Maroma Resort & Spa is een oase van cultuur en sereniteit aan de Riviera Maya

Het Maroma Resort & Spa, genesteld in de rijke geschiedenis van Mexico, is een onvergetelijke bestemming die een diepe indruk achterlaat op zijn bezoekers. Dit prachtige resort weet de oude Mexicaanse cultuur naadloos te verweven met zijn locatie, en biedt een hoge mate van privacy in een sfeervolle hacienda-stijl. Omgeven door een weelderige jungle en verbonden met de oceaan door een betoverend wit zandstrand, is het resort een zeer gewilde bestemming over de hele wereld.

De Riviera Maya-regio verrijkt het resort met haar schoonheid en verweeft elementen van de Maya-cultuur. Maroma eert de oeroude tradities en biedt een unieke ervaring met de Maya Temazcal ceremonie, onderdeel van het Maroma Mexican Immersion Programme. Dit ritueel, dat plaatsvindt bij schemering, wordt gezien als een bron van bovennatuurlijke helende krachten en omvat therapeutische reinigingsrituelen. Door oude tradities te combineren met diepe meditatie en gezangen, helpt het ritueel om gifstoffen en stress te verminderen.

Mexicaanse keuken is wereldwijd bekend om zijn smaakvolle gerechten. Daarom organiseert Maroma Resort & Spa om de twee weken een evenement waar gasten kunnen genieten van traditionele Mexicaanse gerechten. Het evenement vindt plaats in La Cantina, het restaurant van het resort, en biedt speciale menu'smet onder andere Fideo seco, cordero rostizado en een scala aan heerlijke Botanas, vergezeld door tequila, mezcal en diverse bieren. Traditionele bands brengen de lokale muziek en dans tot leven, waardoor het evenement nog specialer wordt.

Maroma Resort & Spa biedt een uitgebreid aanbod aan faciliteiten en voorzieningen om gasten een luxueuze en onvergetelijke vakantie-ervaring te bieden. Hieronder volgt een opsomming met een gedetailleerde beschrijving van de restaurants, bars en accommodaties:

Restaurants en bars:
• La Cantina: Dit gezellige restaurant serveert traditionele Mexicaanse gerechten en biedt speciale thema-avonden met lokale specialiteiten, tequila, mezcal en een selectie van bieren, vergezeld door live muziek en dans.
• El Sol: Een verfijnd restaurant met een adembenemend uitzicht op de oceaan, gespecialiseerd in internationale gerechten en verse zeevruchten, bereid met lokale ingrediënten en een creatieve twist.
• El Restaurante: Een openluchtrestaurant aan het strand, waar gasten kunnen genieten van een informele, maar verfijnde eetervaring, met een menu dat de beste ingrediënten uit de regio combineert met internationale smaken.

Accommodaties:
• Deluxe Garden View Room: Comfortabele kamers met uitzicht op de weelderige tuinen, voorzien van een kingsize bed of twee queensize bedden, een terras of balkon en luxe voorzieningen.
• Ocean View Room: Ruime kamers met een prachtig uitzicht op de oceaan, een kingsize bed of twee queensize bedden, een terras of balkon en alle nodige voorzieningen voor een ontspannen verblijf.
• Ocean View Suite: Luxueuze suites met een panoramisch uitzicht op zee, een aparte woonkamer, een kingsize bed, een groot terras met een privézwembad en exclusieve voorzieningen om het verblijf nog aangenamer te maken.

Bij Maroma Resort & Spa zijn tal van faciliteiten en activiteiten beschikbaar om gasten een onvergetelijke ervaring te bieden. Enkele van de belangrijkste faciliteiten en activiteiten zijn:

• Kinan Spa: Deze bekroonde spa biedt een scala aan holistische behandelingen en therapieën, geïnspireerd op de oude Maya-cultuur en gericht op het bevorderen van welzijn en balans tussen lichaam, geest en ziel.

• Fitnesscentrum: Het resort beschikt over een volledig uitgerust fitnesscentrum, waar gasten kunnen trainen en in vorm blijven tijdens hun verblijf.

• Zwembaden: Gasten kunnen ontspannen bij een van de meerdere zwembaden, omringd door tropische tuinen en met uitzicht op de oceaan, en genieten van verfrissende drankjes en snacks van de zwembadbar.

• Watersporten en activiteiten: Het resort biedt een breed scala aan wateractiviteiten, zoals snorkelen, duiken, zeilen en kajakken, waardoor gasten de prachtige onderwaterwereld van de Riviera Maya kunnen ontdekken.

• Excursies en uitstapjes: Maroma Resort & Spa organiseert diverse excursies en uitstapjes, zoals bezoeken aan nabijgelegen Maya-ruïnes, avontuurlijke jungletochten en culturele ervaringen in lokale gemeenschappen.

• Kooklessen: Gasten kunnen deelnemen aan kooklessen om meer te leren over de Mexicaanse keuken en de geheimen van de smaakvolle gerechten te ontdekken.

• Romantische diners en evenementen: Het resort biedt speciale arrangementen voor romantische diners op het strand of in een intieme setting, en kan ook speciale evenementen organiseren, zoals bruiloften en jubilea.

Maroma Resort & Spa zet zich in voor duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken. Het resort maakt gebruik van lokale, natuurlijke materialen in de bouw en het ontwerp, en streeft ernaar om de impact op de omgeving tot een minimum te beperken.

In combinatie met zijn uitzonderlijke faciliteiten, activiteiten en culinaire aanbod, biedt Maroma Resort & Spa een unieke en meeslepende ervaring voor gasten die op zoek zijn naar een authentieke en ontspannen Mexicaanse vakantie aan de betoverende Riviera Maya.

De prijzen voor een verblijf in Maroma Resort & Spa beginnen vanaf €575 per nacht, op basis van twee personen in een Deluxe Garden View Room, inclusief ontbijt. Met zijn unieke mix van cultuur, privacy en rust, is Maroma Resort & Spa de ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een authentieke en serene Mexicaanse ervaring aan de prachtige Riviera Maya.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...