Four Seasons beheert het historische Hotel Danieli in Venetië

Four Seasons Hotels and Resorts, en Gruppo Statuto, een van de meest vooraanstaande hotelontwikkelingsbedrijven van Italië, hebben aangekondigd dat Four Seasons het beheer van het historische Hotel Danieli op zich zal nemen. Na uitgebreide renovaties zal het pand in 2025 opnieuw worden geïntroduceerd als Hotel Danieli, Venezia, A Four Seasons Hotel.

Gelegen in de regio Riva degli Schiavoni van Venetië langs het Canal Grande, grenzend aan het Piazza San Marco, het hotel bestaat uit drie gebouwen: het 14e-eeuwse Palazzo Dandolo en twee 19e eeuwse toevoegingen verbonden door bruggen - Palazzo Casa Nuova en Palazzo Danieli Excelsior.

Het rijke erfgoed van Hotel Danieli is overal in het pand te zien, tentoongesteld in de prachtig bewaard gebleven Venetiaanse gotische architectuur, samen met kunst en antiek uit de hele geschiedenis van het pand. 'Italië is een geliefde en belangrijke bestemming voor luxe reizigers, en we hebben geprofiteerd van de kracht van deze markt met vastgoedverbeteringen en ongelooflijke nieuwe toevoegingen aan ons portfolio - veel van hen in samenwerking met onze langdurige partners, Gruppo Statuto', zegt Bart Carnahan, President, Global Business Development and Portfolio Management, Four Seasons Hotels and Resorts. 'Met Hotel Danieli voegen we nog een iconisch pand toe aan ons Italiaanse portfolio, waar we de historische erfenis van dit Venetiaanse monument zullen eren en tegelijkertijd de uitzonderlijke Four Seasons-service-ervaring zullen introduceren op een van de populairste bestemmingen van Italië.' Venetië is wereldwijd een belangrijke reismarkt, gevierd om zijn kunst, cultuur en architectuur.

De stad staat ook bekend om zijn unieke geografie, omdat het is gebouwd op een archipel van honderden eilanden, waarvan sommige op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, verbonden door bruggen en kanalen. Reizigers verkennen de stad via het water of te voet, waardoor ze bij elke bocht de buitengewone bezienswaardigheden en attracties kunnen bewonderen. „Hotel Danieli is een gerenommeerd en historisch pand in Venetië, en we zijn ervan overtuigd dat onze samenwerking met Four Seasons zal helpen het hotel naar het volgende hoofdstuk te leiden, met behoud van de standaard van kwaliteit en uitmuntendheid die gasten van het hotel gewend zijn”, zegt Giuseppe Statuto, eigenaar van Gruppo Statuto. 'Samen met Four Seasons hebben onze eigendommen in Milaan en Taormina groot succes geboekt, en Hotel Danieli zal een perfecte aanvulling zijn op deze ervaringen van wereldklasse die ongeëvenaard zijn in Italië.'

Hotel Danieli heeft een lange geschiedenis als een van de meest luxueuze hotels in Venetië met een ideale locatie in het hart van de stad. Gasten bevinden zich op korte loopafstand van talloze bezienswaardigheden, waaronder de marktkraampjes van het Piazza San Marco, gondelritten langs het kanaal en de Basiliek van San Marco.

Gasten worden ondergedompeld in de pracht van het pand vanaf het moment dat hun verblijf begint, en genieten van een unieke aankomstervaring op de boot via het Canal Grande. De kamers bieden een uitzonderlijk uitzicht op het Canal Grande, de omliggende stad en de baai van Venetië. Het pand beschikt ook over vier restaurants en bars, die ook genieten van een prachtig uitzicht, evenals zeven vergader- en evenementenruimtes.

Het hotel zal uitgebreide renovaties ondergaan voordat het wordt heropend als een Four Seasons-ervaring, waarbij de beroemde ontwerper Pierre-Yves Rochon toezicht houdt op het interieur. Rochon heeft gewerkt aan verschillende andere historische Four Seasons eigendommen in Europa, waaronder in Florence, Parijs, Cap-Ferrat en Megève.

Tijdens de renovatieperiode blijft het pand open met geselecteerde diensten en voorzieningen beschikbaar. Gedurende deze tijd wordt het hotel beheerd en beheerd door Gruppo Statuto onder de naam The Hotel Danieli, Venezia. Na heropening als Four Seasons ervaring in 2025, zal Hotel Danieli, Venezia, A Four Seasons Hotel, zich aansluiten bij de groeiende collectie eigendommen van Four Seasons in Italië, waaronder Four Seasons Hotel Milano, dat onlangs uitgebreide renovaties van de gemeenschappelijke ruimtes heeft ondergaan; Four Seasons Hotel Firenze; San Domenico Paleis, Taormina, A Four Seasons Hotel; en een aankomend resort in Puglia.

Het Hotel Danieli in Venetië biedt een scala aan bars, restaurants, faciliteiten, activiteiten en andere voorzieningen voor zijn gasten. Hieronder volgt een opsomming van wat u kunt verwachten:

  • Restaurant Terrazza Danieli: Dit restaurant bevindt zich op het dak van het hotel en biedt een spectaculair uitzicht op de lagune van Venetië en de San Giorgio Maggiore. Het serveert een scala aan regionale gerechten en internationale gerechten, bereid met verse en seizoensgebonden ingrediënten.
  • Restaurant Danieli Bistro: Dit informele restaurant biedt een selectie van Italiaanse en Venetiaanse gerechten, evenals een selectie van wijnen en cocktails.
  • Bar Dandolo: Deze bar is vernoemd naar de beroemde Dandolo-familie van Venetië en biedt een scala aan cocktails en wijnen, evenals een selectie van hapjes en lichte maaltijden.
  • Salon Marco Polo: Deze elegante lounge biedt een ontspannen sfeer en een selectie van cocktails, wijnen en sterke dranken.
  • Faciliteiten: Het hotel heeft een fitnessruimte en een sauna die beschikbaar zijn voor gasten die willen ontspannen en fit blijven tijdens hun verblijf.
  • Activiteiten: Het hotel biedt ook verschillende activiteiten en excursies voor gasten, zoals rondleidingen door Venetië, bezoeken aan de nabijgelegen eilanden Murano, Burano en Torcello, en wijnproeverijen in de omgeving.
  • Andere voorzieningen: Het hotel heeft ook een 24-uursreceptie, een conciërgeservice, een wasservice en een parkeerservice. Er is ook gratis WiFi beschikbaar voor gasten die verbonden willen blijven tijdens hun verblijf.


Het Hotel Danieli in Venetië biedt dus een brede selectie van bars, restaurants, faciliteiten, activiteiten en andere voorzieningen om ervoor te zorgen dat gasten een aangenaam en comfortabel verblijf hebben.


>>> klik hier voor meer informatie over Hotel Danieli Venezia - a Four Seasons Hotel <<<
>>> klik hier voor meer informatie over Four Seasons Hotel Firenze <<<
>>> klik hier voor meer informatie over San Domenico Paleis <<<


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...