't Zilte - een gastronomische reis in het hart van Antwerpen om nooit te vergeten

Mijn onvergetelijke diner bij 't Zilte, gevestigd op de top van het Museum aan de Stroom in Antwerpen, was een ervaring die diep roerde en niet snel zal vervagen. De intieme sfeer en stijlvolle inrichting van het restaurant, gecombineerd met de zwoele jazztonen uit de platenspeler van de chef, creëerden een gevoel van pure luxe en comfort. Elk element in 't Zilte leek zorgvuldig geselecteerd, van de warme begroeting bij binnenkomst tot het deskundige wijnadvies en het verfijnde koekje geserveerd bij de koffie. Het is duidelijk dat 't Zilte de culinaire visie van chef-kok Viki Geunes belichaamt, tot in de essentie gestript en tot in de perfectie gebracht.

Zijn hoogwaardige ingrediënten vormen er de basis voor elke creatie. Met zijn unieke creatieve benadering, tilt Geunes deze culinaire schatten naar nieuwe hoogten. Elke hap was spannend, intrigerend, en volledig uniek, doordrenkt met frisse smaken en nuances. Zijn sauzen waren uitzonderlijk en elk gerecht was complex, zonder nodeloos complex te zijn. Exotische garnituren zorgden voor een verrassende zoetheid en pit. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik vind dat Viki Geunes een ware meester in zijn vak is.

Als gast in zijn restaurant, werd ik getrakteerd op een reeks van gebalanceerde smaaksensaties, ontwikkeld door de chef met een proefvermogen dat de puurheid van elk ingrediënt eer aan doet. Het team van 't Zilte zette zich in om mijn gasten een totaalbeleving te bieden, met aandacht voor elke detail - van het opgediende bord tot de locatie en sfeer van de omgeving. Ze streven duidelijk naar het creëren van innige herinneringen voor elke gast, en ik kan bevestigen dat ze dit doel hebben bereikt.

In 't Zilte is het de bedoeling dat je je onderdompelt in een unieke culinaire ervaring. Elk product wordt gepresenteerd in een creatie die je zintuigen prikkelt, ondersteund door een team van experts die gastvrijheid hoog in het vaandel dragen. De ruimte zelf, met het panoramische uitzicht op de skyline van Antwerpen, creëert een warme atmosfeer die de gastronomische reis van de gasten begeleidt. Het interieur, ingericht met verfijnde materialen en rustgevende kleuren, draagt bij aan de volledige beleving.

Het ontwerp van restaurant 't Zilte is uniek, met houten interieurelementen en rustgevende aardetinten die een harmonieuze balans vormen. De ligging op de bovenste verdieping van het MAS biedt een mariene ambiance die perfect past bij de stad Antwerpen en de invloed van de Schelde.

Viki Geunes en Viviane Plaquet, gastvrouw van 't Zilte, nodigen hun gasten dan ook uit voor een onvergetelijke culinaire reis. Het proeven van hun uitzonderlijke producten, pure smaken, en evenwichtige creaties is een ervaring die altijd zal bijblijven.

Viki Geunes is dan ook meer dan alleen een chef-kok - hij is een autodidactische culinaire ontdekkingsreiziger, voortdurend op zoek naar de grenzen van gastronomie om zijn gasten een unieke culinaire beleving te bieden. Zijn obsessie voor perfectie in elk detail, gecombineerd met een inventieve en geraffineerde benadering van koken, maakt 't Zilte een meesterwerk op zich. De waardering van zijn gasten voedt zijn passie, wat getuigt van zijn onwankelbare toewijding aan zijn ambacht.

Mijn culinaire avontuur begon met een verfrissend aperitief: Jacques Selosse Avize 'Initial' Blanc de Blancs Gr. Cru. Het voorgerecht was een innovatieve combinatie van scheermessen, elegant gecombineerd met Pertuis asperges, rog, groene aardbeien en feta. Vervolgens werden we getrakteerd op de luxueuze Imperial Heritage Caviar, die prachtig samenging met wilde kervel, artisjok, lamsoor en geitenkaas. Elk gerecht was een symfonie van smaken, die de toon zetten voor de culinaire reis die nog zou volgen.

De daaropvolgende gang was een zeebaars, prachtig bereid met chawanmushi, eigeel en zeekomkommer. Vervolgens werden we getrakteerd op zeetong, verfijnd op smaak gebracht met koningskrab, asperge, daslook en traanerwt. Dit culinaire hoogstandje werd gevolgd door een smaakvolle langoustine, in gezelschap van zee-egel, selderij, mandarijnmiso en palmhart. Hierbij schonken ze een elegante Sancerre Vincent Pinard Florès Sauvignon Blanc als witte wijn.

Het pièce de résistance was de Racan duif, met zorg samengesteld met morilles, cavolo nero, maïs en 'nduja. Het dessert, een fris en fruitig samenspel van aardbeien, platte kaas, dille, tamarillo en komkommer, werd op de voet gevolgd door een rijke Manjari chocolade, verrijkt met yuzu, matcha, sansho en walnoot. Elke gang presenteerde een meesterlijke balans van smaken en texturen, een eerbetoon aan de culinaire kunst. Dit alles vergezeld door een fles Château Léoville Las Cases 2006 als rode wijn, die de perfecte finishing touch aan onze maaltijd gaf.

Dineren bij 't Zilte was absoluut dan ook meer dan alleen het consumeren van voedsel; het was een emotioneel, culinair avontuur. Het is een ervaring die diep in je geheugen gegrift blijft. Mijn tijd bij 't Zilte was ongetwijfeld een ervaring om te koesteren, en ik kijk reikhalzend uit naar een volgend bezoek.

Kortom

Enkele details die zeker vermeld moeten worden zijn de persoonlijke benadering en het gevoel van gastvrijheid dat in 't Zilte heerst. Je wordt niet alleen ontvangen als een klant, maar als een welkome gast, met een zorgvuldig aandacht voor detail en comfort.

't Zilte staat niet alleen voor de culinaire ervaring, maar ook voor de esthetische schoonheid die het restaurant zelf uitstraalt. De houten interieurelementen, aardetinten, en het adembenemende uitzicht op de skyline van Antwerpen zorgen voor een rustige en serene sfeer die bijdraagt aan de totale eetervaring. Deze nauwkeurige balans tussen elegantie en comfort creëert een unieke ruimte die je niet snel zal vergeten.

Daarnaast is het ook vermeldenswaardig dat het restaurant zich bevindt in het Museum aan de Stroom, wat een extra culturele dimensie toevoegt aan je bezoek. Na een heerlijke maaltijd kan je genieten van de kunst en geschiedenis die het museum te bieden heeft.

Met veel genoegen ontvangen zij u van maandag tot en met vrijdag voor de lunch en het avondeten, beginnend vanaf 12 uur en vervolgens vanaf 19 uur. Ze hanteren diverse tijdvensters voor aankomst om uw ervaring te optimaliseren, en verzoeken u vriendelijk deze in acht te nemen. U kunt hen bereiken via telefoonnummer 03/283.40.40 of een e-mail sturen naar info@zilte.be.

Tot slot wil ik benadrukken dat ik vind dat de passie en toewijding van chef Viki Geunes en zijn team duidelijk merkbaar is in elke hap die je neemt. De creativiteit en innovativiteit die in elk gerecht wordt geïnvesteerd, laat je werkelijk de grenzen van de culinaire wereld verkennen. Dit alles, gecombineerd met de uitstekende service en de prachtige omgeving, maakt van 't Zilte een bestemming die je zeker niet mag missen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Liber Pater - de historische reis van exclusieve Bordeaux wijn In de kijker

Liber Pater, een naam die in de wijnwereld synoniem staat voor exclusiviteit, geschiedenis en een ongeëvenaarde prijs. Maar wat maakt deze wijn zo...