De pracht van Le Negresco - een reis door kunst en luxe

In het hart van de Franse Rivièra, waar de zon het azuurblauwe water kust en de lucht gevuld is met de geur van zout en luxe, staat het iconische Le Negresco hotel. Dit hotel, een symbool van weelde en elegantie, is meer dan een verblijfplaats; het is een reis door de tijd, een viering van kunst en een ode aan de Belle Epoque.

De Glans van Le Negresco
 

Een Droom Gerealiseerd

Het verhaal van Le Negresco begint met Henri Negresco, geboren in 1868 in Roemenië. Deze ambitieuze immigrant werkte zich op in de horeca, met ervaringen in beroemde Europese en Amerikaanse etablissementen. Zijn droom om een eigen hotel te openen werd werkelijkheid toen Le Negresco in 1913 zijn deuren opende. Architect Édouard-Jean Niermans, bekend om zijn veelzijdige stijl, combineerde neoclassicisme, barok en rococo om een uniek meesterwerk te creëren.

Een Paleis van Kunst en Cultuur

Onder de leiding van Madame Jeanne Augier, die het hotel in 1957 overnam, transformeerde Le Negresco in een waar kunstparadijs. Zij breidde de kunstcollectie van Henri Negresco uit met werken van Salvador Dali, Miró, Moretti en Niki de Saint Phalle. Vandaag de dag is het hotel een schatkamer van klassieke en hedendaagse kunst, die vijf eeuwen Franse geschiedenis omvat.

Een Unieke Ervaring in Elke Kamer

Le Negresco herbergt 102 kamers en 26 suites, elk met een eigen thema en ingericht met meubels uit verschillende historische perioden. Van de klassieke kamers tot de luxueuze Signature Suites, elke ruimte biedt een unieke ervaring. De Versailles Suite is een eerbetoon aan de pracht van het Paleis van Versailles, terwijl de Royal Suite koninklijke grandeur uitstraalt met een privéterras en panoramisch uitzicht op zee.

Gastronomische Hoogstandjes

Het hotel biedt diverse eetgelegenheden, waaronder het Michelin-sterrenrestaurant Le Chantecler. Onder leiding van chef-kok Virginie Basselot kunnen gasten genieten van verfijnde Franse en Mediterrane gerechten. Voor een meer ontspannen sfeer is er La Rotonde, een brasserie die zowel binnen als op het terras een gezellige sfeer biedt.

Ontspanning en Luxe

In 2023 verwelkomt Le Negresco een nieuwe spa, een toevluchtsoord van luxe en ontspanning. Met een binnenzwembad, meerdere behandelruimtes en exclusieve cabines, belooft de spa een onvergetelijke ervaring te bieden.

Een Reis door de Tijd en Kunst
 

De Kunstcollectie: Een Venster op de Wereld

Le Negresco is niet alleen een hotel, maar ook een levend museum. De kunstcollectie, zorgvuldig samengesteld door Madame Augier, biedt een fascinerende blik op verschillende kunststromingen en tijdperken. Van de werken van Dali tot de sculpturen van Niki de Saint Phalle, elke gang en kamer in het hotel is een ontdekkingstocht door de kunstgeschiedenis.

De Kamers: Een Verhaal in Elke Ruimte

Elke kamer in Le Negresco vertelt zijn eigen verhaal. De Louis XIV-kamers, met meubels en kunst uit de 17e eeuw, nemen gasten mee naar de tijd van de Zonnekoning. De Napoleon III-kamers, met voorwerpen uit de 19e eeuw, bieden een blik op de weelderige stijl van die periode. Deze kamers zijn niet alleen een plek om te verblijven, maar ook een ervaring op zich.

Culinair Genot: Een Symfonie van Smaken

In Le Chantecler, het kroonjuweel van Le Negresco, creëert chef-kok Virginie Basselot culinaire meesterwerken. Haar 8-gangenmenu 'Les Secrets de Virginie' is een reis door de Franse gastronomie, waarbij elke gang een nieuw verhaal vertelt. La Rotonde, met zijn speelse sfeer en uitzicht op zee, biedt een meer ontspannen, maar niet minder verfijnde eetervaring.

De Spa: Een Oase van Rust

De nieuwe spa van Le Negresco, gepland voor eind 2023, belooft een toevluchtsoord te worden voor welzijn en ontspanning. Met een binnenzwembad dat baadt in natuurlijk licht en diverse behandelruimtes, biedt de spa een ontsnapping aan de drukte van het dagelijks leven en een kans om te herbronnen in luxe.

Le Negresco en de Franse Rivièra
 

De Ligging: Aan de Puls van Nice

Le Negresco geniet van een bevoorrechte locatie aan de Promenade des Anglais, het kloppende hart van Nice. Gasten kunnen vanuit het hotel de levendige stad verkennen, van de kronkelende straatjes van de oude stad tot de glinsterende wateren van de Baai der Engelen.

Le Negresco Beach Club: Zon, Zee en Gastronomie

Direct tegenover het hotel ligt Le Negresco Beach Club, La Plage. Hier kunnen gasten genieten van zonnebaden, watersporten en uitstekende gastronomie. Met gerechten bereid door chef-kok Basselot is La Plage de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de Middellandse Zee.

Een Ervaring voor Alle Zintuigen

Le Negresco is meer dan een hotel; het is een ervaring die alle zintuigen aanspreekt. Van de visuele pracht van de kunstcollectie tot de gastronomische hoogstandjes in de restaurants, van de tactiele luxe van de kamers tot de serene geluiden van de zee bij La Plage, Le Negresco biedt een onvergetelijke ervaring.

Een Iconisch Hotel met Tijdloze Charme

Le Negresco, met zijn rijke geschiedenis, prachtige kunstcollectie, luxueuze kamers en suites, en uitzonderlijke culinaire ervaringen, blijft een icoon van luxe en elegantie aan de Franse Rivièra. Het is een bestemming die zowel de geest als de ziel verrijkt, een plaats waar kunst, cultuur en luxe samenkomen om een unieke ervaring te creëren.

De Unieke Ervaringen van Le Negresco
 

De Roze Koepel: Een Symbool van Nice

Een van de meest opvallende kenmerken van Le Negresco is de roze koepel, die vanaf de Promenade des Anglais te zien is. Deze koepel is niet alleen een architectonisch hoogstandje, maar ook een symbool van Nice zelf. De kleur weerspiegelt de tint van de huid na een dag zonnebaden aan de Rivièra, een speelse knipoog naar het zonnige klimaat van de regio.

Kunst en Cultuur: Een Levend Museum

Le Negresco is een paradijs voor kunstliefhebbers. Met kunstwerken die vijf eeuwen Franse geschiedenis bestrijken, biedt het hotel een unieke kans om te dwalen door een levend museum. De kunstcollectie, zichtbaar in de openbare ruimtes en gangen, maakt van elke wandeling een ontdekkingstocht.

Thematische Suites: Een Reis door Tijdperken

Elke suite in Le Negresco is een eerbetoon aan een historisch tijdperk of een beroemde kunstenaar. De Dali Suite, bijvoorbeeld, dompelt gasten onder in de surrealistische wereld van Salvador Dali, terwijl de Pompadour Suite de elegantie en verfijning van de 18e eeuw weerspiegelt. Deze thematische benadering maakt elk verblijf uniek en onvergetelijk.

Gastronomische Ontdekkingen: Van Strand tot Sterrenrestaurant

Of het nu gaat om een lichte lunch aan het strand bij La Plage of een verfijnd diner in Le Chantecler, Le Negresco biedt een breed scala aan culinaire ervaringen. De nadruk ligt op verse, lokale ingrediënten en innovatieve bereidingen, waardoor elke maaltijd een ontdekking is van de rijke smaken van de Franse Rivièra.

De Toekomst van Le Negresco
 

Innovatie en Traditie: De Nieuwe Spa

Met de opening van de nieuwe spa eind 2023 zet Le Negresco zijn traditie van innovatie en luxe voort. De spa zal een oase van rust bieden in het hart van Nice, met behandelingen die zowel lichaam als geest verjongen. Dit nieuwe aanbod versterkt de positie van Le Negresco als een bestemming die zowel de historische charme als moderne luxe biedt.

Duurzaamheid en Engagement

Le Negresco is zich bewust van zijn rol in de gemeenschap en de wereld. Het hotel zet zich in voor duurzame praktijken en ondersteunt lokale kunstenaars en ambachtslieden. Door deze inzet biedt Le Negresco een verblijf dat niet alleen luxueus is, maar ook verantwoord en betrokken bij de bredere wereld.

Een Tijdloze Bestemming

Le Negresco blijft een tijdloze bestemming voor reizigers die op zoek zijn naar luxe, cultuur en geschiedenis. Met zijn unieke mix van historische grandeur en moderne voorzieningen biedt het hotel een onvergetelijke ervaring aan de Franse Rivièra.
 

Uw Uitnodiging naar Le Negresco
 

In de schaduw van de roze koepel, een herkenningspunt van Nice, nodigt Le Negresco u uit voor een onvergetelijke ervaring waar kunst, geschiedenis en luxe samenkomen. Dit majestueuze hotel, gelegen aan de Promenade des Anglais, biedt niet alleen een verblijf, maar een reis door een wereld van verfijning en schoonheid. Voor meer informatie, bezoek hun website op www.hotel-negresco-nice.com. Reserveringen kunnen telefonisch worden gemaakt via +33 4 93 16 64 00, of u kunt het hotel persoonlijk bezoeken op 37 Promenade des Anglais, 06000 Nice, Frankrijk. Of u nu komt voor de indrukwekkende kunstcollectie, de gastronomische hoogstandjes of simpelweg om te baden in de luxe van een van de meest iconische hotels ter wereld, Le Negresco belooft een ervaring die u nooit zult vergeten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...