Bulova introduceert de Tokyo Imperial Hotel geïnspireerde beperkte uitgave

De liefhebbers van unieke horloges kunnen hun hart ophalen: Bulova, het beroemde Amerikaanse horlogemerk, komt met een bijzondere collectie die geïnspireerd is op de weelde en de grandeur van het Tokyo Imperial Hotel. Deze exclusieve en beperkte Japanse editie vangt de essentie van één van Tokyo’s meest iconische gebouwen, een creatie die luxe uitstraalt en waarvan elk detail is ontworpen met finesse en precisie.

De Tokyo Imperial Hotel, sinds jaar en dag een symbool van Japanse gastvrijheid en elegantie, dient als de perfecte muze voor de nieuwste limited edition Bulova horloges. Het hotel, dat bekend staat om zijn indrukwekkende architectuur en onberispelijke service, heeft de esthetiek van de horloges beïnvloed, waardoor elke drager zich een deel voelt van deze iconische geschiedenis.

Elk horloge in deze lijn wordt gepresenteerd in een matzwarte doos, die een kunstige uyuni-illustratie bevat, een traditioneel Japans patroon dat de schoonheid van de natuurlijke wereld symboliseert. Dit wordt modern gemaakt door de toevoeging van het strakke en herkenbare Bulova-logo. De verpakking alleen al maakt het een collector'sitem.

Maar het echte vakmanschap zit natuurlijk in het horloge zelf. Elk stuk heeft een individueel genummerd identificatieplaatje dat het een persoonlijke toets geeft, evenals de Bulova-stempel die staat voor kwaliteit en authenticiteit. De vintage-geïnspireerde stempels op de wijzerplaat en de horlogekast geven de horloges een klassieke charme die naadloos samengaat met het moderne ontwerp.

De horloges zijn ontworpen met duurzaamheid in gedachten, met een waterbestendigheid tot 100 meter. Ze worden geleverd met twee verschillende lederbanden, een in zwart en een in bruin, zodat de drager kan wisselen voor verschillende gelegenheden of outfits. De watchface toont een unieke spiegelglas-designmethode, waarbij de schijf in twee delen is opgedeeld. Het bovenste gedeelte reflecteert de omgeving, terwijl het onderste deel de keuze biedt uit zes verschillende materialen. De blue-metallic wijzerplaat is daarnaast een opvallende en unieke eigenschap van de horloges.

Technologisch gezien blijven de horloges niet achter. Ze bevatten innovatieve functies zoals een Global Timer, perfect voor de internationale reiziger die snel en gemakkelijk tussen verschillende tijdzones moet kunnen schakelen. Daarnaast hebben ze een datum- en dagweergave, en een antwoordmodus. Om het gebruiksgemak te maximaliseren, zijn de horloges oplaadbaar met een magnetische inductielader.

Deze limited edition collectie vertegenwoordigt niet alleen een prachtig stukje horlogerie, maar ook een snufje technologische vooruitgang. De prijzen variëren tussen €800 en €1000, en zijn verkrijgbaar bij een select aantal winkeliers in Japan. Vanwege de strikt beperkte productie is het aan te raden niet te lang te wachten met de aanschaf om teleurstelling te voorkomen.

De gelukkigen die een van deze Bulova-horloges weten te bemachtigen, ontvangen een gesigneerde certificerende box met het nummer dat correspondeert met hun horloge. Dit certificaat, afgegeven door de officiële Bulova-leverancier, voegt nog een extra laag van exclusiviteit toe aan deze al bijzondere aankoop.

Met een Bulova-horloge uit de Tokyo Imperial Hotel Collectie draag je een verhaal om je pols. Een verhaal van traditie, luxe en onberispelijk design. Of je nu een fervente verzamelaar bent of simpelweg houdt van uitzonderlijke accessoires, deze tijdloze stukken van Bulova zijn een aanwinst voor ieders persoonlijke collectie. Het is meer dan een horloge; het is een symbool van stijl, geschiedenis en de kunst van het uurwerkmaken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...