Château des Clans & Chef Boulud - een culinaire samenwerking

Château des Clans, een familiebedrijf dat al generaties lang de topwijnen uit de Rhône produceert, heeft de handen ineengeslagen met de beroemde chef Daniel Boulud om een luxe wijndinerervaring te creëren in de Verenigde Staten. De wijngaarden van het Château des Clans liggen langs de Rhône-rivier, midden in het hart van het zuiden van Frankrijk. Hun wijnen worden gezien als een stukje culinaire geschiedenis, die van generatie op generatie wordt doorgegeven.

De Magie van Château des Clans

Château des Clans staat bekend om zijn uitmuntende Rhône-wijnen. De wijnen variëren van de fruitige en toegankelijke Rose-blend tot de complexe rode blend Grand Clans, en alles daartussenin. De wijnen worden beschouwd als een culinaire erfenis en zijn een essentieel onderdeel van de Franse wijntraditie.

Chef Daniel Boulud: Een Culinaire Meester

Daniel Boulud, geboren in de buitenwijken van Lyon, werd opgeleid door enkele van de beste Franse chefs voordat hij in 1980 naar New York kwam. Met twee Michelin-sterren op zijn naam, staat hij bekend om zijn creatieve Franse gerechten die de seizoenen benadrukken en invloeden uit Italië, Japan en Spanje omarmen. Zijn liefde voor de rustieke Italiaanse keuken, de creativiteit van Spanje, de finesse van Japan en de superioriteit van de Franse traditie komt tot uiting in zijn gerechten.

Boulud werkt ook nauw samen met producenten, zoals een producent uit Virginia die het beste Amerikaanse duif levert. Zijn benadering van het koken van duif, of het nu gegrild, gerookt of gepocheerd is, heeft geleid tot beroemde gerechten zoals gegrilde duif met vadouvan en avocadokutney.

Een Unieke Samenwerking

De samenwerking tussen Château des Clans en Chef Boulud heeft geleid tot een reeks luxe wijndiners in verschillende steden in de VS. Deze unieke dinerervaring combineert de verschillende soorten wijnen van het Château des Clans met culinaire gerechten, bedacht en bereid door chef Boulud. De wijnliefhebbers krijgen bij deze maaltijden de kans om de magie van de Rhône-wijnen van Châteaux des Clans te ervaren met gerechten gemaakt door een van de beste chefs ter wereld.

De diners zijn net zo uniek als de wijnen zelf. Bij elke maaltijd serveert Chef Boulud een verfijnd menu dat perfect bij de specifieke wijnen past. Gasten kunnen genieten van een heerlijk driegangendiner met gerechten zoals zeebaars met tomaat-pijnboompit, gevolgd door een lamsbout met rode wijnjus. De dessertopties variëren van karamelchocolademousse tot de traditionele crème brûlée met kersen.

Café Boulud's20e Verjaardag

Naast de luxe wijndiners, vierde Chef Boulud onlangs ook de 20e verjaardag van Café Boulud in Palm Beach. Het evenement, gethematiseerd als 'One Night in Rio', werd gehouden in het Braziliaanse Hofhotel en bood gasten de kans om te genieten van heerlijke hapjes en drankjes, waaronder Whispering Angel, een van de wijnen van Château des Clans.

Conclusie

De samenwerking tussen Château des Clans en Chef Daniel Boulud is een viering van de Franse culinaire traditie en de magie van de Rhône-wijnen. Door hun gecombineerde expertise en passie hebben ze een unieke en luxe wijndinerervaring gecreëerd die de gasten niet alleen verwent met voortreffelijke wijnen en gerechten maar ook een educatieve ervaring biedt. Deze luxe wijndiners zijn de perfecte manier om te genieten van topwijnen uit het Château des Clans, gecombineerd met culinaire meesterwerken van een van de beste chefs ter wereld. Het is een ervaring die de zintuigen prikkelt en de ziel voedt, en een die de liefhebbers van goed eten en wijn niet mogen missen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...