Six Senses Vana opent in de Himalayas van India

Vana is al vele jaren een toevluchtsoord voor herbalancering, genezing en leren, gebaseerd op haar ambitie om gasten te helpen het beste spirituele, emotionele, fysieke en intellectuele potentieel te bereiken.

Het biedt een reis van zelfontdekking en transformatie, waarbij alles wordt gepersonaliseerd volgens de behoeften van elke gast. Bij een verblijf van minimaal drie nachten worden traditionele praktijken zoals Ayurveda, yoga en Tibetaanse geneeskunde naast de nieuwste complementaire therapieën geïntegreerd in een dagelijkse routine, waarbij gasten zachtjes worden aangezet op hun pad naar vitaliteit. Voor een volledige ontgifting van lichaam en geest verwelkomen de Ayurvedische Panchakarma-retraites gasten tot een maand lang.

Vana'saanpak is authentiek en rustgevend, maar ook vastberaden en effectief. Ter ere van en voortbouwend op deze fundamenten, is Six Senses verheugd om dit geliefde en gevestigde wellness-pareltje dit najaar in zijn portfolio te brengen. Six Senses is nooit verlegen om conventies te trotseren en heeft zijn succes gebouwd op zijn toewijding aan welzijn, en het doel is om met Vana'steam samen te werken om nieuwe ervaringen te verweven met de bestaande formule die door de retraite wordt aangeboden en deze naar een breder wereldwijd publiek te brengen. Het pand is ook een geweldige toevoeging voor het merk in India, naast Six Senses Fort Barwara in Rajasthan.

'Met zijn eeuwenoude helende tradities en spirituele praktijken, is India al lang aangekondigd als de ultieme wellness-gateway en, op een zachte maar opzettelijke manier, speelt dit ook in op wie wij zijn', zegt CEO van Six Senses Neil Jacobs. “Vana komt naar ons met een sterke filosofie en loyale Vanavasi-klanten, gemanifesteerd door oprichter Veer Singh. Het zaadje werd in Veers geest gezaaid door zijn diepe interesse in en respect voor duurzame landbouw, traditionele wijsheid en de natuur, die we zullen blijven koesteren onder het merk Six Senses. Dit huwelijk, gemaakt in de Himalaya, stelt ons in staat om voort te bouwen op wat bestaat met enkele van onze kenmerkende ervaringen.”

In een reactie op het laatste hoofdstuk in het Vana-verhaal voegt oprichter Veer Singh toe: “Vana die Six Senses Vana wordt, is de meest natuurlijke en logische stap voor dit kostbare en mooie toevluchtsoord. Ik voel me nederig door de zorg en gevoeligheid die Six Senses heeft getoond om al het goede aan Vana te beschermen en te koesteren.

Ik ben verheugd om te zien hoe ze ons huidige aanbod zullen verdiepen en versterken en het zullen aanvullen met kenmerkende ervaringen die ze met succes over de hele wereld hebben uitgeprobeerd en getest. Ik zie geen reden waarom Six Senses Vana niet zal worden wat we wilden zijn toen Vana voor het eerst werd geopend: het meest iconische wellness-retraite ter wereld.” Vana betekent bos, en het ligt inderdaad verscholen tussen biologische keukens en kruidentuinen in een reservaat met zoutbomen in de weelderige en lommerrijke regio Mussoorie in India. Dicht bij Rishikesh, de geboorteplaats van yoga, en ten noorden van Dehradun bij de nadering van de Himalaya, is dit een plek om je eigen pad te herontdekken.

Er is niet één gemeenschappelijk doel dat gasten komen bereiken, en het aankomstconsult zal de hele reis blijven begeleiden met een welzijnsscreening die aanvullende analyse en inzichten biedt. Het unieke van elke gast is van fundamenteel belang voor het creëren van een persoonlijk programma met oude praktijken, complementaire therapieën en veel beweging. Sommigen willen zich concentreren op natuurlijke genezing, hun yogabeoefening verdiepen of hun gewicht holistisch aanpakken; anderen komen voor Panchakarma, of rust en ontspanning. Vanaf dit najaar kunnen gasten hun eigen spa-producten proberen te maken in de Alchemy Bar en hun herstel verbeteren met een biohacking-aanbod.

Sleep With Six Senses zorgt ervoor dat gasten oude gewoonten afleren en fysieke of mentale uitputting omkeren met behulp van slimme hulpmiddelen en begeleiding om gezond te slapen en wakker te worden, klaar om elke dag te omarmen. In India is eten altijd gezien als een offer aan het goddelijke, en de zorgvuldig bereide menu'svan de retraite komen overeen met de Eat With Six Senses-richtlijnen van natuurlijke ingrediënten, lokaal en duurzaam, en minder is meer. De biologische tuinen worden uitgebreid, zodat ingrediënten kunnen worden beïnvloed door de seizoenen en persoonlijke voorkeuren, terwijl ze worden aangepast aan de locatie en bijdragen aan het behoud en de heropleving van de lokale cultuur en tradities. De keuken zal daarom worden verbouwd, niet ingevlogen, en inheems en opzettelijk. De bar serveert gezonde drankjes, struiken en tonics en wordt een verzamelpunt om de kracht van het 'wij' in wellness te activeren. Naast een lifestyle-conceptstore voor duurzame mode- en spaproducten, komt er ook een Cinema Paradiso, banen voor verschillende balspellen en ervaringen die gebruikmaken van de locatie van de retraite om beweging en hernieuwde verbinding met de natuur aan te moedigen. Kunst en muziek hebben een helende kracht, en creatieve expressie kan een emotionele en somatische reddingslijn zijn. Tentoonstellingen, bezoekende artiesten en optredens blijven verweven in de programmering van de retraite.

Of gasten nu alleen komen of met vrienden of familie, ze zullen vertrekken met een hele nieuwe Vana-familie. Sinds de vroege dagen van Vana, sensitivy to ecology heeft een intrinsieke rol gespeeld in het denken, creëren en behouden van harmonie met de natuurlijke wereld. Energie, water en afval worden effectief beheerd in LEED Platinum-gecertificeerde gebouwen en alle textiel en oplosmiddelen worden ingekocht in overeenstemming met duurzame normen. Deze principes zijn afgestemd op de kernwaarden van Six Senses, gecommuniceerd via het Earth Lab, waar gasten worden aangemoedigd om de verandering te zijn die ze willen zien tijdens praktische en luchtige workshops. Regeneratieve reiservaringen bieden gasten een tastbare verbinding met de lokale gemeenschap en natuurprojecten, waardoor hun Vana-reis doelgericht en positief wordt beïnvloed. Als een bewuste oase weg van India'shandelsmerk, intense kleuren, lawaai en activiteit, kijken de natuurlijk getinte kamers en suites, allemaal met balkon of terras, uit over het sal bos of de tuinen en zijn comfortabel ingericht om een ​​gevoel van harmonie op te roepen.

Van mantra'stot meditatie, massages en het activeren van de mula bandha, Six Senses Vana leidt gasten met een zacht hart maar stalen hand naar een diepgaande en doelgerichte transformatie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...