elegantie aan de Franse Rivièra

Het Grand Hotel du Cap Ferrat, een Four Seasons Hotel, is een icoon van elegantie en luxe aan de Franse Rivièra. Gelegen op het puntje van het schiereiland Cap-Ferrat, tussen Nice en Monaco, is dit hotel al meer dan een eeuw een toevluchtsoord voor de wereldelite.

Het hotel is genesteld in een weelderig, 7 hectare groot mediterraan park, dat een oase van rust en sereniteit biedt. Het park is ontworpen door landschapsarchitect Jean Mus en is een eerbetoon aan de rijke flora van de regio. Het biedt een adembenemend uitzicht op de azuurblauwe wateren van de Middellandse Zee en de omliggende landschappen.

Het Grand Hotel du Cap Ferrat is een meesterwerk van de Belle Époque-architectuur, ontworpen door architect Gustave Eiffel. Het hotel heeft 74 kamers, waaronder 24 suites en een exclusieve villa, allemaal ingericht met een verfijnde mix van traditionele en moderne elementen. De kamers bieden een panoramisch uitzicht op de zee of de tuinen, en sommige hebben een eigen terras of tuin.

Het hotel heeft een aantal uitstekende eetgelegenheden. Het bekroonde restaurant Le Cap, met een Michelin-ster, biedt een verfijnde culinaire ervaring met seizoensgebonden gerechten bereid door chef-kok Yoric Tièche. Voor een meer ontspannen sfeer is er de Club Dauphin, gelegen bij het iconische zwembad van het hotel, dat mediterrane gerechten serveert. De Bar des Collections, beroemd om zijn cocktails, is de perfecte plek om te ontspannen na een dag in de zon.

Het Grand Hotel du Cap Ferrat is ook de thuisbasis van de wereldberoemde Spa Four Seasons, een toevluchtsoord voor welzijn en ontspanning. De spa biedt een breed scala aan behandelingen en therapieën, waaronder de exclusieve Dr. Burgener Zwitserland verzorgingslijn. Het beschikt ook over een fitnesscentrum, een binnenzwembad, saunafaciliteiten en een kapper.

Het hotel biedt een scala aan activiteiten en ervaringen om te genieten van de schoonheid en cultuur van de Franse Rivièra. Gasten kunnen genieten van watersporten, tennis, wandelen, of de vele culturele bezienswaardigheden in de omgeving verkennen, zoals de Villa Ephrussi de Rothschild en de Villa Kérylos.

Het Grand Hotel du Cap Ferrat heeft een lange geschiedenis van het verwelkomen van beroemdheden, royalty'sen andere vooraanstaande gasten. Het staat bekend om zijn uitzonderlijke service, elegantie en discretie, en is een favoriete bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige en luxueuze ontsnapping aan de Franse Rivièra.

Het hotel heeft ook een aantal exclusieve evenementruimtes, waardoor het de ideale locatie is voor bruiloften, privéfeesten en zakelijke evenementen. De prachtige tuinen, het terras met uitzicht op de zee en de elegante interieurs vormen een onvergetelijke achtergrond voor elk evenement.

Een van de meest unieke kenmerken van het Grand Hotel du Cap Ferrat is het privézwembad, Club Dauphin. Het zwembad, dat wordt gevuld met zeewater, is gelegen aan de rand van de klif en biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee. Het zwembad is bereikbaar via een privé-kabelbaan, wat bijdraagt aan de exclusieve en unieke ervaring van het hotel.

Het Grand Hotel du Cap Ferrat is meer dan alleen een hotel; het is een symbool van de glamour en elegantie van de Franse Rivièra. Het combineert de charme en geschiedenis van een historisch hotel met de luxe en service van de Four Seasons, waardoor het een onvergelijkbare bestemming is.

Gasten van het hotel prijzen vaak de onberispelijke service, de prachtige locatie en de uitstekende faciliteiten. Veel gasten merken op dat hun verblijf in het Grand Hotel du Cap Ferrat een van de meest memorabele ervaringen van hun leven was.

Het Grand Hotel du Cap Ferrat belichaamt de tijdloze glamour van de Franse Rivièra. Of u nu wilt ontspannen in de weelderige tuinen, genieten van de verfijnde keuken, uzelf onderdompelen in de spa, of gewoon genieten van het adembenemende uitzicht, het Grand Hotel du Cap Ferrat biedt een onvergetelijke en luxueuze ervaring. Het is zonder twijfel een van de meest prestigieuze bestemmingen aan de Côte d'Azur, een plek waar elke gast zich als royalty kan voelen.

Grand Hotel du Cap Ferrat

Het Grand Hotel du Cap Ferrat biedt een breed scala aan faciliteiten en diensten die zijn ontworpen om aan de behoeften van elke gast te voldoen. Hier zijn enkele van de opmerkelijke faciliteiten die het hotel te bieden heeft:

Restaurants en Bars

  • Le Cap met een Michelin-ster is een culinair hoogtepunt van het Grand Hotel du Cap Ferrat. Onder leiding van de getalenteerde chef-kok Yoric Tièche, biedt Le Cap een verfijnde culinaire ervaring die de rijkdom van de lokale producten benadrukt. Het restaurant is gevestigd in een elegante eetzaal die uitkijkt op de Middellandse Zee, waardoor gasten kunnen genieten van een adembenemend uitzicht terwijl ze dineren. Het interieur van Le Cap is een mix van klassieke elegantie en moderne verfijning, met een lichte en luchtige sfeer die perfect past bij de mediterrane omgeving. Chef-kok Yoric Tièche is bekend om zijn creatieve en innovatieve benadering van de Franse keuken. Hij maakt gebruik van seizoensgebonden ingrediënten van de hoogste kwaliteit, veelal afkomstig van lokale producenten, om gerechten te creëren die zowel visueel aantrekkelijk als heerlijk van smaak zijn. Zijn menu'sveranderen met de seizoenen om de versheid en diversiteit van de producten te weerspiegelen. Le Cap biedt zowel à la carte opties als vastgestelde menu s, waaronder een speciaal degustatiemenu dat gasten de mogelijkheid biedt om een scala aan chef Tièche'screaties te proeven. De wijnkaart van het restaurant is net zo indrukwekkend, met een uitgebreide selectie van wijnen uit de beste wijnstreken van Frankrijk en daarbuiten. Of het nu gaat om een romantisch diner voor twee of een feestelijke maaltijd met vrienden en familie, Le Cap biedt een onvergetelijke culinaire ervaring in een van de meest prachtige locaties aan de Franse Rivièra.

  • Club Dauphin is een van de hoogtepunten van het Grand Hotel du Cap Ferrat. Gelegen bij het iconische zwembad van het hotel, biedt Club Dauphin een ontspannen en informele eetervaring met een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. Het restaurant is vernoemd naar het zwembad, Club Dauphin, dat al sinds de opening van het hotel in 1908 een kenmerkend element is. Het zwembad, dat wordt gevuld met zeewater, is gelegen aan de rand van de klif en biedt een spectaculair uitzicht op de zee. Club Dauphin serveert een scala aan mediterrane gerechten, met een focus op verse, lokale ingrediënten. Het menu is geïnspireerd op de zonnige, levendige smaken van de Côte d'Azur en bevat een verscheidenheid aan vis, zeevruchten, gegrild vlees, salades en pasta s. Het restaurant biedt ook een selectie van verfrissende cocktails en andere dranken, perfect om te genieten naast het zwembad. De sfeer in Club Dauphin is ontspannen en ongedwongen, waardoor het de perfecte plek is om te genieten van een lange, luie lunch of om te ontspannen met een drankje terwijl u geniet van de zonsondergang. Met zijn prachtige locatie, heerlijk eten en ontspannen sfeer, is Club Dauphin een must-visit voor iedereen die verblijft in het Grand Hotel du Cap Ferrat.

  • La Véranda biedt een meer informele eetervaring, ideaal voor gasten die op zoek zijn naar een ontspannen en comfortabele sfeer. Met een prachtig uitzicht op de tuinen en de zee, biedt La Véranda een serene setting voor een heerlijke maaltijd. Het menu van La Véranda is een viering van de Provençaalse en mediterrane keuken, met een focus op verse, lokale ingrediënten. Het biedt een breed scala aan gerechten, van lichte salades en gegrilde vis tot hartige vleesgerechten en heerlijke desserts. Het restaurant biedt ook een uitgebreide wijnkaart, met een selectie van wijnen uit de regio en daarbuiten. Het interieur van La Véranda is warm en uitnodigend, met comfortabele stoelen, houten tafels en grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten. Het restaurant heeft ook een prachtig terras, waar gasten buiten kunnen dineren terwijl ze genieten van het uitzicht. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen lunch, een intiem diner of gewoon een plek om te ontspannen met een glas wijn, La Véranda biedt een gastvrije en comfortabele omgeving waar u kunt genieten van de heerlijke smaken van de mediterrane keuken.

  • Bar des Collections is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van een drankje voor of na het diner. Met zijn elegante interieur en gezellige sfeer, is de Bar des Collections een favoriete ontmoetingsplaats voor gasten en bezoekers. De bar staat bekend om zijn uitgebreide cocktailmenu, dat een mix van klassieke favorieten en innovatieve creaties bevat. Van verfrissende mojito'stot rijke, aromatische oude mode s, er is een cocktail voor elke smaak. Daarnaast biedt de bar ook een selectie van fijne wijnen, premium sterke dranken en ambachtelijke bieren. Maar de Bar des Collections is meer dan alleen een plek om te drinken. Het is ook een plek om te genieten van de kunst van het cocktailmaken. De ervaren bartenders zijn meesters in hun vak en bieden gasten de kans om te kijken hoe ze elk drankje met precisie en flair bereiden. Het interieur van de Bar des Collections is even indrukwekkend als het drankmenu. De bar is ingericht met een verzameling kunstwerken en memorabilia, waardoor het een unieke en boeiende sfeer heeft. Comfortabele stoelen, zachte verlichting en live muziek dragen bij aan de ontspannen en verfijnde sfeer. Of u nu wilt genieten van een pre-diner aperitief, een late-night digestief of gewoon een ontspannen drankje met vrienden, de Bar des Collections biedt een elegante en gastvrije omgeving waar u kunt genieten van enkele van de beste cocktails aan de Franse Rivièra.

Accommodatie

  • Kamers en Suites: De accommodatie in het Grand Hotel du Cap Ferrat is ontworpen om een gevoel van luxe en comfort te bieden. Het hotel heeft in totaal 74 kamers, waaronder 24 suites, elk met een uniek ontwerp en inrichting. Elke kamer en suite in het hotel is elegant ingericht, met een harmonieuze mix van klassieke en moderne stijlen. De kamers zijn ruim en licht, met grote ramen die een panoramisch uitzicht bieden op de zee of de weelderige tuinen van het hotel. Sommige kamers en suites hebben ook een eigen terras of tuin, waardoor gasten nog meer kunnen genieten van de prachtige omgeving. De kamers zijn uitgerust met alle moderne voorzieningen die gasten nodig kunnen hebben, waaronder een flatscreen-tv, minibar, kluis, airconditioning en gratis Wi-Fi. De badkamers zijn even indrukwekkend, met marmeren afwerkingen, diepe badkuipen en luxe toiletartikelen. De suites bieden extra ruimte en luxe, met aparte woon- en slaapgedeeltes, en in sommige gevallen zelfs een eigen zwembad of jacuzzi. Of u nu kiest voor een kamer of een suite, u kunt er zeker van zijn dat u zult genieten van een verblijf van ongeëvenaarde luxe en comfort in het Grand Hotel du Cap Ferrat.

  • Villa Rose-Pierre: voor gasten die op zoek zijn naar een nog hoger niveau van privacy en luxe, biedt het Grand Hotel du Cap Ferrat de exclusieve Villa Rose-Pierre. Deze prachtige villa, genesteld in de weelderige tuinen van het hotel, biedt de ultieme luxe ervaring aan de Franse Rivièra. De Villa Rose-Pierre is een vrijstaand verblijf met vier slaapkamers, elk met een eigen en-suite badkamer. De villa is prachtig ingericht in een stijl die zowel elegant als huiselijk is, met comfortabele meubels, kunstwerken en een warm kleurenpalet dat de sfeer van de Middellandse Zee weerspiegelt. De villa heeft een ruime woonkamer, een volledig uitgeruste keuken en een eetkamer, waardoor het de perfecte plek is voor gezinnen of groepen vrienden om samen tijd door te brengen. Buiten is er een groot privézwembad, een tennisbaan en een prachtig aangelegde tuin. De villa heeft ook een privétoegang tot de zee, waardoor gasten kunnen genieten van een verfrissende duik in de Middellandse Zee wanneer ze maar willen. Gasten van de Villa Rose-Pierre kunnen ook gebruik maken van alle faciliteiten en diensten van het hotel, waaronder de restaurants, de spa en de conciërgediensten. Een verblijf in de Villa Rose-Pierre is echt een ervaring van ongeëvenaarde luxe en privacy, waardoor het de perfecte keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar het allerbeste dat het Grand Hotel du Cap Ferrat te bieden heeft.

Wellness en Recreatie

  • De Spa Four Seasons in het Grand Hotel du Cap Ferrat is een toevluchtsoord voor welzijn en ontspanning. Deze wereldberoemde spa is ontworpen om een serene en rustgevende omgeving te bieden waar gasten kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en zich kunnen onderdompelen in een wereld van rust en verjonging. De spa biedt een breed scala aan behandelingen en therapieën, ontworpen om zowel lichaam als geest te verzorgen. Dit omvat alles van massages en gezichtsbehandelingen tot lichaamspakkingen en scrubs. De spa maakt gebruik van de exclusieve Dr. Burgener Zwitserland verzorgingslijn, bekend om zijn hoogwaardige, natuurlijke ingrediënten en innovatieve huidverzorgingstechnologieën. De Spa Four Seasons beschikt ook over een fitnesscentrum met state-of-the-art apparatuur, een binnenzwembad, saunafaciliteiten en een kapper. Er zijn ook yoga- en pilateslessen beschikbaar, evenals persoonlijke trainingssessies. Elke ervaring in de Spa Four Seasons is volledig gepersonaliseerd, met behandelingen en therapieën die zijn afgestemd op de individuele behoeften en voorkeuren van elke gast. Of u nu op zoek bent naar een diepe ontspanning, verjonging of gewoon een beetje verwennerij, de Spa Four Seasons biedt een luxe wellness-ervaring die u niet snel zult vergeten..

  • Fitnesscentrum: voor gasten die hun fitnessroutine willen behouden tijdens hun verblijf, biedt het Grand Hotel du Cap Ferrat een state-of-the-art fitnesscentrum. Het centrum is uitgerust met een scala aan hoogwaardige cardio- en krachttrainingsapparatuur, waardoor gasten een volledige lichaamstraining kunnen krijgen. Het fitnesscentrum beschikt over loopbanden, elliptische trainers, fietsen en roeimachines voor cardio-training. Voor krachttraining zijn er gewichten, halters en krachttrainingsmachines beschikbaar. Er is ook een gebied voor functionele training, met oefenballen, weerstandsbanden en yoga-matten. Het fitnesscentrum is ontworpen om een lichte en luchtige ruimte te zijn, met grote ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten en een prachtig uitzicht op de tuinen van het hotel bieden. Er zijn ook kleedkamers en douchefaciliteiten beschikbaar voor het gemak van de gasten. Voor gasten die een meer gestructureerde training willen, biedt het hotel ook persoonlijke trainingssessies. Deze sessies kunnen worden aangepast aan de fitnessdoelen en het vaardigheidsniveau van de gast, of het nu gaat om gewichtsverlies, spieropbouw, flexibiliteit of algemene conditie.

  • Club Dauphin Zwembad: een van de meest iconische kenmerken van het Grand Hotel du Cap Ferrat is ongetwijfeld het Club Dauphin zwembad. Dit prachtige zwembad, gevuld met zeewater, is gelegen op een klif met uitzicht op de Middellandse Zee, waardoor het een spectaculair uitzicht biedt dat nergens anders te vinden is. Het zwembad is omgeven door een ruim zonneterras met comfortabele ligstoelen en parasols, waardoor gasten kunnen ontspannen en genieten van de zon terwijl ze uitkijken over de azuurblauwe wateren van de zee. Er is ook een poolbar die een scala aan verfrissende drankjes en lichte snacks serveert. Een van de meest unieke kenmerken van het Club Dauphin zwembad is dat het bereikbaar is via een privé-kabelbaan. Deze kabelbaan, die gasten van het hotel naar het zwembad brengt, voegt een extra element van opwinding en exclusiviteit toe aan de ervaring. Het Club Dauphin zwembad is meer dan alleen een plek om te zwemmen - het is een plek waar gasten kunnen ontspannen, zonnebaden en genieten van de adembenemende schoonheid van de omgeving.

Evenementen en Vergaderingen

  • Het Grand Hotel du Cap Ferrat is niet alleen een luxueus toevluchtsoord voor ontspanning en recreatie, maar ook een uitstekende locatie voor evenementen en vergaderingen. Het hotel beschikt over een aantal elegante evenementruimtes die kunnen worden aangepast aan een breed scala aan functies. Of u nu een intieme bruiloft plant, een groot privéfeest organiseert of een belangrijke zakelijke bijeenkomst houdt, het Grand Hotel du Cap Ferrat kan een omgeving bieden die zowel functioneel als prachtig is. De evenementruimtes variëren van grote balzalen tot kleinere vergaderzalen, en elk kan worden ingericht en aangepast aan de specifieke behoeften van uw evenement. Een van de meest opvallende evenementruimtes is de Grand Salon, een prachtige balzaal die plaats biedt aan maximaal 500 gasten. Met zijn hoge plafonds, kristallen kroonluchters en grote ramen die uitkijken op de Middellandse Zee, is de Grand Salon een indrukwekkende locatie voor bruiloften, gala'sen andere grote evenementen. Voor kleinere evenementen of zakelijke bijeenkomsten biedt het hotel een aantal vergaderzalen. Deze kamers zijn uitgerust met de nieuwste technologie, waaronder high-speed internettoegang en audiovisuele apparatuur, en kunnen worden opgezet in verschillende configuraties om aan uw behoeften te voldoen. Bovendien biedt het hotel een volledig scala aan evenementendiensten, waaronder catering, decoratie, technische ondersteuning en evenementenplanning. Het ervaren evenemententeam van het hotel staat klaar om u te helpen bij elke stap van het proces, van de eerste planning tot de uitvoering op de dag van het evenement, om ervoor te zorgen dat uw evenement een onvergetelijk succes wordt.

  • Vergaderzalen: Het Grand Hotel du Cap Ferrat is een uitstekende keuze voor zakelijke evenementen, met verschillende vergaderzalen die zijn ontworpen om aan de behoeften van elke zakelijke bijeenkomst of conferentie te voldoen. De vergaderzalen van het hotel zijn uitgerust met de nieuwste technologie om ervoor te zorgen dat uw evenement soepel verloopt. Dit omvat high-speed internettoegang, audiovisuele apparatuur voor presentaties en videoconferenties, en technische ondersteuning om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt. De vergaderzalen zijn ook flexibel in hun opstelling, met de mogelijkheid om te worden geconfigureerd als een theater, klaslokaal, U-vorm of bestuurskamer, afhankelijk van de behoeften van uw evenement. Elke kamer is ook voorzien van comfortabele stoelen en veel natuurlijk licht, om een aangename en productieve omgeving te creëren. Naast de vergaderzalen zelf, biedt het Grand Hotel du Cap Ferrat ook een scala aan diensten om uw zakelijke evenement te ondersteunen. Dit omvat cateringopties voor pauzes en maaltijden, evenementenplanning om u te helpen bij het organiseren van uw evenement, en accommodatie voor gasten die van ver komen.

Overige faciliteiten

  • Kinderclub: Het hotel biedt een scala aan activiteiten voor jongere gasten, waaronder een kinderclub.
  • Conciërgediensten: Het hotel biedt een scala aan conciërgediensten, waaronder persoonlijke shopping, privétransfers en gepersonaliseerde excursies.
  • Tennisbaan: Gasten kunnen genieten van een spelletje tennis op de privé tennisbaan van het hotel.


Elk van deze faciliteiten draagt bij aan de onvergelijkbare luxe ervaring die het Grand Hotel du Cap Ferrat biedt aan zijn gasten. Het Grand-Hôtel du Cap-Ferrat is gelegen op het prestigieuze adres 71 Boulevard du Général de Gaulle, 06230 in Saint-Jean-Cap-Ferrat, Frankrijk. Voor vragen of reserveringen kunt u het hotel bereiken op het volgende telefoonnummer: +33 4 93 76 50 50.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...